Montela - Važno je učestvovati? Zvanično, kraj za "Aeroplanina"!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 27.11.2017.
10:54
Izvor: Sportske.net

Ni lak raspored u narednim kolima nije bio dovoljan!

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Čekao se "befel" iz Kine od misterioznih vlasnika, ali jedan od direktora Mirabeli je navodno sinoć rekao Monteli da mu je vreme isteklo.

"Imao si šansu, imali smo strpljenja, ali mi nismo pravili tim da bismo učestvovali", navodno je saopštio treneru.

Koliko je istine u tome, teško je reći, tek Montela je pre pet minuta smenjen, tim će voditi Rino Gatuzo.

Od njega se ne očekuju čuda, samo fanatici veruju da Milan može do Lige šampiona, pa će "Ringhio" biti privremeno rešenje do leta.

Milan je izgubio sve mečeve od ekipa koje su ispred njih na tabeli, ali nisu uspeli da pobede ni Torino koji je iza. Mihajlović se relativno lako odbranio, i iako izjavljuje da nije zadovoljan, iskreno, nema ni za čime da žali, ni njegov tim nije odigrao ništa, ali je opet ostao neporažen na "Meaci".

Na račun "Aeroplanina" stižu optužbe da je on tražio ove igrače, da su mu želje ispunjene, a da jednostavno nije pružio ništa. Ne radi se o tome da Milan nema sreće, ili da je potrebno vreme, Milan je očajan, kod kuće nisu pobedili dva meseca i ne vidi se nikakav napredak u igri.

U LE stvari stoje drugačije, ali na Apeninima će se nasmejati, interesuje ih jedino Serija A, imaju 16 bodova manje od Intera, to se poslednji put dogodilo 2007. godine, dakle ima puna decenija.

Na kraju, iako je bilo vesti da će sačekati još nedelju dana, stvari su završene, Montela je bivši trener Milana, a tokom popodneva će Gatuzo biti promovisan. On je vodio samostalno, Palermo, Pizu, radio u Grčkoj, vratio se u klub letos kao trener Primavere, sada će dobiti šansu na klupi prvog tima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barca4ever
Monday, 27.11.2017
18:57

Berluskoni rece da Milan ostavlja u sigurne ruke i da nece prodati tamo nekim levacima kao sto je Morati to uradio sa Interom.Izgleda da se malo zaneo.

avatar
3x3
Monday, 27.11.2017
14:34

Od poslednjih 10-tak trenera, niko nema iskustva ni 5 godina u samostalnom vodjenju tima. Sve bvsi fudbaleri koji samo sto su zavrsili karijere, a ocekuju rezultate. Cirkus.

avatar
King
Monday, 27.11.2017
13:59

Ne bih se slozio da se Torino lako odbranio, imao je Milan par ozbiljnih sansi Silva i Kalinic.Ovo je istorijski dan, ovaj otkaz, napokon, iako je zakasnio 5-6 kola sigurno.Srecno Rinu ne ocekujem od njega bog zna sta, nadam se da ce bar izboriti Ligu Evrope.

avatar
Lazzari
Monday, 27.11.2017
13:26

Po mom mišljenju bolje rešenje bi bio Inzagi koji radi odličan posao sa Venecijom. Bolje se snašao u tom poslu od Gatuza.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 27.11.2017
13:07

Strpljenja za Montelu je bilo dovoljno, vjerovatno i previse, od pocetka nije pokazao ama bas nikakav napredak niti se moze uzeti jedna jedina utakmica u kojoj je MIlan makar nadigrao nekog od konkurenata. Iskreno sam iznenadjen ovakvim razovojem dogadjaja, tim prije sto je Milan prosle godine bio daleko slabiji a igrao neuporedivo bolje. Sto rece neko, najcrnje je vidjeti Montoliva i dalje u prvoj postavi nakon silnih potrosenih miliona. Pored Murinjove, i Montelina druga sezona polako postaje cuvena. :)

avatar
Sh
Monday, 27.11.2017
12:59

Napokon. Mislim da ce se popraviti pod Gatuzom, sinoc je bilo jasno da igraci nemaju samopouzdanja i kao sa dozom straha da igraju.

avatar
mak_juventino
Monday, 27.11.2017
12:48

Mozda je zasluzio , mozda i ne , ali Gatuzo ?!

avatar
Rossonero-Beograd
Monday, 27.11.2017
12:41

Mnogo kasno...otkaz je trebao da dobije posle poraza od Sampdorije, pre 2 meseca...sad pokušati nemoguće, da se vratimo iz mrtvih 4-4-2 I Kutrone-Silva iza Čalhanoglu...Kalinića prodati u Kinu, Susa u Španiju, Bonaventuru takođe prodati...ja bi prodao i Bilju u Kinu, teška rupetina od igrača, rešio se koski Abatea, Zapate, Montoliva, Palete, Gomeza...i za pare kupio Forsberga i Aubameyanga...Milanu očajnički treba golgeter a još više vrhunski trener kao Konte!

avatar
Nepoznati korisnik
Monday, 27.11.2017
12:07

Kada su vec toliko ulozili u klub po pitanju dovodjenja igraca mogli su onda i da dovedu nekog kvalitetnog trenera uz to jos 2-3 kvalitetna igraca osoboditi se nekih koji nisu dovoljno kvalitetni i to je to u kratko...

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 27.11.2017
12:06

njima ni ferguson ne pomaze. nema ih na fudba;skoj mapi

avatar
myspace
Monday, 27.11.2017
12:36

Svaki komentar od navijaca PSG ili man.City vezan za fudbal ne mogu nikako da uzmem za ozbiljno... mozda treba jos 300m da bacite kako bi konacno shvatili da jedino mozete prvenstvo da uzmete. Nisam navijac Milana ali treba imati malo postovanja prema klubu koji je sigurno jedan od najvecih u evropi.

avatar
BojanMC
Monday, 27.11.2017
14:43

A vas nema na mapi trofejnih klubova. Osvojicete ligu sampiona ove godine? Vau, kakav uspeh, imacete jednu titulu u ls a Milan ima 7. Hahahha

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
12:02
avatar
myspace
Monday, 27.11.2017
11:59

Montela mora da ide, nije on trener za milan, ima ekipu koja min treba da bude 3, pola igrca igra van pozicije, stalno forsira formaciju koja ne lezi igracima.

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
12:08

Mozda ne bas treca, ali imamo ekipu za prvih 4-5 na tabeli i za borbu za LS. Makar borbu ako nista drugo. Prekasno smo ga otpustili da bismo se vratili u trku, pravi tajming za otkaz je bio tamo posle Rome, a najkasnije posle Intera.

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
11:22

Nema on (vise) nikakvo opravdanje!!! 23. postava u 23 utakmice, imao je celo leto da uigra ekipu, jedini hendikep mu je povreda Kontija i rovitost Biglie, ali, onda nije trebao da insistira na ovom drugom igracu, i ja sam takodje bio skeptican zbog toga i Lukasovih godina. Nemamo vise sanse za Ligu sampiona, nismo pobedili ni Djenovu kod kuce, a sada ni Torino. Mirabeli ga nikad nije ni voleo i bolje da su njega slusali i otpustili ovoga jahaca apokalipse koji se od pocetka sprdao s Milanom, jedino ne znam za koga se Masimo konkretno zalagao od trenera i ko mu je bio u planu. P.S. Nije -Meaca- nego -San Siro-, Milanovi navijaci ne priznaju prvo ime, neutralan naziv je jedini pravi naziv stadiona...

avatar
The_Matrix
Monday, 27.11.2017
12:11

To sto neko nesto ne priznaje ne mora da znaci da ne treba zvati pravim imenom. Zvanican naziv stadiona je Djuzepe Meaca. E sad sto moze neko reci i San Siro je nesto drugo

avatar
Boris Nedeljkovic
Monday, 27.11.2017
14:22

zanimljivo je sto sam skoro ceo transfer rok pisao da bilja nije igreac za nas....lacio ga dobro uvalio nama a doveo ako ne i boljeg...ako smo trazili igraca dobrog na lopti koji moze i mora da igra prema napred trebali smo da dovedemo nekog i ko nije toliko inferioran u duelu....u vazduhu.....prosto kao sto kazes mozda mu godine ne dozvoljavaju vatru koju bi trebao da pruzi....znaci kreativac hitno....i krilo jedno hitno.....posto smo videli da od 3-5-2 s vestackim bocnim igracima ne pije vode. Smena je ok,rekao sam to i ranije....potez koji se mora napraivti. Sad milan mora strpljivo napred...formirati tim za LE sto je moguce bolje....od toga nam sve zavisi....a da smo toliko promasaja napravili ne verujem....ima tu i dobrih igraca....tj mozda su samo pod lupom bilja i kalina za sada....deficit bekova na desnoj strani moramo nadomestiti...mada nam je rikardo levo sam....nema zamenu...interesantno je da smo se odrekli verdija koji je paklen igrac...spal ima brutalnog desnog beka koji ce ako se ne varam u juve...posto se niko nije setio da ga uzme naravno....nmg da nabrajam sve....to sto imamo,moramo maksimalno iskoristiti....mozda jedan dva transfera na zimu uz dva pozajmljena igraca....pa da ako nista evropu igramo...

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
12:24

Nemojte me vise ispravljati, ja i pisem iskljucivo u ime navijaca Milana - to ti je kao kad bi zvezda i Partizan delili stadion -Rajko Mitic-. Rajko je igrao i za nas, ali zna se cija je (jedina) legenda.