Mondijal - Tim "otpisanih"

 • Autor: Boris Jovanović

 • 14. maj 2014.

 • 20:13

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Kako biste sastavili tim od igrača čije su se zemlje plasirale na Mondijal, a oni opravdano ili neopravdano neće braniti boje svojih reprezentacija?

Mondijal - Tim
Obično se pred Mondijal prave timovi fudbalera čije se zemlje nisu plasirale na šampionat, obavezno sledi zaključak da bi se takav tim borio za vrh, ali to nećemo nikad znati.

Ipak, retko kada se napravi tim od fudbalera koje selektor zemalja učesnica nisu pozvali pod zastavu. Često su i sami stručnjaci na meti navijača, pogotovo ako ne ostvare dobar rezultat. Priznajte da je svako neki put rekao: "Da je on bio u timu, stvari bi bile drugačije..."

Neki nisu imali sreće, povredili su se teže ove sezone pa neće moći da učestvuju na najvažnijnem fudbalskom takmičenju.

Golman tog našeg tima "opravdano i neopravdano odsutnih" je Viktor Valdes. Pošto svaki tim vodi tri čuvara mreže male su šanse da neki baš dobar golman ne neće videti Brazil, Valdes bi bio rezerva Kasiljasu da se nije povredio. Da je on zdrav, u našoj ekipi bi bio De Hea, zbog jake konkurencije on ne bi verovatno putovao na Mondijal, a možda bi ipak dobio šansu pre Rejne koji je član reprezentacije dugi niz godina.

U odbrani sve sami bekovi, teško je zamisliti Englesku bez Ešlija Kola, dugi niz godina važio za najboljeg levog beka na svetu. Ne ide ni još jedan levi bek, Gael Kliši koji je osvojio titulu sa Sitijem. Nema mesta ni za Arbelou, defanzivca Reala koji je otpao pošto je izgubio mesto od Karvahala zbog povrede. Na kraju, kada su se karte otvorile, nije spreman da zauzme mesto u reprezentaciji. Od defanzivaca ne putuje Leskot koji je pao u drugi plan pošto je izgubio mesto u Sitiju. Nema ni Ebuea koji je dugi niz godina igrao standarno za Obalu Slonovače. Miranda nije dobio poziv od Skolarija, iako je imao fantastičnu sezonu u Atletiku.

Što se veznog reda tiče, jasno Brazilci sami mogu da sastave reprezentaciju, ali ispao je Kerik koji je pre dve sezone bio nosilac igre Junajteda, u Francuskoj neće biti Samira Nasrija, između redova je Dešamp natuknuo da kvari atmosferu. Đakerini je platio ceh odlasku u PL, iako je odigrao sjajno EP, ali i prošlogodišnju Kup Konfederacija. Nema ni Kutinja, Kake, Ronaldinja, Lukaša Moure, u Brazilu je konkurencija strašna. Mnogi su se nadali da će Dinjo dobiti šansu, ali Skolari misli drugačije.

Napada našeg tima bi svakako predvodio Karlos Tevez, prosto je neverovatno da za njega nema mesta u timu Argentine, a Mario Gomez je zbog sezone u kojoj se uglavnom lečio u Fiorentini, ispao sa spiska Jogija Leva. Jasno, ovde će konkurencija biti jaka jer će Del Boske verovatno otpisati Vilju, Ljorentea ili Toresa, a na spisku od 30 nije Soldado.

Pastore nije dobio poziv za Argentinu, nema ni povređenog Strotmana kod Holanđana, Kambijasa, Iska, Danija Osvalda...

Teško je sastaviti tim, ali neka bude ovako:

Valdez,
Arbeloa, Miranda, Kol,
Kambijaso, Kerik, Strotman, Isko,
Ronaldinjo, Tevez, Pastore.


Sigurno smo nekoga zaboravili, ali možete zamisliti koliko su jaki timovi koji sebi mogu da priušte da ne pobedu neke od ovih igrača.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari