Momak oko kojeg se otima "pola" Evrope - Spoj "Nindže" i Dekija Stankovića, ne treba mu Ferari, obožava vino i NBA!

Autor: Nikola Miloradović
petak 11.01.2019.
14:08
Izvor: Sportske.net

Idol mu je bivši srpski vezista, ima 21 godinu, ličnost kakvu je danas teško sresti, videćemo gde će završiti do kraja prelaznog roka.

EPA-EFE/FABIO MURRU
EPA-EFE/FABIO MURRU

Povezane vesti

Prelazni rok je u punom jeku, ali do sada nismo videli neka ogromna pojačanja, najveće je svakako prelazak Kristijana Pulišića iz Borusije Dortmund  u Čelsi, mada će Amerikanac do kraja sezone ostati u Nemačkoj.

Govori se o velikom broju igrača, a momak koji bi mogao da ukrade slavu igra za italijanski Kaljari.

U pitanju je jedan od najtalentovanijih italijanskih igrača i jedan od veznih igrača sa najvećim potencijalom u Evropi, sjajni Nikolo Barela.

Ovaj 21-godišnji fudbaler poseduje pregršt kvaliteta, neumoran je, uvek motivisan, odličan je dribler, mentalno je daleko ispred svojih godina, o čemu govori i činjenica da je kapiten Kaljarija, a u svlačionici se ponajviše druži sa veteranima. Oženjen je, ima i dete, a već je počeo sa sastavljanjem svoje kolekcije vina, pa kako kaže, sa najstarijima ima najviše toga zajedničkog.

Kao mali je sa svojom porodicom redovno pratio utakmice Intera, posebno mu je za oko zapao Dejan Stanković, na kojeg se ugleda, a delimično svojim stilom i podseća na proslavljenog srpskog fudbalera, posebno u efektnom šutu, što je demonstrirao protiv Milana.

Dejan Stankovic

Ne može da prođe i bez poređenja sa Rađom Naingolanom, sjajnim belgijskim vezistom koji je takođe svoje ime na fudbalsku mapu Italije stavio igrama u dresu Kaljarija. Ipak, van terena su potpuno različiti.

"Nindža" je privatno "loš momak", voli izlaske, cigarete, neretko i alkoholna pića, uživa u ogromnom novcu koji danas kao fudbaler dobija.

Barela je sa druge strane veoma profesionalan, nikada ne kasni na treninge, iako ima samo 21 godinu daje primer drugima ponašanjem na terenu i van njega.

Radja Naingolan

Poseduje sjajan karakter, već je i kapiten Kaljarija, a kako i sam tvrdi, fudbal ne igra zbog novca, ne zanima ga finansijska dobit, kako kaže ne treba mu Ferari, ne grize zbog toga svaki dan na terenu, doduše ne krije da voli tu i tamo da se počasti, pa će jednoga dana kada bude imao novca za "crvenu zver" verovatno sebi priuštiti i taj luksuz, mada za to jasno ne živi.

Takođe je interesantno da je veliki ljubitelj košarke, pogotovu NBA lige, koju prati više i od Serije A.

Kao klinac je uvek išao na košarkaške terene, ali je zbog svoje visine bio van konkurencije sa svojim vršnjacima, pa je umesto da šutira loptu u koš bio jedini klinac na terenu za basket koji nogom šutira loptu u zid.

Koliko voli NBA govore i činjenice da je svog staforda nazvao "LeBron", a na dresu nosi broj "23" kada igra za Italiju.

Dobio je priliku i u nacionalnom dresu, a njegov nastup koji je trebalo samo da bude nekakva vrsta potvrde njegovog potencijala, doveo je do toga da bude nezamenjiv u veznom redu "Azura" uz Marka Veratija i Žoržinja.

Roberto Manćini je samo u superlativima pričao o Bareli, a o njegovom kvalitetu govori i činjenica da su Ruben Neveš i ostali vezisti Portugalije u duelu sa Italijom imali poseban zadatak da isključe Barelu iz utakmice i smanje njegov uticaj na igru "Azura".

Nikolo Barela
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Veliki broj klubova je zainteresovan za njegove usluge, pomno ga prate najbolji timovi iz Italije i Engleske, a čini se da se po interesovanju izdvajaju Čelsi i Napoli.

Pomoćni trener Mauricija Sarija, inače rodom sa Sardinije, Đanfranko Zola je skrenuo pažnju "Plavaca" na njegove kvalitete, upravo mu je bivši igrač Čelsija i ukazao šansu u Kaljariju u okviru kupa, kada je bio trener ekipe sa Sardinije. Napoli sprema rekonstrukciju veznog reda, centralni deo obnavljanja veze Napolitanaca je upravo mladi Barela.

Njegova vrednost procenjuje se na 50 miliona evra, mada je vlasnik Kaljarija Tomaso Đulini izjavio da bi voleo da kupi jednu skulpturu Alberta Đakometija, njegovi umetnički radovi procenjuju se na 100 ili više miliona evra, što metaforično govori da bi mogli da traže i više novca za njegove usluge.

Ipak, jasno je da će promeniti sredinu do kraja prelaznog roka, "Ostrvljani" su već doveli Valtera Birsu, žele i Najtana Nandeza iz Boke, što je dokaz da već troše novac od njegovog transfera, ostaje da se vidi da li u drugi klub sa Apenina, ili u Englesku.

Bilo kako bilo, jasno je da je pred Nikolom Barelom sjajna budućnost, poseduje sve mentalne i fizičke kvalitete da jednoga dana postane jedan od najboljih vezista na planeti.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Saturday, 12.01.2019
13:46

Odbio Celzi zbog Intera...

avatar
Stefan28
Friday, 11.01.2019
23:44

Биће то играчина....

avatar
No rules
Friday, 11.01.2019
16:58

Vec je rekao da mu je Stankovic idol, da je pratio je Inter i da nema namjeru da ide iz Italije. Napoli nam je konkurent, eventualno Roma, ostali mogu da ga posmatraju samo. Igracina a tek mu je 21 god!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 12.01.2019
08:06

Ma Juve sigurno nema sanse u toj mogucoj utrci Sumnjam da bi momak izabrao klub koji stalno nesto osvaja

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 12.01.2019
14:44

Ranije je izjavljivao da bi radije otisao u PL nego u neki drugi italijanski klub.

avatar
Dr.Ogba
Friday, 11.01.2019
16:01

Strasan igrac, ovog ko kupi bingo! Dace bog mi! Onu precvaru Kovacica nazad u Real.,

avatar
_Goran_
Friday, 11.01.2019
15:56

Zivo me zanima da li je ovaj stvarno toliko dobar igrac, kao sto se pise o njemu..

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 11.01.2019
15:18

Cisto sumnjam da vec nema za Ferari, al' 'ajde...

avatar
Z
Friday, 11.01.2019
15:15

Ovaj decko je prava kupovina i zalog za buducnost...siguran sam da bi se odmah snasao u PL, a isto tako sam siguran da ce posle 2 sezone u bilo kom vecem klubu vredeti bar duplo vise.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 12.01.2019
08:06

To je jasno ko dan