Mojes se uželeo trenerske klupe

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 19.10.2014.
00:01
Izvor: Sportske.net

Dejvid Mojes, koji je posle neslavnog završetka avanture sa Mančester Junajtedom "uzeo odmor" i nije prihvatio nijednu od ponuda kojih je, kako kaže, "imao na pretek", izgleda da je spreman da ponovo sedne na kormilo neke ekipe.

Beta/AP Photo/Clint Hughes
Beta/AP Photo/Clint Hughes

Povezane vesti

Mojes je posle nekoliko odličnih sezona sa Evertonom seo na Fergusonovo mesto na Old Trafordu. Junajted je želeo kontinuitet, doveo je relativno mladog Škota, mediji su povlačili paralele sa Fergusonom, ali sve se završilo, kao što i sami znamo, za samo 10 meseci.

Mojes je dobio otkaz pred sam kraj sezone, mnogi su osudili takav potez Junajteda ističući da kada su već izgubili šansu za Evropom, da je bar trebalo dopustiti Mojesu da dostojanstveno završi sezonu.

I Van Gal se mučio na početku ove sezone, sada već Junajtedu ide bolje, a Mojes tvrdi da je spreman da se vrati na trenersku klupu.

"Mislim da sam spreman da se vratim. Nikada ne bih napustio Everton da nije zvao jedan od najvećih klubova, kakav je Mančester Junajted.

Žalim što nisam uspeo, ali to je sada prošlost, znam da u budućnosti mogu da obavljam posao u vrhunskom timu i hoću da to dokažem
", rekao je Mojes.

Škot tvrdi da je odbio mnoge ponude i da još uvek čeka pravi posao.

"Čekam pravi klub, pravu šansu, da mogu da gradim svoj tim, jer smatram da sam tu najbolji.

Odbijao sam neke ponude ne zato što smatram da su ti klubovi ispod mog renomea, već jer se nisu potpuno sklopile kockice.

Kada dođe prava prilika i pravi klub mi ponudi posao, prihvatiću
", istakao je Mojes.

Mojes je bio veliki kandidat za preuzimanje Njukasla pre dve nedelje, ali je uprava tog kluba dala podršku Pardjuu. Posle današnje pobede, čini se da je posao trenera Njukasla još sigurniji, pa se istovremeno Mojes udaljava od te klupe...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke