Mojes 'podučavao' Ševčenka

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 13.10.2014.
14:44
Izvor: Sportske.net

Specijalni gost na UEFA seminaru za polaznike trenerske akademije bio je doskorašnji menadžer Junajteda, Dejvid Mojes.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Govoreći pred studentima koji krče svoj put ka Pro licenci, Dejvid Mojes je kao specijalni UEFA gost održao predavanje.

Među polaznicima je bio i legendarni Andrij Ševčenko.

„Trenerima je potrebno vreme – ali vi kao treneri nemate prava da ga tražite.“, iz iskustva je govorio Mojes, kroz rečenicu koja je bila jedan od ključnih detalja njegovog predavanja.

Okupljanje u Nionu u kome su gostovali treneri iz Austrije, Nemačke, Grčke, Irske, Škotske i Ukrajine imali su priliku da poslušaju savete iz bogatog iskustva trenera koji je od Preston Nort Enda, preko Evertona stigao do zahtevnog Junajteda.

„Na početku karijere mi je bilo jako teško. Radio sam kao trener-igrač u Prestonu, prvih pet utakmica nismo pobedili. Kada smo zabeležili prvi trijumf bio sam toliko srećan da mi je došlo da sednem na ivičnjak i plačem. Rezultati imaju uticaja na vas, potresaju vas emotivno. Uzbuđenja kakvo donosi fudbal ne postoji nigde drugde.“, slikovit je bio Mojes, koji je imao i jedan iskren savet za sve.

„Moj savet je da krenete sa mesta na kome možete da učite i razvijate se kao trener, da stičete iskustvo. Nije pametno odmah otići u veliki klub. Morate da ispečete zanat. Na startu svoje karijere sam išao po stadionima, utakmicama i bio bih srećan kada bih kući otišao makar i sa jednom idejom u notesu.“, istakao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke