Mojes? Koji Mojes?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 13.04.2015.
11:41
Izvor: Sportske.net

Cinični na početku Van Galove vladavine, navijači Junajteda su prestali da ga porede sa Dejvidom Mojesom.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Brojke neumoljivo idu u prilog Luju van Galu.

Iako su njegovi rekordi na početku sezone bili jako slični crnim rekordima Dejvida Mojesa, iako rezultati njegovog rada nisu ulivali poverenja, Holanđanin je pokazao svoju stručnost.

Odlukama u vezi sa strategijom, formacijom i izborom igrača koje se nisu uvek dopadale javnosti, Luj Van Gal je neumoljivoj ostrvskoj štampi davao materijala i više nego što im je bilo potrebno. Često razapinjan, Holanđanin nije odustajao od svoje ideje. Niko to od njega nije ni očekivao.

Nakon više meseci žestoke borbe sa vetrenjačama, Van Gal ubira plodove rada, naročito u duelima sa direktnim konkurentima, kojima je pokazao da je ozbiljan.

Uporedivši učinak Dejvida Mojesa u mečevima sa timovima iz top 6 i 'patetičnu' brojku od 8.33% uspešnosti u tim utakmicama, sa sjajnih 62.5%, dolazi se do razloga sasvim dovoljnog za optimizam. Đavoli su pobedili totenhem, Liverpul, Aston Vilu i juče Mančester Siti u svom jurišu na mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Van Galu preostaju utakmice sa Čelsijem i Arsenalom, ali ohrabrujuće zvuči podatak da je Holanđanin ostvario pet pobeda od osam utakmica sa velikim rivalima, bolji učinak ima od svih direktnih konkurenata ove sezone.

Dejvid Mojes je u svom mandatu ostvario samo jednu pobedu na 12 utakmica protiv top 6 rivala u sezoni u kojoj je Junajted takmičenje završio na rekordno lošoj, sedmoj poziciji. Tri puta je remizirao, zabeležio osam poraza na pomenutim mečevima, uz 21 primljen gol.

mojes-600-20150413113932

Ove godine su stvari znatno drugačije, Junajted je odigrao osam utakmica sa direktnim konkurentima, već ima 5 pobeda, 1 remi i sam dva poraza uz ukupno 16 poboda, kao što se može i videti na slici u prilogu.

van gal

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke