Mogući neredi na utakmici između Ukrajine i Kosova!

Autor: Beta Beta
nedelja 09.10.2016.
15:05
Izvor: Beta

Uefina mreža protiv diskriminacije u fudbalu (Fare) saopštila je da "postoji veliki rizik" da na današnjoj utakmici između Ukrajine i Kosova u Poljskoj dođe do incidenata među navijačima.

Beta/Jussi Nukari/Lehtikuva via AP
Beta/Jussi Nukari/Lehtikuva via AP

Povezane vesti

Kako piše američka agencija Asošijetid pres, ultra-desničarske navijačke grupe u istočnoj Evropi snažno se protive učešću Kosova u kvalifikacijama za Mundijal, poručujući da je "mala balkanska država" deo Srbije.

Ove godine su takođe porasle političke tenzije izmedju Poljske i Ukrajine, a sve to "podgrejano" je ovonedeljnim emitovanjem filma u kom je prikazan masakr nad etničkim Poljacima od ukrajinskih pobunjenika tokom Drugog svetskog rata.

Ukrajina će u poljskom Krakovu dočekati Kosovo, pošto ukrajinska vlada nije priznala južnu srpsku pokrajinu, pa je Svetska fudbalska federacija odlučila da se utakmica igra na neutralnom terenu.

"FIFA je kazala da je broj navijača ograničen na oko 1.000, ali nećemo znati koliko je to ispoštovano do samog početka meča. Veliki je rizik od incidenata na i van stadiona. Poslednja stvar koja Evropi treba u ovom treutku je izliv agresivnog nacionalizma", rekla je direktorka organizacije Fare Pijara Povar. 

Lokalna policija neće preduzeti dodatne mere bezbednosti, pošto ne očekuju nerede, jer ocenjuju da utakmica neće biti "masovni događaj".

Zabuna postoji i u tumačenju koliko će navijača biti, pošto iz tabora reprezentacije Ukrajine očekuju da sve ulaznice za taj meč pripasti njihovim navijačima, ali iz Fudbalskog saveza Kosova smatraju da bi i oni trebalo da dobiju priliku da prate ovaj meč i očekuju njihove navijače iz susednih zemalja. 

Ukrajina posle prva dva kola Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ima dva boda, nakon remija sa Islandom i Turskom, dok Kosovo ima jedan bod posle remija u prvom kolu s Finskom, te poraza od Hrvatske pre tri dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NeWave86
Sunday, 09.10.2016
19:04

Al izabrase zemlju i grad,ko da su Srbi birali...Poljaci vole Srbe i Srbiju,steta sto su ogranicili na bednih 1000 navijaca...ne bi se ovi sa kapicama lepo proveli.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Sunday, 09.10.2016
19:04

Braca Ukraainci

avatar
Steffi
Sunday, 09.10.2016
17:10

Napunice Ukrajina ove cirkuzante.

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 09.10.2016
15:14

Bravo za Ukrajinu.