Mogu li "Plavci" da obraduju ostatak lige?

Autor: Aleksa Blaćanin
subota 08.12.2018.
14:07
Izvor: Sportske.net

Mančester siti deluje nezaustavljivo, a i raspored im na neki način ide u prilog.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Liverpul uspeva da zadrži kakav takav korak za "Građanima", ali izgleda kao da se "Redsi" u određenim momentima baš muče i da je samo pitanje vremena kada će početi da prosipaju bodove.

Mnogi će porediti Sitijevu prošlu sezonu i Arsenalove "Nepobedive". Biće tu mnogo podeljenih mišljenja, ali jedno je sigurno, svako je na neki način u pravu. Jedni će reći da je statistički i po svim parametrima Siti oborio sve rekorde, dok će drugi reći da ipak nisu ostali "Nepobedivi". Definitivno su to dva tima koja su igrala prelep fudbal i zasluženo će ostati upamćeni zauvek jer su uradili nešto što će retko ko ikada ponoviti.

Međutim, Siti sada izgleda nekako još kompaktnije nego prošle sezone, ako je to ikako moguće, a i verovatno žele da pokušaju da isprave grešku koju su napravili u prethodnom šampionatu, a to je da ostanu nepobeđeni.

Kao što smo već pomenuli, raspored im na neki način ide na ruku, jer praktično od teških gostovanja im je ostalo samo ovo u narednom kolu, i zato se baš svi nadaju da će Čelsi uspeti da ih pobedi i tako učini ligu zanimljivom.

Azar David Luiz Aspilikueta Celsi

Siti je već prošao pakao Enfilda, Siti je već slavio i na "Emirejtsu" i na "Vembliju" protiv Totenhema, a nakon Čelsija, u gostima igraju jedino sa Mančester junajtedom, ali ako Junajted nastavi sa partijama kao do sada, to definitivno nije teška prepreka.

Slično je bilo i prošle sezone kada je Siti sva teška gostovanja imao u prvom delu sezone, a jedino je ostao Klop i "Enfild". Svi su tada nade polagali u Liverpul i oni su uspeli u jednom fantastičnom meču da poraze "Građane".

Da li nešto slično može da uradi i Sari ove godine? Ne ide mu u prilog što je Čelsi trenutno u padu forme, a i Gvardiola ga je već pobedio u Komjuniti Šildu, prilično lako. Sari pokušava da prebaci pritisak na drugu stranu tako što govori da on ne zna kako da pobedi Gvardiolin tim, ali i Gvardiola čini sličnu stvar tako što govori da oni nisu najbolji. Ko je gledao "All or Nothing", zna kakav je Gvardiola majstor kada je u pitanju motivacija tima, i koliko želi sve da dovede do savršenstva.

Naravno, niko ne kaže da Siti ne može da kiksne na drugim utakmicama, kao ni kod kuće protiv ovih najvećih, ali ipak je ovo možda i najteži test koji će Gvardiola imati do kraja sezone?

Pored svih ovih podataka, treba uzeti u obzir i to da je Siti gotovo celu sezonu igrao bez najboljeg igrača, Kevina De Brujnea, čiji se povratak očekuje uskoro. Takođe, Siti će krajem januara ponovo moći da računa na Mendija, a i vrlo bitna informacija će biti da danas neće moći da računa na Serhija Aguera. Rekli bi se da bez Aguera, Mendija i De Brujnea, Čelsi teško da bi mogao da traži bolju priliku (a i cela liga).

Aguero De Brujne

Videli smo nekoliko fantastičnih sezona kada je Premijer liga u pitanju. Treba istaći dve Vengerove, ona 2002. i naravno ona 2003/04 kada su nastali "Nepobedivi". Takođe, treba istaći i Čelsijevu sezonu 2004/05, Junajtedovu triplu krunu sa Fergusonom, ali i ovu prošlu sezonu Mančester sitija gde su prvi tim koji je probio barijeru sa 100 poena, rekordna gol razlika, rekordan broj postignutih golova, rekordna razlika između prva dva tima i još mnogo drugih statističkih podataka, koji su do tada bili nazamislivi. Mogu li Gvardiola i Mančester siti da postave neke nove rekorde i zaista zlatnim slovima ispišu nove stranice istorije? Danas je jedan od najvažnijih testova za to.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Merseysade Red
Monday, 10.12.2018
09:22

Liverpool uspijeva da zadrzi kakav takav korak :)

avatar
Stevan Mikša
Saturday, 08.12.2018
15:44

Zar nije neke rekorde postavio i Anceloti sa Celsijem u sezoni 2009/2010?

avatar
Japanac
Saturday, 08.12.2018
15:34
avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 08.12.2018
15:33

Neka nam je Bog na pomoci ako budu igrali Luiz i Vilijan.

avatar
conecorleone
Saturday, 08.12.2018
15:14

Tesko da mogu ali linijski sudija moze Lpool-ove navijace,sve vec vidjeno.

avatar
äxwell
Saturday, 08.12.2018
18:50

Ocekivano nervozna reakcija Liverpulovih hejtera koji su osjedili cekajuci taj kiks u PL..Uhvatili se tog miniofsajda kao Utd sestog mjesta i ne pustaju...hahahah

avatar
äxwell
Monday, 10.12.2018
09:20

Ma ne brate, 42 boda smo dobili zbog sudija citajuci komentare tebi slicnih..hahahahah Nemoj me zasmijavati..Opet se prisjecam 13/14-e kada je svaki gol Lvpa i svaki penal bio sporan..I to jedino mogu pripisati strahu da redsi slucajno ne bi osvojili PL..Nema veze sa zdravim razumom..

avatar
conecorleone
Sunday, 09.12.2018
18:23

Za celo telo je bio u ofsajdu a pre tog gola nisu imali veze. Kolik bodova je lpool dobio ove sezone na greske sudija,6,7,10,koliko?