Modriću "Zlatna lopta", ali kralj hrvatskog fudbala ostaće Zvezdin Robi!

Autor: Darko Mitrović
subota 17.11.2018.
12:34
Izvor: Sportske.net

Robi opet izbio u prvi plan pred okršaj Engleske i Hrvatske.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

Posle još jedne trofejne sezone sa Real Madridom, koju je začinio vicešampionskom titulom sa Hrvatskom na letošnjem Mundijalu u Rusiji, Luka Modrić je nagrađen ''Zlatnom loptom'', čime je, po mišljenju mnogih, postao najbolji hrvatski fudbaler svih vremena.

Svakako je najtrofejniji, a da li je i najbolji, to se danas pita britanski ''Dejli Mejl'', dan uoči ključne utakmice u grupnoj fazi Lige nacija, između reprezentacija Engleske i Hrvatske.

Pomenuti medij podseća na blistavu karijeru Roberta Prosinečkog, aktuelnog selektora Bosne i Hercegovine, koji je se ovim nacionalnim timom izborio plasman u Ligu A odličnim partijama ove jeseni u Ligi nacija.

Ali, da se vratimo na igračku karijeru popularnog ''Žutog''.

''Dejli Mejl'' podseća da je Prosinečki već kao 20-godišnjak postao šampion Evrope sa Crvenom zvezdom, a da je kasnije tokom karijere nastupao i za španske velikane, Real Madrid i Barselonu, doduše ne sa takvim uspehom kao što to danas Modrić čini. Takođe, sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je bronzu na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.

Ali, ono što je u sezoni 2001/02 Prosinečki pokazao u dresu Portsmuta očigledno je opčinilo ostrvske ljubitelje fudbala koji i danas pamte njegove majstorije.

''Prosinečki je bio igrač sr5edine terena poput Zinedina Zidana - na njegovim utakmicama mogli ste da vidite piruete, krojfovske okrete i aroganciju. Njegova želja da pobedi istog protivnika iznova i iznova graničila se sa sadizmom'', navodi ''Dejli Mejl''.

A kada je u pitanju pomenuta polemika da li je bolji Modrić ili Prosinečki, podseća se na upečatljive izjave Prosinečkog i Rakitića na ovu temu.

''Ne postoji ugao gledanja iz kog Modrić ne zaslužuje ulogu najboljeg hrvatskog fudbalera u istoriji. Čak i ako ostavimo po strani trofeje, načinm na koji igra i dominira u Realu je impresivan'', istakao je Robi.

Na tu izjavu se nadovezao Ivan Rakitić.

''Ako je to rekao Robert Prosinečki, to mora da bude tačno, jer niko o fudbalu ne zna više nego on. I sa njim bih se potpuno složio'', konstatovao je Rakitić.

Iz svega ovoga, ''Dejli Mejl'' je izveo zanimljiv zaključak.

''U najmanju ruku, činjenica je da je Prosinečki Modrićeva inspiracija, kao i Rakitićeva i čitave reprezentacije Hrvatske koja je blistala na Mundijalu u Rusiji. Oni su nadmašili generacioju iz 1998. sa Bobanom, Jarnijem i mnogim drugim velikim talentima, ali najnadareniji od svih bio je - Prosinečki'', navodi ''Dejli Mejl''.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Saturday, 17.11.2018
20:26

Ako Modric dobije zlatnu loptu to bi bio najveci skandal u istoriji fudbala. Sto meni ne daju? Isto mu dodje...

avatar
Saturday, 17.11.2018
17:05

danas ovi ne mogu dribling napravit

avatar
adidas forever
Saturday, 17.11.2018
16:37

Decembarski je svakako bio bolji fudbaler od Luke Modrića, ali ni jedan ni drugi ne bi napravili to što su napravili da su bili okruženi prosečnim i ispodprosečnim saigračima kako u klubovima tako i u reprezentaciji.

avatar
Sasha_Voj
Saturday, 17.11.2018
14:02

Jedan je žuti. Al u toj generaciji hrvatske bilo je pakleni igrača. Kao kod nas piksi, dejo i ostali. Sadašnja generacija hr nije ni 30% od one 90ih. Ipak je ono stara škola fudbala. Modric jeste doktor nema sta al nije da je neki individualni kvalitet što pravi šou na terenu. On sve rešava jednim potezom svaka mu čast. A roni dejo piksi boban... To je bio fudbal za publiku

avatar
ToJeTako
Saturday, 17.11.2018
16:04

Sadašnja generacija je bolja od te iz devedesetih šta pokazuju rezultati reprezentacije kao i rezultati klubova u kojima reprezentativci HR igraju i važnost uloga koju u njima imaju.
Ostalo su mitovi i nostalgija.

avatar
nemam pojma
Saturday, 17.11.2018
13:57

...Ivan Rakitić, Mario Mandžukić.

avatar
nemam pojma
Saturday, 17.11.2018
17:07

Zaboravih Cicu Kranjčara i posebno sjajnog Dragu Vabeca, pogledati ga na YT ove mlađe generacije, gde je i onaj čuveni gol sa špice sportskog pregleda. Neverovatan dribler, strelac i izvođač slobodnjaka. Vredi pogledati, koliko puta je predriblovao i golmana i ušetao se u gol.

avatar
nemam pojma
Saturday, 17.11.2018
13:56

Najnadareniji od svih je bio Stjepan Bobek. Uz njega Zlatko Čajkovski, Blaž Slišković, Velimir Zajec, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Prosinečki, Marko Mlinarić, Stjepan Štef Deverić, Jurica Jerković, Slaviša Žungul, Luka Modrić, Ivan

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 17.11.2018
14:16

Zebec, Boksic, perisic...

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 17.11.2018
13:38

Robi je klasa. Nema price uopste.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 17.11.2018
13:44

A Modric nije klasa? On je masa? :-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 17.11.2018
13:38

Ako cemo da racunamo samo posteno osvojene trofeje i samo trofeje u inostranim klubovima, Boban je trofejniji.