Modriću "Zlatna lopta", ali kralj hrvatskog fudbala ostaće Zvezdin Robi!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 17. novembar 2018.

  • 12:34

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Robi opet izbio u prvi plan pred okršaj Engleske i Hrvatske.

Modriću
Foto: Epa/Ronald Wittek
Posle još jedne trofejne sezone sa Real Madridom, koju je začinio vicešampionskom titulom sa Hrvatskom na letošnjem Mundijalu u Rusiji, Luka Modrić je nagrađen ''Zlatnom loptom'', čime je, po mišljenju mnogih, postao najbolji hrvatski fudbaler svih vremena.

Svakako je najtrofejniji, a da li je i najbolji, to se danas pita britanski ''Dejli Mejl'', dan uoči ključne utakmice u grupnoj fazi Lige nacija, između reprezentacija Engleske i Hrvatske.

Pomenuti medij podseća na blistavu karijeru Roberta Prosinečkog, aktuelnog selektora Bosne i Hercegovine, koji je se ovim nacionalnim timom izborio plasman u Ligu A odličnim partijama ove jeseni u Ligi nacija.

Ali, da se vratimo na igračku karijeru popularnog ''Žutog''.

''Dejli Mejl'' podseća da je Prosinečki već kao 20-godišnjak postao šampion Evrope sa Crvenom zvezdom, a da je kasnije tokom karijere nastupao i za španske velikane, Real Madrid i Barselonu, doduše ne sa takvim uspehom kao što to danas Modrić čini. Takođe, sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je bronzu na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.

Ali, ono što je u sezoni 2001/02 Prosinečki pokazao u dresu Portsmuta očigledno je opčinilo ostrvske ljubitelje fudbala koji i danas pamte njegove majstorije.

''Prosinečki je bio igrač sr5edine terena poput Zinedina Zidana - na njegovim utakmicama mogli ste da vidite piruete, krojfovske okrete i aroganciju. Njegova želja da pobedi istog protivnika iznova i iznova graničila se sa sadizmom'', navodi ''Dejli Mejl''.

A kada je u pitanju pomenuta polemika da li je bolji Modrić ili Prosinečki, podseća se na upečatljive izjave Prosinečkog i Rakitića na ovu temu.

''Ne postoji ugao gledanja iz kog Modrić ne zaslužuje ulogu najboljeg hrvatskog fudbalera u istoriji. Čak i ako ostavimo po strani trofeje, načinm na koji igra i dominira u Realu je impresivan'', istakao je Robi.

Na tu izjavu se nadovezao Ivan Rakitić.

''Ako je to rekao Robert Prosinečki, to mora da bude tačno, jer niko o fudbalu ne zna više nego on. I sa njim bih se potpuno složio'', konstatovao je Rakitić.

Iz svega ovoga, ''Dejli Mejl'' je izveo zanimljiv zaključak.

''U najmanju ruku, činjenica je da je Prosinečki Modrićeva inspiracija, kao i Rakitićeva i čitave reprezentacije Hrvatske koja je blistala na Mundijalu u Rusiji. Oni su nadmašili generacioju iz 1998. sa Bobanom, Jarnijem i mnogim drugim velikim talentima, ali najnadareniji od svih bio je - Prosinečki'', navodi ''Dejli Mejl''.
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari