"Modri" idu na pobedu protiv prvaka Engleske

Autor: Beta Beta
utorak 10.12.2019.
21:00
Izvor: Beta

Trener fudbalera Dinama iz Zagreba Nenad Bjelica rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Mančester sitija mora ići na tri boda, bez ikakvih kalkulacija.

EPA-EFE/ Ole Martin Wold
EPA-EFE/ Ole Martin Wold

Povezane vesti

Bjelica je istakao da će sutrašnji meč biti njegova utakmica karijere, priznavši da do sada nije vodio važniji meč.

"Moramo ići na tri boda bez ikakvih kalkulacija", rekao je Bjelica, prenosi "Hina".

"Sutra je utakmica u kojoj nas zanima jedino pobeda. Pred svojim navijačima i punim stadionom biće lakše igrati ofanzivni fudbal. Igraćemo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu, ali bez obzira na to istrčaćemo po pobedu", dodao je on.

Siti je stigao u Zagreb kao siguran pobednik grupe, dok se za mesto broj dva bore Dinamo, Šahtjor i Atalanta. U najboljoj je poziciji ukrajinski sastav, a u najtežoj Italijani.

Dinamo može do osmine finala Lige šampiona jedino ako pobedi Mančester siti, a drugi meč u grupi se završi nerešenim ishodom ili pobedom Atalante.

Na pitanje jesu li šokantne utakmice protiv Šahtjora i poraz od Atalante ostavile traga, Bjelica je rekao da su njegovi igrači sve zaboravili.

"Sve smo zaboravili, o tome više niko ne vodi računa. Maksimalno smo fokusirani. Videćemo koliko će nam oni dozvoliti. No, vraćanje u prošlost nas ne zanima", rekao je trener Dinama.

On je uveren da će engleski prvak u sredu istrčati u vrlo jakom sastavu premda je osigurao prvo mesto u grupi.

"Ne postoji mogućnosti da se promeni lista prijavljenih igrača. Tako da oni će igrati s najboljim igračima. Očekujem osam, devet top igrača i možda dva, tri mlađa. Siguran sam da će biti jaki na terenu, a mi očekujemo jaki Dinamo", rekao je Bjelica.

On se osvrnuo i na nešto slabije igra "građana" u nacionalnom prvenstvu.

"Siti je u prvenstvu imao određene probleme, imao je i dosta povreda i ubitačan ritam. Engleska liga je puno konkretnija i tamo je teško osvojiti bodove u svakoj utakmici i u tome vidim razloge njihovih slabijih igara u prvenstvu", zaključio je strateg hrvatskog prvaka.

Utakmica šestog kola Grupe C Lige šampiona između Dinama i Mančester sitija igra se sutra od 18.55.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke