Mnogo uzbuđenja u Torinu - prečke, stative, VAR, a onda bravura Edina Džeka!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.08.2018.
20:03
Izvor: Sportske.net

Posle jučerašnjeg meča u Veroni, gde se Juventus namučio da slomi otpor Kjeva, večeras dosta uzbuđenja i u Torinu, gde je Roma u finišu stigla do startne pobede.

Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP
Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP

Povezane vesti

U prvoj današnjoj utakmici prvog kola italijanske Serije A, Roma je kao gost savladala Torino sa 1:0, ali je do pobede došla tek u 90. minutu, uz prethodno poništen gol domaćih na osnovu VAR asistencije.

Rimljani su bili bolji rival u prvih pola sata ove utakmice, vršili pritisak, stvarali šanse, ali nisu imali ni sreće u nekoliko situacija. Naš Kolarov je u 18. minutu pogodio stativu sa leve strane, potom je i Edin Džeko pogodio okvir gola, a u odličnoj prilici bio je i El Šaravi u 31. minutu, kada je šutirao sa nekih 17 metara, mogao je i da asistira, ali njegov pokušaj zaustavio je golman Torina Sirigu.

Ali, kako se bližio kraj poluvremena, domaći su se oslobodili pritiska i počeli opasno da prete. Najbolja prilika za njih u ovom delu igre bila je kontra u 39. minutu, Falke sa desne strane je poslao loptu za Rinkona koji pogađa prečku sa oko 14 metara od gola.

Torino opasniji i na početku drugog poluvremena, Bazeli u 46. minutu snažno šutira, Olsen loše reaguje, ali na njegovu sreću lopta se odbija u korner.

To je bila najava onoga što se dogodilo dva minuta kasnije. Akcija po desnoj strani, povratna lopta za Falkea, koji iz ''srca šesnaesterca'' pogađa mrežu. Međutim, usledila je intervenicija VAR-a i gol nije priznat zbog ofsajda Eine koji je asistirao Falkeu. Ostalo je 0:0.

Posle zatišja, finiš meča doneo je nova uzbuđenja. Edin Džeko je udarcem glavom pogodio stativu i u 80. minutu. Minut kasnije kontra Torina, u akciji Falke i Beloti koji šutira iskosa sa leve strane, ali Olsen brani. Falke je natrčao na odbijenu loptu, odgurnut je pritom, tražili su domaći penal ali ga nisu dobili. Usledili su žestoki protesti trenera Torina Valtera Macarija, zbog čega je isključen.

Činilo se da će se ovaj meč završiti bez golova, ali tako nije mislio Edin Džeko.

Igrao se 89. minut, Klajvert je sjajno zavrnuo loptu sa desne strane za Edina Džeka koji iskosa sa leve strane maestralno reaguje i pogađa suprotni ugao i malu mrežu Siriguovog gola - 0:1!

Aleksandar Kolarov je u pobedničkoj ekipi odigrao svih 90 minuta, dok u ekipi Torina ni Saša Lukić, ni Adem Ljajić nisu dobili priliku da zaigraju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Romanista
Monday, 20.08.2018
19:30

Igru brisi pobedu pisi...nadam se da ce Di Francesko poceti sa 4-2-3-1 jer nasi trenutni veznjaci bi mnogo vise dolazili do izrazaja i mnogo bolje i sigurnije bi to izgledalo...Nzonzi-Cristante(Pellegrini)-Pastore bih voleo da vidjam cesce ove sezone u prvih 11...imace mesta i za DDR,Strootmana pa i Corica ali ova cetvorka mi uliva vise poverenja.Klajvert odlican debi ima ga svuda,ima tu drskost,ne sumnjam da ce vrlo brzo izbaciti El Saravia i Perotia iz prvih 11,ili ce ga eventulano ubacivati u zavrsnici da "zavrsava" protivnike svojom brzinom i agilnoscu.Cristante bi mogao da bude Strootman pre povrede bar se nadam,Coric bi takodje mozda mogao da se nametne ako Pastore bude igrao nonsalantno kao protiv bikova...Forza Roma

avatar
Consigliere 1927
Monday, 20.08.2018
00:21

Tesko i tesko, ali zasluzeno.

avatar
Futuro Capitano
Sunday, 19.08.2018
22:45

Bleda partija skroz. Torino stvorio masu prilika, kao na malom fudbalu akcije. Dzekmen nevidiljiv do majstorije, Klajvi uneo zivost, vidi se da je momak zeljan fudbala. Forza Roma

avatar
acconi
Sunday, 19.08.2018
22:44

Za početak bitan rezultat, igra će polako da se naštima. Šteta što ovog Šika neće lopta, mislim da bi sa Underom i Klajvertom činio pakleni trio. Čekamo Nzonzija, tu je Kristante, neće to biti loše, ali je sezona duga, biće poraza, dokaz je Inter večeras... italijanska liga i kad nije bila među 4 u Evropi, uvek je bila fizički najzahtevnija. P.s. Opasan je ovaj Buanga iz Nima, razbi večeras Marsej. :-).

avatar
maer33
Sunday, 19.08.2018
21:01

Kluivert dzeko under
Nzonzi de rossi pastore
Kolarov fazio manolas florenzi
Olsen

avatar
Sunday, 19.08.2018
20:30

Џекооооо... Раздрао се коментатор на Арени и подсетио ме на деду у "Ко то тамо пева" !

avatar
Pravi romanista
Sunday, 19.08.2018
20:26

Bitna 3 boda na nezgodnom gostovanju..Klajvert odlican, Pastore nonsalantan, Shicka opet tera na krilo..Olsen slab sa loptom u nogama, u slucaju presinga napad pocinjemo ispucavanjem na Dzeka, to nece biti dobro..inace dobro branio

avatar
As Roma 1998
Sunday, 19.08.2018
20:11

Igra nije bila onakva kako se ocekuje od Rome ali to je pocetak.Treba i vremena da se sve poslozi posle odmora.Vazno je da su tri boda tu.Mislim da bi Kluivert trebao na levu stranu umesto Faraona.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 19.08.2018
20:10

Klajvert moze da bude dobro pojacanje,strasno brz i prodoran igrac...dzeko standardno majstor nad majstorima