Mnogi su sumnjali u Kostića, a sada mu je ovo omiljena pozicija!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 05. oktobar 2019.

  • 11:54

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Filip Kostić retko govori za nemačke medije, ali ovoga puta je napravio ''izuzetak''.

Mnogi su sumnjali u Kostića, a sada mu je ovo omiljena pozicija!
Foto: Beta/AP Photo/Michael Probst
Priznaje da mu nemački jezik i gramatika i dalje pravi problem u komunikaciji.

''To je zaista komplikovano'', ističe Kostić na početku razgovora za ''Frankfurter Rundšau''.

Ono što mu ove sezone nedostaje u Frankfurtu je i druženje sa Lukom Jovićem i Antom Rebićem, koji su tokom leta promenili sredine.

''Naravno da mi nedostaju, dobro smo se slagali na terenu, ali smo i posle treninga provodili mnogo vremena zajedno, razgovarali o fudbalu, našim privatnim životima i porodicama.

Ipak, mi smo profesionalci, sve je to deo fudbalskog posla. Sada imamo neke nove, dobre igrače u Ajntrahtu. Bas Dost dominira u igri glavom, Andre Silva je pametan igrač koji se odlično kreće.

Treba im još malo vremena, ali su već pokazali da će biti važni igrači za naš tim. I za moju poziciju je važno da u kaznenom postoru imamo igrače koji znaju da koriste centaršuteve'', istakao je Kostić.

Ipak, i sada je u društvu zemljaka, Mijat Gaćinović je i dalje sa njim u timu, a letos im se pridružio i Dejan Joveljić.

Dolaskom u Ajntraht je mnogo napredovao, klub iz Frankfurta iza sebe ima sjajnu sezonu, a Kostić je tome dao veliki doprinos.

U početku je bilo sumnji u njegove mogućnosti.

''Znam da mnogi nisu tako pozitivno razmišljali o meni. Ali, u Štutgartu i Hamburgu nismo dobro igrali kao kolektiv, nisam tu ništa mogao da promenim. Mnogo toga sam naučio i nadam se ćemo ponovo odigrati dobru sezonu. Zaista sam srećan u ovom gradu'', konstatovao je Kostić.

Za Kostića je novo iskustvo i pozicija levog beka koju mu trener Adi Hiter poverava u formaciji 3-5-2.

''Sad mi je to omiljena pozicija. Svi su govorili da ne mogu da igram defanzivno, jer sam napadački profilisan igrač, ali trener je verovao u mene, kao i ostatak tima. I pokazao sam da to mogu. Naravno, pomoglo mi je i to što su prve utakmice dobro prošle za mene. To mi je dalo dodatno samopouzdanje'', objašnjava Kostić.

Tokom leta se pisalo o interesovanju Intera za srpskog reprezentativca.

''To morate da pitate Fredija Bobića... Meni je ovaj klub dao mnogo. Trener, Fredi i mnogi drugi su odmah verovali u mene kada sam došao prošle godine. Zato im želim vratiti na terenu za svu podršku'', istakao je Kostić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari