Mitrović nakon velikog podviga: "Ponosan sam, ne osećam noge!"

Autor: Nikola Miloradović
subota 26.05.2018.
20:22
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac bio je ključ Fulama u bajkovitom plasmana u Premijer ligu.

fulhamfc.com
fulhamfc.com

Povezane vesti

Ekipa Slaviše Jokanovića izborila je plasman u Premijer ligu, pobedom nad Aston Vilom u finalu doigravanja za popunu elitnog ranga.

Fulam je slavio sa 1:0, gol odluke postigao je Tom Kerni, više o samom susretu OVDE.

Ovaj fantastičan rezultat dodatno dobija na značaju kada u ozbir uzmemo činjenicu da je Slaviša Jokanović preuzeo ekipu dok se ona borila za opstanak u Čempionšipu.

Uspeo je već do kraja sezone da ih dovede na sredinu tabele, a u prvoj sezoni koju je počeo na klupi Jokanović je Fulam doveo do doigravanja za plasman u elitu.

Slavisa Jokanovic

Nisu uspeli da se domognu PL te 2017. godine, kako su od Redinga poraženi u polufinalu plej-ofa, a upravo okončana sezona je jako loše počela za Jokanovića i njegove pulene.

Nakon prvih šest mečeva imali su samo jedan trijumf, bili su 15. na tabeli.

Povrede su doživeli ključni igrač Tom Kerni, ali i Lukas Pijazon, kojem je poverena velika uloga na "Kotidžu".

Ipak, korak po korak, Jokanović je vraćao Fulam u gornji deo tabele, pa su snovi o plasmanu u PL ponovo postajali realnost.

Dolazak Mitrovića bio je ključan, u januaru su uspeli da ga angažuju na pozajmicu iz Njukasla, a koliko dobar posao su napravili svedoče i podaci koje možete pronaći OVDE.

Mitrovic

Mitrović nije postigao gol u doigravanju, ali je njegov doprinos u svakoj utakmici, pa i u finalu, bio nemerljiv.

Nakon susreta na "Vembliju", srpski reprezentativac je izjavio da ne zna da li će ostati u Fulamu, na umu mu je nakon ovog fantastičnog podviga samo Svetsko prvenstvo, ali ističe i da je veoma ponosan, kao i da je beskrajno zahvalan svima u Fulamu što su mu pružili ovu priliku. Podsetimo, u Njukaslu je iz samo Benitezu poznatih razloga bio tek treća opcija u špicu.

"Vratili smo klub gde mu je i mesto! Neverovatan dan, veoma sam ponosan. Sada sam toliko umoran da ne osećam noge", izjavio je Mitrović.

Dokazao je još jednom da je veliki borac, a nema sumnje da će mu se trud i sjajne partije na "Krejven Kotidžu" itekako isplatiti.

Fulam je u više navrata istakao želju da ga potpiše ukoliko izbori plasman u najviši rang, sada su to i učinili, pa je red da se sedne za sto sa upravom Njukasl Junajted.

Bivši napadač je tako napravio i sjajnu uvertiru pred Mundijal u Rusiji, gde će bez sumnje predvoditi napad "Orlova" u borbi za plasman u nokaut fazu takmičenja. Srbija se nalazi u grupi zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke