Mitrović gleda sa klupe i ne veruje, Artetina kupovina leta - Arsenal kao nekad!

Autor: Milovan Longinov
subota 12.09.2020.
15:24
Izvor: Sportske.net

Ako se po jutru dan poznaje, Fulam će biti glavni kandidat za ispadanje i ove sezone.

EPA-EFE/Clive Rose
EPA-EFE/Clive Rose

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su na Krejven Kotidžu ekipu Fulama rezultatom 3:0 (2:0) na premijeri Premijer lige 2020/21.

Prvo nas je šokirala vest da je Aleksandar Mitrović iz nekog razloga ostao na klupi, a onda nas nije iznenadilo da vidimo da je odbrana Fulama i dalje katastrofalna kao i pre dve godine.

S druge strane, iako je Fulam očajan, to nije razlog da navijači Arsenala posle ove utakmice ne budu u fazonu "idemo u Ligu šampiona, ako nastavimo ovako". Jer, Vilijan je upisao het-trik asistencija, a pogađali su i Obamejang i Lakazet, ali i novajlija i današnji debitant Gabrijel Magalješ.

Već posle devet minuta igre, Fulamova odbrana je podsetila zašto je pretprošle sezone bila najgora. Nisu uspeli da izbiju jednu loptu posle slabašnog šuta, karambol je stigao do Vilijana, on je pokušao, a na odbijenu je naleteo Lakazet za 0:1.

Takođe, odluka da Mitrović ostane na klupi nije bila najbolja, jer je Kamara već u drugom minutu imao veliku priliku da iskoristi grešku Gabrijela, ali ga je u situaciji jedan na jedan zaustavio Leno.

Do odlaska na odmor, Vilijan je pogodio stativu iz slobodnjaka, Fulam je bio prilično bezopasan, a Arsenal je držao stvari u svojim rukama.

Baner 5

U drugom delu igre, posle samo četiri minuta, Vilijan je ponovo asistent, iz kornera pogađa novajliju Gabrijela u trepavicu, a ovaj u svom debiju u Premijer ligi zakucava glavom za 0:2.

Kada je u 57. minutu Vilijan upisao het-trik asistencija, ovaj put za Obamejanga, bilo je jasno da je njegov transfer iz Čelsija posao leta za Arsenal, a možda i u celoj Premijer ligi.

Skot Parker je reagovao izmenama tek posle trećeg gola, kada je odlučio da uvede i našeg Aleksandra Mitrovića, ali je tada već sve bilo gotovo.

Do kraja, Obamejang je imao još jednu stopostotnu šansu, ali je na nesreću svih "fantazera" njegov pokušaj izblokiran sa gol linije.

U narednom kolu, Arsenal ima lepu priliku da overi sjajan start, pošto dočekuje Vest Hem, dok Fulam ide na vruće gostovanje, prošlogodišnjem rivalu iz Čempionšipa - Lidsu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Monday, 14.09.2020
13:41

Furlam moze slobodno da se vrate odakle su dosli. ocajnu igru imaju, a plus sami sebi daju golove, tu su da popune broj.

avatar
Aleksandar Jovancevic
Saturday, 12.09.2020
17:47

Ne zaletati se puno ipak je ovo tim koji nije bio ni najbolji u drugoj ligi,svake sezone isto,napad i sredina su dosta dobri ali odbrana je i daje naj slabiji deo tima i to će se videti kada dodju jači timovi.Previse bombastičan naslov kao da su pobedili Siti ili Liverpul u gostima.

avatar
Dorotej
Saturday, 12.09.2020
17:01

Mitrović nije u formi. Video se to na utakmicama reprezentacije. Briga više za utakmicu sa Norveškom.

avatar
Superliga
Saturday, 12.09.2020
16:58

Izgleda da nije kalibar za prvu ligu. Vazno je da je u reprezentaciji nezamenljiv, na zalost.

avatar
paok
Saturday, 12.09.2020
19:28

A ko je po tebi bolji igrac od njega trenutno, da nije Jovic.

avatar
Superliga
Monday, 14.09.2020
15:02

Sefe ne gledam ko je bolji nego ko vise odgovara formaciji, protiv rusije par kontri nema ko da istrci. Mitrovic je dobar igrac sidras, a mi odavno nismo reprezentacija koja moze nekog da satera u 16, e tu bi mitrovic dosao do izrazaja. Svaka cast za golove koje je davao ali nama treba napadac za tranzicioni fudbal.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Saturday, 12.09.2020
15:34

Arsenal ce narednu najverovatnije pobediti, ali onda 5 kola posle toga je ono gde ce se videti od cega i za sta je ova ekipa. Ukoliko iz tih 5 meceva izadju sa 10 bodova, komotno se moze reci da ce biti ozbiljni favoriti za top4, a ako budu uzeli 0-4 boda, opet je to neko 5-6 mesto.

avatar
siroliver
Saturday, 12.09.2020
15:28

Fulam je raspad sa ili bez Mitrovica, Arsenal ih lagano ocistio i to sigurno nije zato sto Mitar ne igra od pocetka... Drugo, ne velicajte ga previse jer je nas, vidjecemo da li je kalibar za premier ligu, nista nije pokazao pre dve godine.

avatar
jack wilshere
Saturday, 12.09.2020
15:26

Nema se mnogo sta reci, osim da se zahvalim ovim znalcima sto su se rugali kad je Arsenal doveo Vilijana.. Aubamejang je uz KDB najbolji igrac lige, ubjedljivo i neupitno.

avatar
_mladen_
Monday, 14.09.2020
13:42

Najbolji napadac mozda, najbolji igrac tesko, ima jos nesto osim davanja golova. :)

avatar
_mladen_
Friday, 18.09.2020
16:01

Aguero i Aubamejang su najbolji napadaci, a najbolji igrac je De Brujne.

avatar
jack wilshere
Tuesday, 15.09.2020
18:47

Rado cu saslusati tvoje misljenje, ko je to mozda najbolji napadac, a ko najbolji igrac.. :)