Mitrova tajna - Ostao u kontaktu sa trenerom kome je skupljao lopte!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.10.2018.
11:23
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac napravio osvrt na vreme kada je upoznao Slavišu Jokanovića i otkrio kako je vratio karijeru na pravi put.

Epa/Peter Klaunzer
Epa/Peter Klaunzer

Povezane vesti

Po ko zna koji put morao je Aleksandar Mitrović da objašnjava Britancima kako se našao u nemilosti Rafe Beniteza i zašto je morao da napusti "Sent Džejms Park".

Kao i mnogo puta do sada, Mitar je biranim rečima govorio o Benitezu i Njukaslu, što će pristalice "Svraka" sigurno umeti da cene.

"Bilo je zaista teško u Njukaslu. Jedan grad, jedan klub. Svi su ludi za Njukaslom. Nekada je to lepo, ali nekada želite mir kada izađete sa porodicom. Kada niste srećni na terenu, ne želite da razmišljate o fudbalu, potreban vam je prostor. U Njukaslu to nije moguće", počeo je priču Mitrović.

Braneći boje Njukasla Aleksandar Mitrović je postigao 14 golova na 65 utakmica u Čempionšipu i Premijer ligi, ali Rafa Benitez jednostavno nije želeo da mu da više prostora i da prilagodi igru tima napadaču kakav je Mitar.

"Jednostavno nismo odgovarali jedan drugom. Nisam odgovarao njegovoj taktici i nisam se osećao komforno na terenu, tako da nije mogao da izvuče maksimum iz mene. Ništa lično - to je posao. Imali smo dobar odnos i reč je o dobrom čoveku. Jedan je od najboljih trenera sa kojima sam radio kada govorimo o defanzivnom pristupu igri", dodao je Mitrović.

Aleksandar Mitrovic

Spas za srpskog reprezentativca stigao je iz Londona. Mitar posle svega otkriva šta je bila tajna i kako je vratio karijeru na pravi put.

"Hvala Bogu da sam ostao u kontaktu sa Jokanovićem, to je jedan od razloga što sam odabrao Fulam. Imao je ogroman uticaj na mene. Uvek je poseban osećaj kada možete da razgovarate sa nekim iz svoje zemlje. Lepo je čuti savet na maternjem jeziku", kazao je Mitrović i dodao,

"Jokanović je sjajan momak, dobar trener i zadovoljstvo je raditi sa njim. Miran je, iskren, zna posao i kako da izvuče maksimum iz mene", rekao je srpski napadač.

Mitrović je Britancima objasnio da je Slavišu Jokanovića upoznato u vreme dok je srpski stručnjak vodio Partizan, a tada je mali Mitar skupljao lopte na mečevima crno-belih kao član mlađih selekcija.

Srpski reprezentativac govorio je još o tome kako su mu idoli među napadačima bili Alan Širer i Didije Drogba, a Nemanju Vidića okarakterisao je kao srpskog igrača koji je ostavio najdublji trag u Premijer ligi iako nije zaboravio da pomene Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Friday, 26.10.2018
17:28

Ivanovic uvek ispred Vidica! Ne zato sto je igrao u Celsiju vec zato sto je bio bolji kad je trebalo. Ivanovic je dao gol u produzetku protiv Napolija kada smo osvojili LS. Sa igracem manje se herojski odbranili u polufinalu protiv Barselone, dao odlucujuci gol u finalu LE... Bio je tih nekoliko godina najbolji desni bek u ligi i na svetu mozda uz Alvesa. Da ne pricam sto je uvek bio tu za reprezentaciju preko 100 nastupa i i dalje bi sad igrao da ga zovu u 34. A Vidic sakupio 56 nastupa, pravio penale, promasivao penale... Pa cak i u Junajtedu u finalima 2009. i 2011 protiv Barse je krivac za vecinu golova. Mozda se nekome ne svidja ali posteno je i treba reci da je Bane ostavio veci trag.