Mitar - Pusti taktiku, daj da igram fudbal!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.03.2018.
10:12
Izvor: Sportske.net

Prelazak u Fulam - bio je pun pogodak, i za njega, ali i za ekipu Slaviše Jokanovića.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Dugo je ove sezone čekao priliku da igra u kontinuitetu a dobio ju je tek kada je iz Njukasla u poslednjim minutima zimskog prelaznog roka otišao na pozajmicu u Fulam.

Aleksandar Mitrović je ekspresno uzvratio treneru Slaviši Jokanoviću na ukazanom poverenju i u poslednje tri utakmice u dresu Fulama tri puta se upisao u strelce. Protiv Bristol sitija, Vulvsa i Derbi Kauntija, ekipa iz vrha tabele u Čempionšipu.

Naravno, odmah je prirastao za srce navijačima Fulama, baš kao što je to bio slučaj i u Njukaslu, ali tamo je ove sezone bio u nemilosti trenera Rafe Beniteza, pa je ove zime jedva čekao da ode negde gde će moći da igra i uživa u fudbalu.

Upravo to proživljava u Fulamu, što je i otkrio engleskim medijima posle najnovijeg trijumfa nad Derbi Kauntijem (2:1).

On je tom prilikom naglasio da mu napadački stil igre Fulama u potpunosti odgovara, za razliku od Njukasla, gde Rafa Benitez mnogo više polaže na taktiku.

''Igrači ovde više uživaju u fudbalu, nego što je to bio slučaj u Njukaslu prošle sezone, kada smo uvek igrali na rezultat. Ove sezone, ovaj tim pokušava da postigne što više golova od protivnika.

U Njukaslu se više igra taktički, nismo igrali napadački fudbal kao što se igra u Fulamu. Ali, očigledno da to kod njih funkcioniše, pošto smo se prošle sezone plasirali u Premijer ligu'',
istakao je Mitrović.

On je novinarma otkrio i da je prošle godine uživao gledajući utakmice Fulama i naglasio da sada želi svojim novim klupskim drugovima da pomogne da ostvare ono što je uspelo Njukaslu pre nepunih godinu dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DouglasHaffernan
Monday, 05.03.2018
12:17

Ako ti i v.stojkovic ne odete u Rusiju, mi cemo definitivno dogurati do polufinala