Mitar od junaka do tragičara, perfektni "Plavci", Lukin Palas i Vest Hem u velikom problemu

Autor: Nikola Miloradović
subota 01.09.2018.
17:55
Izvor: Sportske.net

U okviru četvrtog kola Premijer lige, od 16h odigrano je pet mečeva.

fulhamfc.com
fulhamfc.com

Povezane vesti

Brajton je na svom stadionu dočekao ekipu Fulama, na kraju nije bilo pobednika, meč je okončan rezultatom 2:2 (0:1).

Igrao se 25. minut kada je domaćin dobio jedanaesterac, Paskal Gros je preuzeo odgovornost i namestio loptu na belu tačku. Šutirao je u donji levi ugao, ali se Betineli sjajno bacio i sačuvao njegov udarac.

Kazna je stigla 18 minuta kasnije, fantastični Seri šalje perfektnu loptu ka Širleu pred sam gol "Galebova", a Nemac postiže svoj drugi gol ove sezone za vođstvo Fulama od 1:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u 62. minutu svoju fenomenalnu seriju nastavio Aleksandar Mitrović.

Reprezentativac Srbije je iskorisio neopreznost Luisa Danka, ukrao mu je loptu i sjurio se ka golu rivala, njegov udarac uspeva da ukroti Rajan, ali mu se lopta ponovo odbija, ovoga puta nije bilo greške, Mitrogol postiže četvrti pogodak ove sezone i izjednačuje se sa Maneom na vrhu liste strelaca.

Srpski napadač je od februara postigao čak 16 golova za Fulam u ligaškim mečevima, nijedan igrač u engleskim ligama nema takav skor, iza njega je Mo Salah sa 15 postignutih golova u pomenutom periodu.

Ipak, nije se predavao Brajton, samo pet minuta kasnije, velika greška Le Maršana, koji je predao loptu domaćinu, a u nastavku akcije lopta dolazi do Mareja, koji iz dobre pozicije rutinski matira Betinelija za 1:2.

A onda, u finišu susreta, nesrećni Aleksandar Mitrović pravi jedanaesterac za domaći sastav, igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, Glen Marej preuzima odgovornost i poravnava rezultat svojim drugim golom na susretu.

Do kraja nije bilo promene rezultata, bod na gostovanju kojim će se Fulam zadovoljiti, ali nema sumnje da imaju za čim da žale.

Kristal Palas je nakon dva vezana poraza dočekao Sautempton, a izabranici Roja Hodžsona su doživeli i treći vezani poraz, gosti su slavili sa 0:2 (0:0).

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali ni izglednijih prilika, da bi nakon samo dva minuta igre u nastavku gosti došli do prednosti.

Jako dobru loptu je sa svoje polovine ka golu rivala poslao Sedrik, odbrana Palasa je bila smušena, te je lopta pala pred Ingsa, koji je rutinski matirao Henesija za vođstvo Sotona od 1:0.

Igrao se 64. minut kada je Van-Bisaka igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na kreč, a odgovornost je preuzeo Čarli Ostin.

Nije uspeo da savlada robusni napadač Henesija sa bele tačke, velški reprezentativac se odlično bacio i sačuvao udarac Ostina, ostalo je 0:1 za goste sa "Sent Merisa".

Sve dileme je u drugom minutu nadoknade otklonio Hojberg, na asistenciju Meta Targeta.

Azar David Luiz Aspilikueta Celsi

Čelsi je na svom stadionu dočekao Bornmut, duel dve neporažene ekipe, ali su "Trešnjice" pognute glave otišle sa "Bridža", "Plavci" su nastavili niz i naneli im prvi poraz u sezoni, bilo je 2:0 (0:0).

Dobro se branio Bornmut u prvih 45 minuta, Čelsi je pritiskao, a najbolju šansu imali su u nadoknadi vremena, kada je Azar progirao Alonsa, ovaj je sa ivice šesnaesterca šutirao slabijom, desnom nogom, ali je pogodio samo stativu.

U nastavku je Ake imao dobru priliku za goste u 57. minutu nakon kornera, ali nije najbolje reagovao ispred gola svog bivšeg kluba, prebacio je čitav gol i propustio jako dobru priliku.

Kazna je usledila 15 minuta kasnije, rezervista Pedro je odigrao odličan dupli pas sa Žiruom, namestio se Španac na udarac na ivici kaznenog prostora i matirao Begovića za 1:0.

Konačan rezultat postavio je Eden Azar u 85. minutu, Alonso je sjajno proigrao Belgijanca, koji iskosa, sa leve strane, uspeva da protne loptu ispod Begovića i duplira prednost Čelsija.

Everton je dočekao Hadersfild, ali nije uspeo da slavi protiv ekipe koja je u prva tri kola osvojila samo bod, bilo je 1:1 (1:1) na "Gudisonu".

Poveli su gosti preko Bilinga u 34. minutu, Danac se dobro snašao nakon centaršuta sa desne strane i glavom matirao Pikforda.

Ipak, samo dva minuta kasnije, sjajan centaršut Lukasa Dinja, pogodio je u trepavicu Kalverta-Luina, koji lako poravnava rezultat.

U drugom poluvremenu nije bilo golova, "Terijeri" su uspeli da uvedu meč u željeni ritam, nije bilo puno prilika na obe strane, te je došlo do podele bodova.

Pelegrini Pellegrini

Vest Hem u prva tri kola nije osvojio nijedan bod, tako je i nakon četvrtog, kako su na svom stadionu poraženi od novajlije u elitnom rangu, Vulverhempton Vonderersa, bilo je 0:1 (0:0).

Utakmica je bila poprilično izjednačena, oba tima su imala šanse, ali su na visini zadatka tokom svih 90 minuta bili golmani Fabijanski i Rui Patrisio.

A onda, u drugom minutu sudijske nadoknade, Sančez gubi loptu, ona u nastavku akcije dolazi do Traorea, a rezervista postiže prvi gol u dresu nove ekipe i donosi prvi trijumf "Vukovima" po povratku u elitni rang.

Brajton - Fulam 2:2
Čelsi - Bornmut 2:0
Everton - Hadersfild 1:1
Kristal Palas - Sautempton 0:2
Vest Hem - Vulevrhempton 0:1


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

65 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh1
Saturday, 01.09.2018
20:09

Dobro je, al mnogo se drzi lopta bez razloga. Vise bih voleo konkretnije da se igra, sa vise sansi, vise suteva.

avatar
magister
Saturday, 01.09.2018
19:07

Mitar bolje da nije igrao ovu utakmicu. Dao je gol, i taj gol bi bio dovoljan da donese važna 3 boda, da Fulamovi igrači nisu poklanjali golove i penale, pa i onaj prvi koji nije iskorišćen od strane Brajtona je bio potpuno besmislen. Ali, možda će mnogi misliti da preterujem, a ja se plašim da je ovim penalom Mitar sebe vrlo loše prikazao. Moj je utisak da ne samo što izjavljuje kako ne može puno da trči jer, kaže, ima veliku masu, već se vrlo često bukvalno - šeta po terenu. To šalje lošu poruku i publici i saigračima. Zatim, u kontaktima je sklon pribegavanju nedozvoljenim sredstvima, pa je i pre gola koji je dao rukom odgurnuo protivnika. Očigledno da je sudija mislio da to nije bio neki intenzitet, ali bi mu većina sudija to odsviralo. Njegove navike sad već svi, a naročito sudije - znaju, pa mu se već sviraju i stvari koje se drugima možda ne bi svirale, što nije dobro za tim. Konačno, od lenjosti je, umesto da se pomeri kad je lopta padala ili da je primi butinom ili nogom, jer nikog oko njega nije bilo, odigrao rukom, nadajući se da sudija neće videti, a onda, kad je sudija, normalno, odsvirao penal, skakao je okolo i ubeđivao sve da nije igrao rukom. Mitroviću, utakmice PL se prenose direktno, postoje snimci, ne brukaj se. Mislim da će biti obeležen kao relativno prljav igrač i prevarant, pa još s Balkana i zato kažem, bolje da nije igrao današnju utakmicu. S druge, strane, trenutno je postigao najviše golova u Engleskoj u svim ligama od početka prolećne sezone do danas, u vrhu je liste strelaca PL, pa to sigurno jesu velike stvari. Ali, umesto da se popravlja, on potrvrđuje negativnosti koje su mu već prišivene. Mitroviću, probaj da malo razmisliš i da izbaciš te stvari.

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 01.09.2018
18:52

Sto se Mitra tice svaka cast majstore,steta sto je onako jeftino penal napravio ali 4 gola u 4 meca s Maneom 1. Strijelac.. bice bar 20 golova od njega

avatar
Cfc 10
Saturday, 01.09.2018
18:39

Moratu treba na klupu ostaviti.Hazard majstor i trenutno najbolji igrac PL toliko doprinosi igri Chelsea da nijedan drugi igrac ne doprinosi toliko svojoj ekipi.Idemo korak po korak jos vise Sari ima da uigra ekipu..

avatar
Seva7
Saturday, 01.09.2018
18:21

Imam 10 Sk i ni na jednom nema celzi, moram da gledam preko interneta...sto se utakmice celzija tice mene ovo malo nervira, podsecaju me na onu barsu gvardiolinu (ne prve sezone vec posle kad je tika- taka kolko tolko procitana) kad su drzali loptu i kruzili oko gola, a slabo stvarali prilike kao i protiv njukastla... Sad da ne bude, a odgovarao ti je onaj celzi defanzivi evo odmah da odgovorim, meni se svidja kad napadamo ali recimo voleo bi celzi u vreme kad je bio anceloti.

avatar
Anthony
Saturday, 01.09.2018
20:12

Brate, bio prenos na SKHD

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 01.09.2018
20:15

Ja sam gledao Celsi na sk2...

avatar
BlueMoon
Saturday, 01.09.2018
18:19

Pelegrini veze nema.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 01.09.2018
21:01

Najuspesniji trener u istoriji Sitija!

avatar
BlueMoon
Sunday, 02.09.2018
17:51
avatar
Rasel Krou
Saturday, 01.09.2018
18:17

Drago mi je sto Celzi igra u top formi, najvaznije je da smrdljivi Luzerpul ne osvoji PL pa da se rugamo dosadnom Axwellu i Mladenu, kao i prethodnih decenija.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Saturday, 01.09.2018
20:25

Nisu jos ni svesni sta cemo da im radimo.

avatar
Rasel Krou
Saturday, 01.09.2018
22:11

Opet ce imati cuvenih 0 trofeja s tim sto ovaj put nece moci da se izvlace na to da ne trose.

avatar
Savoa
Saturday, 01.09.2018
21:31

Mama ti luzer.

avatar
Los Vikingos
Saturday, 01.09.2018
18:09

Igrac meseca definitivno Alonso! Koliko je covek konstantan i dobar to je neverovatno. Zato je i dobio poziv za reprezentaciju.

avatar
CFC-Macedonia
Saturday, 01.09.2018
18:09

Cetvrta pobeda u nizu, bravo Chelzi bravo Maestro Sari.

avatar
äxwell
Saturday, 01.09.2018
18:07

Opet se Celzi provuce! Prvo onaj smjesni penal protiv svraka! Danas je trebao biti drugi zuti za Alonsa! Mitar pokloni bod Brajtonu i to iz nicega! Steta, imali su 3 boda u rukama..

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 01.09.2018
20:15

To protiv svraka je bilo pola-pola,diskutabilno ali ne pominjes neregularan gol Njujkasla nakon lakta u faci Ziruu. Danas pominjes drugi zuti za Alonsa ( sam sam rekao da ga je zasluzio) ali ne pominjes rukomet u 16 Bournemoutha... a eto Chelsea se provlaci a vi se bas nikako ne provlacite :D Rijetko si antipatican lik

avatar
brekbaCh1
Saturday, 01.09.2018
23:10

Batali ovog, veruj mi.

avatar
LUZERPOOL
Saturday, 01.09.2018
22:56

lik je dosadan ko svrab.

avatar
Savoa
Saturday, 01.09.2018
21:32
avatar
NikkiCFC
Saturday, 01.09.2018
21:03

Zasto je zasluzio? Ono je bilo slucajno a ni prvi zuti nije zasluzio.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Saturday, 01.09.2018
20:28

Interesantni ste vi crvendaci. Kad neko komentarise vas klub onda pisete da se ne sekira, da gleda u svoje dvoriste, kako je ustcari vas navijac i ostale gluposti. Pa sta je sad ovo? Meni izgleda na licemerje.

avatar
BratCescFabregas#4
Saturday, 01.09.2018
18:05

Luiz će nam živce isčupati. Giroud ispred Morate. Pedro je za Williana Messi.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 01.09.2018
18:03

Kako je dobar ofanzivno Alonso. Ucestvovao u 7 od 10 golova na 4 utakmice kao levi bek! U Sarijevom sistemu ne bih ga menjao ni za Marsela. Azar resio da na svakom mecu ima gol ili asistenciju ove sezone. Mnogo je to sve bolje sa Pedrom i Ziruom nego sa Vilijanom i Moratom. Svi su resili da parkiraju autobus protiv nas i jedino za sada je problem da se da taj prvi gol posle je sve lakse. Nastavljamo seriju!

avatar
Stari
Saturday, 01.09.2018
22:17

Pedro i žiru dva lipicanera

avatar
NIKE
Saturday, 01.09.2018
18:02

Pedro, RLČ i Ziru trebaju igrati od prve minute, momci su trenutno bolji od trija Kovačić, Willian i posebno Morate koji ni rezerva ne bi trebao biti.. Mitar, klasa, samo nek nastavi davati golove trebat će u Januaru nnapadač Chelseau, Unitedu... zasluzuje Mitar bolji tim..

avatar
hazardinho
Saturday, 01.09.2018
20:25

Kovacic je odigrao sjajnu utakmicu, da budem precizniji utakmice. Ne znam koje si ti gledao. Za sve ostalo se slazem sa tobom.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 01.09.2018
21:04
avatar
Ceks_FC_Chelsea
Saturday, 01.09.2018
18:01

Idemo dalje sledeci 😁😁

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 01.09.2018
18:01

Steta za Fulam...

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 01.09.2018
18:00

Dominiramo imamo, imamo posed, odbrana je delovala dobro, ali mora vise sansi da se pravi. Gledao sam preko streama nekih 60 minuta utakmice jer baguje i za tih 60 minuta nisam video da je Celsi napravio neku priliku. Pedro i Azar su dali golove i to je jedino sto smo danas uradili u napadu. Ali dobro, i Bornmut se dobro branio danas i nije bilo mnogo rupa u odbrani. Alonso dominira na fantaziju, ocekujem i od Azara puno poena. Mitar ponovo u metu i ponovo donosi poene. Mislim da ce postici oko 15 komada ove sezone i za 6.5 je MUST HAVE.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Saturday, 01.09.2018
18:00

Kilavili smo se prvo, dodali gas u drugom. Bice tesko sa ovim zatvorenim ekipama niko nece smeti da se otvara sem Citya Liverpula i Totenhema. Moratu i Wilijana bi preselio na klupu dok ne podignu formu, Luiza trajno tamo poslao. Dvanest boda u prva cetri kako smo strahovali ybog promene sistema ovo je fantasticno.

avatar
Blackmamba24
Saturday, 01.09.2018
18:00

Morata klupa, Ziru psihicki i fizicki se vise zalaze, bravo Celsi, drago mi je za RLC-a sto je debitovao, talentovan igrac

avatar
NikkiCFC
Saturday, 01.09.2018
21:05

Debitovao? Igrao i ove sezone vec a i ranijih godina.

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 01.09.2018
18:00

Nicija lopta u Celsijevom petercu pri 0-0 Luiz gleda Ake trci na nju i sreca promasuje gol.. mora pod hitno na klupu Luiz a isto tako i Willian,nije lud Konte sto je Luiza odstranio iz tima a Williana tek ponekad ubacivao. Pedro najbolji golgeter koga imamo ,Hazard klasa iako treba biti konkretniji,Alonso odlican mada srecom nije dobio drugi zuti (takodje pri 0-0) definitivno ga je zasluzio. Mora malo konkretnije i ranije da se postizu golovi.. Luiz na klupu OBAVEZNO dok jos nije kostao bodova,preslikano kao proslo kolo stoji i gleda igraca.. Nova 3 boda su najvaznija, Alonso nije dobio crveni vjerovatno samo zbog rukometa u 16 Bournemoutha pa je sudija vjerovatno malo balansirao... Kante se malo gusi na onoj poziciji ali idalje jedan od najboljih,nadam se da ce Barkley vise da igra kao i Pedro

avatar
pre svega SRBIJA!!
Saturday, 01.09.2018
17:58

Odbrana Njukasla kao da je iglala na keca .
Jednostavno katastrofalni

avatar
Saturday, 01.09.2018
17:57

Ovaj Hauvej i Benitez su sramota za PL,ljudi igraju bunker totalni vrse opstrukciju igre ekipe ne prelaze centar dok ne prime gol,Kovacic sa ovom igrom tesko ce da bude starter pored Barklija i RLC u narednim utakmicama ako ovako nastavi.....Azar bog i batina,Pedro poludeo covek misli da igra za Barselonu ocigledno:))))

avatar
Savoa
Saturday, 01.09.2018
21:36

Celzi mali nebitan klub.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 02.09.2018
19:00

Znam da ce ti sad skola ali to nije razlog da places po portalu.

avatar
CFC-Macedonia
Sunday, 02.09.2018
18:22

jaoj sad si neka faca jeli?

avatar
Naka TZ (CFC)
Sunday, 02.09.2018
17:10

Kovacic vise ide uz Kantea i Jorginha jer ima nize teziste igre kao Kante i Jorginho i sva tri mogu biti kreativna .Njih trojica mogu biti odlican tandem sredine terena sto je jako bitno za dominantan vezni red ,stil igre napadacki kakav gaji Sarri, kao i kreativnost i posjed sredine terena .Pogledaj Kantea i Jorginha i vidjet ces da im vise odgovara Kovacic kao partner nego RLC ili Barkley.Kovacic ce biti nas Iniesta a Jorginho Xavi a za Kantea se zna da je Makelele ako ne u buduce i bolji od njega.Barkley je old School Engleski veznjak tipa Lampard ili Gerrard sa snaznom gradjom kao i mocnim udarcem i svakako da i on je vrlo dobar za ekipu kao jaka konkurencija u veznom redu .RLC je tu najtanji ali i njega treba sacuvati jer je veliki potencijal i odlican za rotaciju.

avatar
Kajzer
Saturday, 01.09.2018
17:57

Solidna partija, presing koji se vrsi kad se izgubi lopta pred protivnickih 16 je ok ali ima manu a to je da protivnik i dalje stoji na svojim odbrambenim pozicijama i opet krece kruzenje. Treba ih ponekad pustiti da se otvore, rasire pa onda presing. Morata lik u faci stalno nesto namrsten, izgleda kao da ima dijareju samo cekam kada ce da se prospe. Luiz bez kiksa i ne racuna da je igrao mec. Wilijana ce Pedro preseliti na klupu bude li nastavio ovako. Sve u svemu nije lose.

avatar
brekbaCh1
Saturday, 01.09.2018
23:08

Samo cekam kad ce Luiz da nas kosta bodova.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 01.09.2018
17:56

Svaka cast momci! Idemo redom jedna za drugom utakmicom pa cemo videti gde smo na kraju a nadam se TOP4 ove sezone. Kakva je klasa Eden Azar pokazuje i ova utakmica. Mada ruku na srce nas „tajni vojnik“ je VELIKI Ngolo Kante! Kakva IGRACINA pa covek je na svakoj lopti! Nije bitno napad ili obrana on je tu! Svi mogu iz kluba ali njega treba udariti kao temelj u tim i neka igra dokle moze!

avatar
Saturday, 01.09.2018
20:47

Meni se mnogo svidja kad on povuce loptu,kako trci.

avatar
EmeryArs
Sunday, 02.09.2018
01:25

Neki dan vam se nije uklapao u taktiku Sarrija plasticari

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 01.09.2018
21:05

Nedavno sam bas reko. On kada bi bio i golman bio bi jedan od najbolji. Stvarno moze sve igrati al bas sve.