Miroljubivo u "Interkontinentalnom derbiju", u azijskom delu Istanbula

Autor: Nikola Miloradović
subota 17.03.2018.
19:12
Izvor: Sportske.net

Veliki turski derbi okončan je bez pobednika.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Fenerbahče je u okviru 26. kola turske Super Lige dočekao Galatasaraj na svom "Šukru Saradžoglu" stadionu, a duel večitih rivala turskog fudbala okončan je najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Prva prava prilika na susretu viđena je u 23. minutu, Roberto Soldado se našao u dobroj poziciji u kaznenom prostoru Galate, ali je jedan od defanzivaca gostiju uspeo da izblokira njegov udarac klizećim startom.

Pred kraj prvog dela igre, u 41. minutu, nova prilika za Fener, ovoga puta je Mehmet Ekidži bio u šansi, ali je njegov udarac uspeo da ukroti sjajni Fernando Muslera.

U nastavku, nova prilika za domaćina, tukao je glavom Alper Potuk, ali je Muslera još jednom bio na visini zadatka.

Igrao se 80. minut, kada je Fener došao do gola, ali ga je sudija poništio, jer se Fernandao prilikom postizanja pogotka našao u ofsajd poziciji.

U smiraj susret dve najbolje prilike za Galatasaraj, najpre je Maikon iz slobodnog udarca pogodio stativu u prvom minutu nadoknade, da bi samo tri minuta kasnije Volkan Demirel odlično reagovao nakon udarca Junesa Belande.

Na kraju ipak nije bilo golova, ekipa Fatiha Terima ostaje prva na tabeli sa 54 osvojena boda, dok je Fener četvrti sa šest bodova manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke