Minule sezone su zbog njega prozivali Gvardiolu, a šta sad kažu "kritičari"?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 26.10.2017.
20:29
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Mančester Sitija prema jednom parametru najbolji je u Evropi.

EPA/NIGEL RODDIS
EPA/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Mančester Siti je od dolaska Pepa Gvardiole potrošio veliku svotu novca na angažovanje pojačanje u zadnjoj linije ekipe.

Osetio je Gvardiola da tu leži najveći problem u redovima "Građana", pa nije štedeo kada ojačavao tu liniju.

Tako je pred početak njegove prve sezone na klupi tima sa "Etihada" u redove kluba stigao engleski internacionalac Džon Stouns.

Za usluge mladog štopera na račun Evertona leglo je 47,5 miliona funti, što je u tom trenutku bila druga najveća svota novca potrošena za jednog defanzivnog igrača u istoriji fudbala.

Nije se najbolje snašao Stouns u svojoj prvoj sezoni u redovima Mančester Sitija, ali je zato ove takmičarske godine znantno podigao formu i popravio učinak.

Siti može da se pohvali jednom od najboljih odbrana u Evropi, primili su svega četiri gola u devet odigranih kola u okviru Premijer lige, a Stouns je trenutno najbolj i fudbaler u "ligama petice", kada je procenat uspešnosti pasova u pitanju.

On je u 96,7% slučajeva dodao precizan pas, što je zaista sjajan podatak za jednog defanzivca, iako ruku na srce uglavnom odigrava samo sigurne pasove, ka saigračima iz zadnje linije, ili ka vezistima koji se "ponude". Ovaj 23-godišnji defanzivac je u Ligi Šampiona uspeo i da postigne dva pogotka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hocus Pocus
Thursday, 26.10.2017
22:08

Taj isti Stouns sto sjajno dodaje loptu ce da ih zakopa u nokaut fazi LS kada budu naleteli na neki jaci tim, jer decko veze nema sa defanzivom . Ako Kompani bude zdrav za drugi deo sezone i bude cinio stoperski tandem sa Otamendijem, Siti moze daleko da dogura, a ako im bude igrao Stouns primice opet brdo golova kao protiv Monaka.

avatar
tony zahirovic1234
Friday, 27.10.2017
11:28

Očigledno ovu sezonu ne gledaš Sitijeve utakmice, čovjek kida po svim segmentima. Samo protiv Napolija je spasio dva gola, da je grijesio ja bih rekao jer kako sam ga prošle sezone kritikovao uopšte mi ne bi bio problem da ga i ove, ali prosto od samih priprema on je odigrao super....

avatar
sawyer james
Thursday, 26.10.2017
21:32

vidi se da su ga spori bekovi sprecavali da igra bolje , sada ima vise slobode i svakako da igra bolje , ne samo on i otamendi igra odlicno

avatar
tony zahirovic1234
Friday, 27.10.2017
11:36

Od priprema pa sve do sada, gotovo bez pogreške...

avatar
Carina_11303
Thursday, 26.10.2017
20:59

Možete da koristite WhoScored da se vadite za kršina igrače, ali to nikoga neće da zavara. Zbog 97% tacnosti pasa prvom beku do sebe ili golmanu će pasti u vodu to sto ispada kao iz voza pri svakom drugom pokusaju driblinga protivnika? Da se ne salimo...

avatar
dock
Friday, 27.10.2017
10:33

Nebitna su dodavanja, ali se mora priznati da igra mnogo bolje i da ne gresi kao prosle godine, ne gubi se na terenu. Cak cu i prelomiti da kazem da igra dosta dobro. Sitijeva odbrana je prilicno korektna vec duze vreme. Najveci testovi slede u sledecim mecevima, Napoli, Totenhem, Junajted, tu cemo saznati da li je bas toliko napredovao. Svakako da dobri bekovi i onaj golman sto izlece ulivaju dodatnu sigurnost.

avatar
tony zahirovic1234
Friday, 27.10.2017
11:33

Nisi ga pratio ti Boga mi ove sezone, i u defanzivi i u napadu odličan je (od priprema pa do sada)...

avatar
Vicariuosly
Thursday, 26.10.2017
20:46

Svejevremeno je i Nastasic imao fantastican procenat, dok je bio u Sitiju. Nije relevantan podatak za defanzivce, ali svakako, svaka cast.

avatar
Zumba Prokletnik
Thursday, 26.10.2017
20:40