Ministar optimista, Serija A se uskoro vraća?

Autor: Beta Beta
petak 22.05.2020.
19:57
Izvor: Beta

Nadamo se da je u pravu.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Ministar sporta Italije Vinčenco Spadafora potvrdio je da je naučni odbor Vlade odobrio klubovima ekipne treninge od ponedeljka 25 maja, i rekao da je optimista po pitanju nastavka takmičenja u fudbalskom prvenstvu.

Čini se da su se Vlada, Fudbalski savez Italije i Serija A konačno dogovorili na koji način će se fudbal vratiti, nakon što je originalni zdravstveni protokol izmenjen. Takmičenje u Seriji A prekinuto je pre više od dva meseca zbog pandemije korona virusa.

"Pomagali smo saradnicima i sportskim radnicima. Svi su dobili plate za mart i dobiće plate za april i maj automatski. Shvatam da momci žele ponovo da igraju posle dva i po meseca. Tokom tog perioda su pokazali odgovornost, ali potrebno je biti oprezan", rekao je danas Spadafora za radio Rai.

"Objavili smo protokol koji dozvoljava ekipama da nastave treninge. Naučno-tehnički odbor je dao zeleno svetlo"
, dodao je on.

Prema tom protokolu, ukida se raniji zahtev da se cela ekipa stavi u karantin u slučaju pozitivnog testa na korona virus, pa će u izolaciju ići samo zaraženi.

Spadafora je rekao da će 28. maja biti doneta odluka o ovoj sezoni.

"Od Fudbalskog saveza ću 25. maja dobiti protokol za nastavak takmičenja. Proslediću ga Naučno-tehničkom odboru, kako bismo bili sigurni da je 28. maj pravo vreme za odluku da li će sezona biti nastavljena. Želim da budem optimista. Odlučno sam rekao 'ne' onima koji su me, kada smo svakodnevno brojali stotine mrtvih, pitali o fudbalskoj sezoni", rekao je on.

Bundesliga

"Očigledno je da ako se cela Italija ponovo pokrene, da to mora da uradi i fudbal. To je industrija i strast svih Italijana", dodao je Spadafora.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke