Milnere, izdao si tatu...

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 20.09.2018.
09:38
Izvor: Sportske.net

Šalimo se, na kraju njegov otac je srećan, iako je sinu zabranio jednu boju tokom odrastanja...

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Podsetimo, Džejms Milner je bio čudo od deteta, sa 16 godina je zaigrao za Lids, klub za koji je njegov otac navijao čitavog života.

Postoji jedna priča za koju se verovalo da je legenda, ali sam fudbaler Liverpula je to potvrdio.

"Istina je, otac nikada nije dozvoljavao da obučem ništa crveno, mrzi Liverpul i Junajted iz dna duše, nije mi kupovao ni majice, ni košulje", kaže Milner koji je kasnije igrao za Vilu, Siti, a onda odbio za veliki novac da produži ugovor sa "Građanima" i otišao za manja primanja u Liverpul, kako bi standardno igrao.

"Prvi put me je otac video u crvenom u reprezentaciji, kada smo jednom nosili rezervnu garnituru", smeje se sjajni fudbaler Redsa.

"Kada sam potpisao za Liverpul nije se naljutio, smejali smo se da sam izdao principe, ali jasno da mu je moja karijera važnija od svega", kaže Milner.

Otkud tolika mržnja prema Liverpulu i crvenoj boji...

Naime, kada je Milner senior odrastao Don Rivi je Lids doveo do vrha u sedamdesetim, vodili su velike bitke sa Redsima i konačno osvojili drugu titulu 1974. kada je Liverpul završio iza njih.

Sedamdesetih su dva kluba imala najstrašnije huliganske grupe na ostrvu i to je obično završavalo u krvi posle meča, ali je na kraju sve utihnulo kada je Liverpu izrastao u evropsku silu krajem sedamdesetih, a Lids pao u niži rang takmičenja...

Rivalstvo se izgubilo vremenom, a sada navijači Lidsa smatraju da je njihov najveći rival i najomraženiji klub ipak Mančester Junajted, sa kojim su vodili tradicionalne "Ratove ruža", kao aluziju na rivalstvo Lankašira i Jorkšira.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 20.09.2018
09:52

Don Revi (kao ja:-D), ne Don Rivi. Ima i film o njemu, glumio ga je Majkl Šin.