Milinković-Savić je heroj "Bikova", Torino u četvrtfinalu kupa!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 20.12.2017.
19:22
Izvor: Sportske.net

Ekipa Siniše Mihajlovića plasirala se u četvrtfinale kupa Italije, nakon što je danas slavila u prestonici. Heroj Torina 20-godišnji srpski čuvar mreže.

torinofc.it
torinofc.it

Povezane vesti

Mihini puleni slavili su u 1/8 finala na "Olimpiku" protiv Rome rezultatom 1:2 (0:1), najveće zasluge za plasman u narednu fazu idu na račun Vanje Milinković-Savića.

Mlađi brat zvezde Lacija odbranio je penal iskusnom Edinu Džeku, ali idemo redom.

U prvih 45 minuta bolja igra Rimljana, u 31. minutu El Šaravi pogađa prečku, da bi Džengiz Under bio u dobroj prilici samo par minuta kasnije.

Ipak, u 39. minutu gosti su imali korner sa leve strane, Beloti je dobro skočio na prvoj stativi, Skorupski je skinuo njegov udarac, ali je De Silvestri naleteo na loptu i spakovao je u mrežu "Vučice" za 0:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda u nastavku na scenu stupa Vanja Milinković-Savić.

Najpre je dobio aplauz sa tribina nakon što je u 64. minutu da zaustavi udarac Dijega Perotija iz neposredne blizine.

Samo tri minuta kasnije imao je i sreće mladi srpski golman, Šik je pogodio stativu.

A onda, novi šok za domaće, Edera smešta loptu u mrežu Rimljana u 73. minutu, nakon centaršuta sa leve strane. Lopta je preletela kroz kazneni prostor Rome, a na drugoj strani sačekao ju je Edera.

Nije prošlo puno vremena, igrao se 77. minut kada je Patrik Šik oboren u kaznenom prostoru Torina, glavni arbitar je pokazao na belu tačku.

Edin Džeko je preuzeo odgovornost, ali ga je Milinković-Savić pročitao! Bosanac je šutirao u donji levi ugao, ali se srpski golman bacio u pravu stranu i loptu poslao u korner. Fantastična intervencija mlađeg brata zvezde Lacija Sergeja Milinković-Savića.


Usledila je opsada gola "Bikova", ali se Milinković-Savić nije dao. Najpre je u 81. minutu sačuvao udarac Pelegrinija, da bi samo dva minuta kasnije odlično sprečio El Šaravija da zatrese mrežu.

Ipak, u 86. minutu 20-godišnji golman mlade reprezentacije Srbije nije mogao ništa, Šik je odlično šutirao i smanjio na 1:2.

U 90. minutu je ponovo bio nemoćan srpski golman, ali je na njegovu sreću Edin Džeko prebacio loptu preko gola, glavom, iz izgledne pozicije.

Pokušavala je Roma na sve načine da poravna rezultat do kraja, ali je Vanja Milinković-Savić sačuvao mrežu do kraja, te se Torino plasirao u četvrtfinale kupa, gde čekaju boljeg iz duela Juventusa i Đenove.

Sjajni Milinković-Savić je imao čak devet odbrana i apsolutni je heroj ekipe Siniše Mihajlovića večeras.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DR DRE
Thursday, 21.12.2017
08:51

1/4, idemo dalje:-D

avatar
Ali baba
Thursday, 21.12.2017
00:26

Dje si al ahli...

avatar
Petar Gazivoda
Wednesday, 20.12.2017
21:03

Terzicu reaguj. Treba neko da nam sutira slobodnjake :)

avatar
Pravi romanista
Wednesday, 20.12.2017
20:33

Svaka cast ekipi Torina...Roma u padu forme..Ne krivim Di francescka,Monci mu nista nije doveo,ovo stanje na tabeli ipak iznad ocekivanja...Mada smo morali danas bolje,jedini trofej koji smo mozda mogli da osvojimo gubimo odmah

avatar
Che Wolfasin
Wednesday, 20.12.2017
21:39

Jos jedna sezona bez trofeja. Umesto da se ubaci Dzeko na pocetku drugog poluvremena i dobije utakmica trener ceka...

avatar
KiDEKi
Wednesday, 20.12.2017
22:49

Biće neizvesno u ligi, ima još da se igra. Nije bilo zanimljivije u poslednjih nekoliko godina.