Milevski: "Sraman poraz od Gibraltara"

Autor: Beta Beta
sreda 11.10.2017.
13:37
Izvor: Beta

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Makedonije Blagoja Milevski preuzeo je odgovornost za poraz protiv Gibraltara, koji je nazvao sramnim i izvinio se makedonskoj javnosti.

Epa/Adam Warzawa
Epa/Adam Warzawa

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Gibraltara pobedila je juče Makedoniju sa 1:0 u mestu Faro u Portugaliji, gde je domaćin u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine, koje će biti održano u Italiji i San Marinu.

"Nema opravdanja za ovaj sraman rezultat i ja preuzimam odgovornost. Iskreno žalim i upućujem izvinjenje celoj javnosti i navijačima i Fudbalskoj federaciji koja nam je omogućila tražene uslove za rad", rekao je Milevski.

To je prva pobeda Gibraltara u kvalifikacijama.

Kako su preneli mediji, Milevski je naveo da ne traži opravdanje u neigranju najboljeg mladog makedonskog fudbalera Elifasa Elmasa, ni u brojnim neiskorišćenim šansama.

"Jednostavno, sa ili bez Elmasa, morali smo da nađemo način da pobedimo protivnika", rekao je Blagoja Milevski i dodao da reprezentativci moraju da ostanu jedinstveni, da ne potcenjuju protvnike, ali ni sebe.

Makedonija je u dosadašnjim kvalifkacijama osvojila tri boda iz tri utakmice i zauzima pretposlednje mesto u Grupi 7, ispred Gibraltara koji ima tri boda ali iz šest mečeva. 

Srbija je prva na tabeli sa devet bodova iz tri utakmice, Rusija ima sedam bodova iz četiri meča, Jermenija je sakupila sedam iz pet utakmica, a četvrtoplasrana Austrija šest bodova iz tri utakmice. U sledećem kolu Makedonija igra protiv Austrije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Saša Đukić
Wednesday, 11.10.2017
16:10

da ne potcenjuju protivnike a on se izvinjava celoj naciji,samim time ih podcjenjuje