Milanu slađi bod u Rimu, sjajni Donaruma sprečio preokret!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.02.2019.
22:24
Izvor: Sportske.net

Četiri dana posle blamaže u Kupu, Roma je večeras dočekala Milan, željna da znatno popravi utisak.

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

U derbiju 22. kola italijanske Serije A, Roma je večeras na ''Olimpiku'' igrala nerešeno, 1:1 sa ekipom Milana.

Rimljani su tako uspeli da se koliko-toliko oduže navijačima za debakl u Kupu pre četiri dana protiv Fiorentine, kada su ''Ljubičasti'' slavili čak sa 7:1.

Ipak, i večeras su Rimljani bili u rezultatskom minusu od 26. minuta, kada je Paketa sa leve strane centrirao u kazneni prostor, a tamo se sjajno snašao Kšištof Pjontek, koji sa ivice peterca pogađa mrežu golmana Olsena - 0:1.

Mogla je Roma do izjednačenja u samoj završnici prvog poluvremena, ali onda je briljirao golman Milana Đanluiđi Donaruma koji je u istoj akciji najpre zaustavio šut glavom Patrika Šika, a onda i udarac Edina Džeka u situaciji jedan na jedan.

Ipak, ono što je propustila na kraju prvog, Roma je nadoknadila na startu drugog poluvremena, u 46. minutu. Karsdorp je probio po desnoj strani, Šik je propustio tu loptu, potom je Donaruma sprečio autogol, ali ne i Zaniola da odbijenu loptu sprovede u mrežu - 1:1.

Roma je do kraja bila opasniji i konkretniji rival, želela je pobedu u ovom meču, a novu veliku priliku domaćio su imali u 71. minutu, kada je Edin Džeko zahvatio loptu posle kornera, a Donaruma još jednom maestralno reagovao!

Deset minuta kasnije, još jedna stopostotna prilika za domaće, ali je šut Pelegrinija zaustavila stativa. U samom finišu, pripretio je Milan preko Laksalta, ali je Olsen zaustavio njegov udarac.

Ostalo je 1:1, a naš Aleksandar Kolarov je odigrao svih 90 minuta za ekipu Rome koja i dalje zaostaje jedan bod za večerašnjim rivalom na tabeli Serije A.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 03.02.2019
23:53

Ista meta, isto odstojanje, mislim na Romu. Sto se tice HC, njega u kazamat Hahaha

avatar
Sunday, 03.02.2019
23:45

Имали смо среће, Рома је много више нападала, ако смо и имали контре Пиатеку је недостајала подршка у нападу ! Било је доста фрустрирајућих потеза, посебно кад се Сусо дохвати лопте, Ромањоли а посебно Донарума фантастични !!!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.02.2019
00:18

* Пјонтеку

avatar
rossonero_t
Sunday, 03.02.2019
23:38

Ako nista, ovaj bod vredi dva boda jer sad imamo bolji medjusobni skor sa Romom.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.02.2019
00:17

Ja sam hteo ovo da napisem:-D

avatar
UGASICE SE partizai
Sunday, 03.02.2019
23:30

Krenem da gledam utakmicu u 65 minutu,u 75 minuta,gasim prenos,krecem da zevam,a zelim da pogledam super bowl,srecom,nadjem OKC-Boston. Zali boze 10 minuta,najjadnija liga na svetu! Utakmica Brajton-Hadersfild da imaju igrace kvaliteta ova dva smesna kluba bi bila lepota za gledati,tacno treba napraviti ligu bogatih i zavrsiti pricu sa ovom sramotom.

avatar
MottiYazata
Sunday, 03.02.2019
23:26

Oduzeti oba tima po 3 boda i kazniti ih sa 50000 evra. Toliko o utakmici.