Milanova poslednja slamka, Inter bi i remijem nakrivio šešir!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 04.04.2018.
11:14
Izvor: Sportske.net

Madonina u baš čudnom terminu, krivicom Lige šampiona, ali svejedno, odavno nije izazivala ovakvu pažnju. Šta očekivati od jednog od najvećih svetskih derbija...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Današnji derbi Madonine igra se u potpuno drugačijim uslovima nego kada je trebalo da bude odigran (odložen je zbog tragične smrti Davidea Astorija).

Tada bi se moglo reći da je Inter bio favorit, sada su se stvari promenile, Milan se približio i za njih ovo je poslednji voz.

Hvataće šansu da se do kraja bore za top 4 i Ligu šampiona, ono što je pod Montelom izgledalo kao naučna fantastika.

Italijanski mediji tvrde da će za Điđa Donarumu ovo biti poslednji derbi, da sigurno odlazi, da sa druge strane Brozovića takođe čeka prodaja.

Timovi se, manje-više znaju, Spaleti će ostati na 4-2-3-1, Rafinja je spreman, sa Kandrevom i Perišićem činiće trio iza Ikardija, a ispred duplog bloka, Galjardinija i Brozovića. U odbrani Kanselo desno, levo je D'Ambrosio, štoperi ispred Handanovića nisu upitni, Miranda i Škrinjar.

Interu odgovara i remi, bukiji daju laganu prednost Milanu, pretpostavlja se da će Gatuzo izvesti ofanzivnu formaciju da će učiniti sve da pobedi, bod mu ne znači ništa.

Situacija na tabeli je takva da Milan samo pobedom hvata neki priključak, imali bi pet bodova manje od Intera, četiri od petoplasiranog Lacija i osam kola nade, mada bi i tada zadatak bio težak.

Gatuzo je odložio potpisivanje novog ugovora, ne želi o tome da razmišlja, danas mu osim duže vreme povređenog Kontija koji mora na novu operaciju kolena nedostaje i suspendovani Bilja.

"Ringhio" će napasti sa 4-3-3, ispred Donarume, biće Kalabrija, Bonući, Romanjoli i Rodrigez, Kesi, Montolivo i Bonavenentura u režiji, Suso i Čalhanogl po bokovima u ofanzivi, Kutrone će dobiti priliku ispred Andre Silve.

Statistički gledano, najčešći rezultat u ovom derbiju je bio 1:1, remi ne odgovara ponovimo Milanu, čini nam se da bi moglo da bude golova, tačnije da bi mreže Donarume i Handanovića mogle da se zatresu.

Počinje u neuobičajenom terminu, 18:30, naravno zbog Lige šampiona, mada treba reći da odavno jedan derbi Madonine nije privlačio ovoliku pažnju.

Ako želite nešto više da saznate o prirodi ovog derbija dobrih emocija, samo izvolite...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Wednesday, 04.04.2018
12:47

Da se derbi odigrao u zakazanom terminu tada bi zahuktali Milan bio apsolutni favorit protiv tada poljuljanog Intera. Sada se Inter podigao, a Milan je malo prikocio tako da su sanse 50-50. Ako Spaleti resi da igra na bod kao u oba meca sa Napolijem ili Juventusom u Torinu taj bod ce i uzeti, ali mislim da mu to ne treba vec je bolje ici po 3 boda.

avatar
amigo999
Wednesday, 04.04.2018
15:16

Inter pobedjuje....

avatar
jv
Wednesday, 04.04.2018
12:34

Za mene najveći derbi na svetu, svaka čast Riveru u Boki. Rino je najbolji kada je najteže, idemo!

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
12:32

Stadion je odavno rasprodat, a Milan je oborio rekord Italije po zaradi od prodaje karata za jednu utakmicu. Rosoneri su inkasirali preko 4.000.000 evra od ulaznica što dovoljno govori o plamenu strasti koji je u njima zapalio nekadašnji miljenik sa terena Đenaro Gatuzo.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
11:39

Bonavenentura i Calhanogl:-D Toliko smo losi da bezimo samo tri boda sedmom (Sampdoriji), osmom (Atalanti) i devetom (Fiorentini) na tabeli, nikako ne stojimo dobro...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 04.04.2018
11:31

derbi propalih klubova...

avatar
Wednesday, 04.04.2018
13:13

ju ju ju. Idi gledaj makazice C Ronalda u reprizi.