"Milanezima" se žurilo, Ljaja majstor, Lacio platio ceh zbog Superkupa!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 20.08.2017.
22:43
Izvor: Sportske.net

Lombardijci sigurni na startu sezone, Ljajić doneo bod "Bikovima", najveće iznenađenje u Rimu. Fabio Kvaljarela kao vino, golčina Birse presudila u Udinama.

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Inter je na impresivan način otvorio meč protiv Fiorentine, sudija Taljavento je u 6. minutu pokazao na belu tačku, Argentinac ne greši, a desetak minuta kasnije "Maurito" je sjajno šutirao glavom i praktično sa dva gola za 10 minuta rešio sva pitanja oko pobednika. Mogao je do het-trika za 20 minuta, da je Perišić bolje poslao jednu poprečnu loptu.


Fiorentina mnogo slabija nego prošle sezone, Pioli mora da uigra tim, možda su oštećeni za penal na Simeoneom, ali nakon pregledavanja snimka, Taljavento nije promenio odluku.


U nastavku je tempo pao, Inter kao da je bio zadovoljan vođstvom, imali su nekoliko šansi iz kontri, a na drugoj strani Veretu je pogodio stativu.

Na kraju ipak 3:0 za Inter, rezervista Žoao Mario je asistent, a Ivan Perišić se poklonio. Imao je Ikardi još jednu šansu za het-trik, ali je Sportijelo intervenisao.



Milan je lako dobio Krotone, sve je bilo brzo gotovo, penal za "Rosonere" u Kalabriji, sumnjiva situacija, duel mladog Kutronea sa defanzivcem domaćih Marijanijem koji je dobio i crveni, Frank Kesi postiže prvenac, Milan vodi i ima igrača više. Posle je sve bilo stvar surove realizacije, Kutrone je pogodio na asistenciju Susa, a onda je par minuta kasnije Španac i sam postigao gol, za 25 minuta priča gotova na stadionu "Šćida".

Milan je spustio nogu sa gasa, Kalabrezi nemoćni da uzvrate, bilo je još šansi, ali meč dobijen sa pola snage je bilo baš ono što je potrebno za samopouzdanje novom timu "Rosonera"!

Milan

Na "Friuliju", sudar dva dobra tima, Vićenco Ingleze je glavom Kjevo doveo do prednosti, ali je Siril Tero "Friulane" vratio u igru do poluvremena.

U drugom delu na scenu stupa Birsa, Slovenca nikada ne treba puštati da šutira, na svojoj koži je to osetio talentovani Skufet. To je bio i ključni trenutak, "Leteći Magarci" su odneli čitav plen sa "Dačija Arene".

 

Novajlija Benevento po mnogima najslabiji tim Serije A je šokirao "Marasi". Prvi prvoligaški gol u istoriji kluba je postigao Ćićireti, no do pauze je iskusni Fabio Kvaljarela posle kornera jednu odbijenu loptu sproveo u mrežu Slovenca Vida Beleca.

Iskusni Napolitanac je kao vino, potpuni preokret na "Marasiju" smo videli početkom drugog dela, 110. gol u Seriji A za Kvaljarelu za 2:1 i konačnu pobedu Dorijana.

Benevento


U Bolonji, sin trenera Rome Di Frančeska, je doveo domaće u vođstvo protiv Mihinih "Bikova", no ubrzo je majstorijom Adem Ljajić poravnao rezultat.



Naš fudbaler je u nastavku stavio na muke Mirantea, ali je i Bolonja imala svoje prilike.Na kraju, podela bodova na "Dal'Ari".

SPAL, povratnik u ligu posle pola veka se isprsio ispred Lacija, imali su šansu da povedu, pogodili stativu preko Vivijanija, na drugoj strani Imobile i Milinković Savić su promašili najbolje prilike u prvom delu za "Orlove".

Ni u drugom poluvremenu nismo videli mnogo, Lacio kao da je bio umoran od pobede i slavlja u Superkupu protiv Juventusa. Mnogo slabije su igrali nego u tom meču. Ipak, mogli su do pobede u finišu, i Lulić je imao priliku, ali dva boda su prosuta na "Olimpiku".

Loš meč na "Mapeiju" između Sasuola i Đenove, dosada i baš malo prilika u prvom delu, drugo je bilo bolje, oba tima mogla su do trijumfa, ali se završilo bez golova.

Rezultati 1. kola

Juventus - Kaljari 3:0
Verona - Napoli 1:3
Atalanta - Roma 0:1
Krotone - Milan 0:3
Inter - Fiorentina 3:0
Lacio - SPAL 0:0
Sampdorija - Benevento 2:1
Sasuolo - Đenova 0:0
Udineze - Kjevo 1:2


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Monday, 21.08.2017
06:49

Bit ce opasna borba za top 4 mesta....Inter,Juve,Milan,Napoli i Roma....

avatar
scofield
Monday, 21.08.2017
02:12

Forzaaa Milan!!!

avatar
cesolointer
Monday, 21.08.2017
00:18

Slovak na stoperu odlican, Candreva je kvalitetan, ali davi previse loptu. Sta reci za Icardija i Perisica :D FORZA INTER :D

avatar
INTERnacionalist
Monday, 21.08.2017
00:13

..ako se jos neko pita zbog cega je Murinjo nudio 55 milki za Perisica,pa zato sto je 3 u 1,krilo-bek-špic..

avatar
Golzalo Higuain
Sunday, 20.08.2017
23:47

Kako je lijepo ovo vidjeti! konačno pored Juvea Milan i Inter na prva 3 mjesta! Napoli je četvrti i nadam se da će baš ta 4 kluba ostati na prva 4 mjesta! Forza Serie A!!!

avatar
No ®ules
Sunday, 20.08.2017
23:45

Napad i odbrana odlicni, mozda nam fali jedan dominantan igrac na sredini, tipa (Vidal, Naingolan) jer mi se cini da smo tu najtanji. nB. Valero i Brozovic losi veceras. Forza Inter!

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 20.08.2017
23:26

..dobra utakmica,Fjore je mogla da postigne 1 gol al Inter je morao bar jos 3-4! Ikardi kralj 16-erca,Perisic bek/krilo/špic,a Škrinar novi Samuel!

avatar
Kucky Dog
Sunday, 20.08.2017
23:22

Pod hitno smanmjiti ligu na bar 18 timova. Ovaj SPAL, ovom igrom, ako osvoji 15 bodova svaka čast. Nije mi jasno kako Lacio nije mogao barem jedan da učačka ovim,blagorečeno,amaterima.

avatar
The_Matrix
Sunday, 20.08.2017
23:08

Cemu ovako cinican komentar da je Fiorentina mozda ostecena??Pregledan je snimak i svako ko je jednom odgledao fudbalsku utakmicu je znao da nema ni P od penala.Bio je jedan manji pad u igri,ali konacni zbir dobar.3 gola i jos lom stvorenih prilika.Skriniar zivotinja

avatar
Kajzer
Sunday, 20.08.2017
23:08

Kako su mocni ovi Interovi dresovi, po meni najlepsi dresovi ove sezone.

avatar
Chelseaaa
Sunday, 20.08.2017
23:07

Ko igra na Lacio pare je bacio pa tako i ja ne mogu Spal da dobiju bruka i prevara od tima!!!

avatar
Bat
Sunday, 20.08.2017
23:05

kakve su ovo ekipe spal i benevento sta je ovo :D

avatar
masimomorati
Sunday, 20.08.2017
22:53

Inter i sa Spaletijem ima problema sa realizacijom. Mnogo sansi protraceno. Svidja mi se kako su opasni iz kontri. Nagatomo vaskrsao! Ocima nisam vjerovao. Kandreva i Perisic odlicni. Ni slucajno ih prodavati. Ikardi uobicajeno. Valero nekako umoran, mozda je zbog brade. Brozovic se probudio, pa ga mozda sad nekom uvaljamo.

avatar
chaki
Sunday, 20.08.2017
23:15

Ako spaleti uspe sa ovim bekovima i zadnjim veznim uspe nesto da uradi neka mu dignu spomenik, sramota kakvi balvani se vuku po interu vec godinama, da nemaju Ikardija...

avatar
masimomorati
Monday, 21.08.2017
13:04

Da nema Ikardija, Kandreve, Perisica, Valera, Marija, Mirande, Handanovica...eh da ih nema.

avatar
Golzalo Higuain
Sunday, 20.08.2017
23:48

ljudino ne igra Spaleti. Nije on kriv sto igraci ne umiju ponekad da gola daju. Iostalom ne znam sta si nezadovoljan, Inter odlicno odigrao i stprali ste 3 komada, meni bas nije jasno kako mozes realizaciju kriviti...

avatar
lol
Sunday, 20.08.2017
22:52

Prestrog crveni ali sudija je odgledao usporeni snimak i doneo odluku.Rezultat dobar,nerazumem Montelu i njegovo forsiranje Borinija.Bojim se da ce Montela biti najslabija karika Milana,ali ima vremena da me razuveri.Idemo korak po korak ka LS jer Milan ima kvalitet za to.

avatar
Sh
Sunday, 20.08.2017
23:28

Mislim da se plasi neuspeha i da se igraci ne okrenu protiv njega, pa mu trebaju igraci koji ce mu pruzati podrsku, zbog toga i Kalinica dovodi iako niko nije bio za to..

avatar
Forza RoSs0neri
Sunday, 20.08.2017
23:29

Samo mi reci ko da igra umesto Borinija na strani?Bona je povredjen,Niang nece sigurno da igra jer je pred prodajom,odigrao je skroz solidno.Ne kazem da je neki top igra ili bilo sta slicno ali trenutno nemamo bolje.

avatar
Pravi romanista
Sunday, 20.08.2017
22:52

Fiorentina mnogo slabija,bice u donjem delu tabele,steta..Je l to taj Lacio koji ce biti bolji od Rome ove sezone haha

avatar
Brat Rodrigoo
Sunday, 20.08.2017
22:52

Odlicno otvaranje sezone! Furiozan start, nakon toga bio je jedan period slabije igre zavrsnica prvog i pocetak drugog poluvremena mlaki, ali kad sve saberes rutinski i ubjedljivo dobijena utakmica. Zadovoljan sam. Samo ubuduce Mario mora igrati ispred Brozovica, jer je klasa evidentna. Forza Inter!

avatar
Joker96
Sunday, 20.08.2017
22:51

Svaka cast momci, sjajan pocetak. Ne treba se zanositi naravno, nije Fiorentina toliko jaka, rasprodali su pola ekipe, ali veceras je Inter bio na visini zadatka. Najbolji igraci iz prosle sezone Ikardi i Perisic nastavljaju tamo gde su stali. Mnogo mi je drago da Perisic ostaje, nije Murinjo lud sto je nudio onolike pare. Zna da predribla, da asistira, da da gol i trci kao lud. To treneri mnogo cene i tesko je naci takav tip igraca. Ikardi standardno siguran pred golom, iako neprimetan u dobrom delu meca, primetan je onda kad treba. Skriniar bolji od Mirande, samo ovako neka nastavi i bice zver. Sve u svemu dobro za pocetak, jedino mi se nije dopalo sto je Inter dugo branio 2:0 umesto da zavrsi utakmicu ranije, ali dobro. Svi favoriti osim Lacija su otvorili prvenstvo pobedama, bice zanimljivo. Forza Inter!

avatar
Black&Blue
Sunday, 20.08.2017
22:49

Najzad Inter koji nije dosadan. Bravo Spaleti! Perisic ima motor u telu, nije realno da je pokrivao ceo teren veceras. :) Forza Inter!

avatar
Luka Modric
Monday, 21.08.2017
09:34

A kad je trebo ic u united ja govorio da je pirisic igracina ljudi mi lupali minuse..a gle cuda lik je stvarno dobar :) neka je i osto trebaju vam dobri igraci da se vratite

avatar
Sunday, 20.08.2017
22:47

E, sad da ne silazimo sa prvog mesta do kraja prvenstva s tim da na kraju postolje mora da bude nase i samo nase:-D Nije to bila nikakva sumnjiva situacija, crveni je cist, ali, mozda i nije trebao da ga iskljuci jer je bio sam pocetak meca, a vec je dosudio i penal. Za nas bi bilo bolje da su ostali sa 11 jer bi jedino to dalo pravu sliku...

avatar
Golzalo Higuain
Sunday, 20.08.2017
23:51

opet ti lipas kao i obicno! čuj čist crveni ono je sramota sto je sudija onako ostetio krotone. Za onakvu budalestinu davat crveni a drugi odbrambeni je bio blizu, pa uzas od sudije. Budi presretan ako 4ti zavrsite ispred Rome.