Milan prokockao pobedu u Bergamu! Poslednje kolo odlučuje o Ligi Evrope!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.05.2018.
20:01
Izvor: Sportske.net

Atalanta u poslednjim trenucima izvukla bod protiv Milana po velikom pljusku u Bergamu. I jedni i drugi meč završili sa po desetoricom igrača na terenu.

Beta/Paolo Magni/ANSA via AP
Beta/Paolo Magni/ANSA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Milana propustili su priliku da kolo pre kraja obezbede šesto mesto na tabeli koje vodi direktno u Ligu Evrope.

Oni su do samog finiša imali pobedu ''u džepu'', ali je domaća Atalanta uspela da stigne do boda, za konačnih 1:1.


Posle znatno mirnijih prvih 45 minuta, drugo poluvreme donelo je mnogo uzbuđenja i tenzija na terenu, ali i golove, što je najvažnije. Milan je uspeo da povede u 60. minutu golom Franka Kesija, snažnim i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora - 0:1. S obzirom da je iz Atalante došao u Milan, Kesi nije želeo da slavi ovaj gol, iako mu je to prvi pogodak posle četiri meseca.

Dodatni udarac za tim iz Bergama bilo je i isključenje Toloja samo četiri minuta kasnije, zbog dva žuta kartona, pa su domaći ostali i brojčani oslabljeni na terenu.

Ipak, i pored toga, Atalanta je imala idealnu priliku da uzvrati u 69. minutu, posle akcije po levoj strani, sudarila su se dvojica igrača Milana u kaznenom prostoru, ali Brajan Kristante to nije uspeo da iskoristi.

Kako se meč bližio kraju, tenzije na terenu postajale su sve veće, a kao rezultat toga je i isključenje Montoliva, pa je i Milan dočekao kraj utakmice sa desetoricom igrača na terenu.

Činilo se da će Milan uspeti da zadrži minimalnu prednost, ali u nadoknadi vremena domaći stižu do velikog boda!

Masijelo je bio strelac, odlično se snašao posle centaršuta Iličića sa desne strane, ali treba reći da se ni Donaruma nije proslavio intervencijom u ovoj situaciji. Ispala mu je lopta koju je već imao na ruci i završila u mreži - 1:1.

Posle ovakvog epiloga, Milan na šestom mestu ima 61 bod, jedan više od Atalante, a četiri od Fiorentine. ''Rosoneri'' su osigurali plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a da li će uspeti da se direktno domognu grupne faze takmičenja, odlučiće se u poslednjem kolu.

Tada će Milan dočekati Fiorentinu, a Atalanta će na noge Kaljariju.
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Monday, 14.05.2018
09:01

10 remija, 10 poraza, +10 gol-razlika. Da li ce biti i 10 god. cekanja na titulu?

avatar
The_Matrix
Sunday, 13.05.2018
20:08

Kako su navukli ceo svet da prati to poslednje kolo, skoro svaka utakmica nesto resava

avatar
JC\'90
Sunday, 13.05.2018
20:52

Italijani znaju zasto...