Milan "prepisuje" od Pari Sen Žermena, da li je jači od UEFA?

Autor: Stefan Matić
subota 23.03.2019.
18:56
Izvor: Sportske.net

Italijani žele isti tretman.

Epa/Jean-Christophe Bott
Epa/Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Već smo ranije pisali kako su Francuzi uspeli da ispeglaju svoje knjige, tako izbegavajući veće kazne za kršenje finansijskog fer-pleja.

Nešto slično će pokušati i novi vlasnici Milana Eliot grupa.

"Rosoneri" su proglašeni krivim za kršenje finansijskog fer-pleja, UEFA je tražila da izbalansiraju svoje troškove do 2020/2021 godine kako ne snosili posledice izbacivanja iz evropskih takmičenja.

Međutim, novi menadžment kluba sa "San Sira" ima novi predlog.

Naime, čelnici Eliot grupe traže opciju da ne plaćaju grehove prethodnih vlasnika iz Kine, već su uspeli da dobiju prethodnu tužbu na Arbitražnom sportskom sudu što im je donelo učešće u Ligi Evrope ove sezone, gde su završili svoj put već u grupama.

Korijere dela Sera, La Republika i mnogi drugi italijanski mediji prenose kako Milan ima dobre šanse da im i ovog puta UEFA progleda kroz prste, jer bi u suprotnom za izbalansiranje troškova trebalo mnogo finansijskih sredstava što bi značilo veliku rasprodaju ključnih igrača.

Milan se trenutno nalazi na četvrtom mestu Serije A, poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone koja bi im svakako donela finansijsku sigurnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke