Milan odahnuo, Kinez našao novac i moćnog investitora, budućnost sada deluje mnogo bolje!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 13.06.2018.
09:42
Izvor: Sportske.net

Stigla su 32 miliona, pa će Li zadržati klub, ali i u petak predstaviti novog, manjinskog vlasnika kluba. Nije ni Kinez, ni Italijan, izgleda da su bile tačne informacije od pre nekoliko dana, ozbiljan čovek stiže među "Rosonere".

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Milan je na dobrom putu da izađe iz finansijskih poteškoća.

Naime, kako piše "Gazeta delo Sport" novac, odnosno tranša od 32 miliona evra stići će do petka kada će biti obelodanjeno ime novog manjinskog vlasnika.

Nije ni Italijan, ni Kinez, što upućuje da su informacije o ulasku Amerikanca Džona Fišerqa kao manjinskog vlasnika koji bi u budućnost trebalo da preuzme većinski deo akcija.

U pitanuju je biznismen koji je vlasnik bejzbol ekipe Ouklend Atletiksa, ima deonice MLS franšize San Hoze, ali i slavnog Seltika.

Njegov ulazak će oterati investicioni fond Eliot, odnosno sprečiti da Milan padne u ruke bankara.

Ko je Džon Fišer?

Najmlađi od trojice sinova osnivača "Gepa", jedini koji ima svoj biznis. Ima 57 godina, živi u Kaliforniji, njegovo bogatstvo se procenjuje na 3 milijarde dolara.

Među 300 je najbogatijih ljudi u Americi, među 900 na svetu.

Spekuliše se da će za oko 200 miliona uzeti nešto manje od trećine deonica Milana, da bi to moglo da bude ključ za UEFA da bude blaža u izricanju sankcija, ali i da bi Li postepeno mogao da se izvuče i prepusti klub Amerikancu, koji sigurno ima sredstava da stabilizuje Milan.

Videćemo do petka, ali izgleda da posle kiše dolazi sunce na "San Siro".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Forza RoSs0neri
Wednesday, 13.06.2018
14:13

Verovatno Fiser nije investitor.

avatar
rossonero_t
Wednesday, 13.06.2018
13:55

Ajmo sad opet jedan jak prelazni rok pa da Vladimir i Boris crknu od muke 😂

avatar
PintoDaCosta
Wednesday, 13.06.2018
13:48

Mislim da je ovo neka mutljavina teska gde je i Berluskoni sa kladionicom ili mafijom umesan.
Znalo se da Milan nece propasti ali sam mislio da ce preko investicionog da izvrse neku prevaru da opet on koji je egocentrik teski opet bude glavni.
Dobro je za Milan i Italiju da klub bude jak. Ipak je to veliki brend i ime u svetu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 13.06.2018
11:28

Da vam ja nesto kazem. AC Milan nema nikakvih problema,sad samo ne znam da li su sami pustili te price kako bi se o njima sto vise pisalo,jer mislim da je Milan klub o kome se ubedljivo najvise pisalo prosle godine,a da smo realno imali lose rezultate. Nijedan igrac (a na platnom spisku imamo koliko hoces njih) plus 5 trenera sto placamo,niko se nijednom nije zalio na bilo sta,svi uredno treniraju,igraju,nema svadja (sem navijaci-Donaruma,mada je i tu pitanje sta se tacno desavalo) nijedan igrac ne prica da bi isao iz kluba,a LS sigurno ne igramo,a kao mozda ni LE. Covek je ulozio milijardu eura i ko god da ima toliko novca,nabavljenog na bilo koji nacin,niti je glup,niti se ne razume u biznis.

avatar
Uncle Fester
Wednesday, 13.06.2018
11:24

Ovaj kinez će na kraju ispasti spasilac Milana. napravio je mnogo dobar biznis plan za kinesko tržište koje je potencijalno najveće tržište što se broja navijača tiče. Naime, on je napravio projekat u saradnji sa kineskom vladom oko otvaranja mnogo fudbalskih škola po Kini što bi u perspektivi donosilo Milanu godišnje samo iz Kine oko 200 miliona profita. Ovog kineza je mnogo zakočila kineska politika koja je ograničila inostrana ulaganja zbog čega su ga napustila nekoliko sponzora iz kine koji su zajedno sa njim trebali da vode klub, ali evo nadam se da je našao nove partnere i da će nastaviti klub sa uzlaznom putanjom jer od tima koji je grcao u dugovovima i sa najstarijim igračkim kadrom sada imamo tim koji je najmlađi u ligi, dugove je smanjio i manji su od Rominih, Interovih, Mančesterovih, Liverpulovih itd... Forza Milan!!!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Wednesday, 13.06.2018
09:54

To za Fisera su vec navodi -24-casovnog Sunca-. FM!

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Wednesday, 13.06.2018
09:50

Milanezi uopste ne trebaju da budu ljuti na ovog kineza. Vidi se da covek se bori da stabilizuje klub. Verovatno je zagrizo preveliki kolac ali svejedno dobro se pokazo. Prvo leto onako furiozno doveli dobre igrace, vratio im idola Gatuza, sada spasio da klub ne padne u ruke bankara, naso dobrog investitora, itd...

avatar
conecorleoneRM
Wednesday, 13.06.2018
11:39

Moze se reci da se iscimao.

avatar
rossoneroug
Wednesday, 13.06.2018
12:43

Kada se bolje pogleda u pravu si... Mada mislim da je on velika luda cim je ulozio milijardu koju nema u Milan... ali opet se bori