Milan dovodi veliko pojačanje iz Francuske!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 14.11.2018.
14:09
Izvor: Sportske.net

Čovek koji od prvog decembra preuzima funkciju izvršnog direktora već radi na sastavljanju fantastičnog tima.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Ivan Gazidis, bivši direktor Arsenala, od prvog dana narednog meseca postaće i zvanični jedan od funkcionera fudbalskog kluba Milan.

Iako još uvek nije formalno postavljen za izvršnog direktora kluba sa "San Sira", bivši funkcioner Arsenala vredno radi na sastavlju tima koji će upravljati "Rosonerima" u narednom periodu.

Tako je rešio da dovede i novog šefa skautinga, a uprkos pričama da će to biti Žil Grimandi iz Arsenala, posao u Milanu će dobiti glavni skaut Monaka Žofri Monkada.

Ovaj 31-godišnji stručnjak je u Monaku od 2012. godine, nije direktno učestvovao u otkriću Kilijana Mbapea, ako vam je to prvo palo na pamet, zasluge za to idu na račun Marka Vesterlopa, koji je sada u PSŽ, poput francuskog reprezentativca.

Ipak, Monkada je obavljao strašan posao za "Kneževe" u prethodnom periodu. Počeo je kao video analitičar, potom je postavljen i za kordinatora skautinga 2016. godine, a danas je šef skautinga ili glavni skaut Monaka.

Tokom prethodnih godina je stovrio sjajnu mrežu, sa devet skauta je pokrivao Severnu i Južnu Ameriku, Evropu, Aziju i Afriku u potrazi za talentima i potencijalnim pojačanjima.

Za klub kao što je Milan, koji muku muči sa mladim talentima u prethodnim godinama, dolazak Monkade predstavlja veliku stvar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Uncle Fester
Friday, 16.11.2018
08:35

Zašto pišete da Milan muku muči sa mladim talentima kad to nije istina!!?? Naprotiv, mladi talenti iz Milanove škole upravo izvlače situaciju!!! Pa Milan je po prosjeku godina najmlađi tim u svih pet najjačih liga Evrope!!! Donaruma, Kutrone, Kalabrija, Romanjoli, Lokateli (otišao ove godine sa pravom reotkupa), su igrači iz Milanove škole fudbala a tu su još dovedeni ostali igrači koji svi imaju do 25 godina zaključno sa najvećim talentom Brazila Paketom koji dolazi početkom decembra!!! Nabrojte mi koliko igrača iz podmlatka igra u Juventusu, Interu, Laziju?? U svakom slučaju pozdravljam dolazak Žofrija Monkade, koji je odličan stručnjak a pri tom mlad i pun energije!!!

avatar
ISTINA BOLI
Wednesday, 14.11.2018
15:57

Mogu dovesti sve direktore,sportske direktore,skaute,trenere,ali vrhunske igrace ne mogu dovesti,jer niko nece da dodje u klub koji ne zna sta ce. Zamisli da vrhunski talenat ode u klub koji ce mozda igrati Ligu Evrope :D :D :D

avatar
Grande Milan
Wednesday, 14.11.2018
18:21

Ako istina boli, zasto pola dana provodis komentarisuci Milan. Da znas ista o zivotu i o fudbalu znao bi da sve krece od dobrog fundamenta, kuca se gradi od temelja kao sto je Juventus to uradio, doveli su dobre direktore, skaute... Umjesto sto ces mi odgovarati na komentar pusti to odahni malo :-D

avatar
ISTINA BOLI
Friday, 16.11.2018
09:27

Nisu doveli dobre direktore! Po cemu je Maldini dobar direktor,koji se u zivotu time nije bavio? Leonardo je isto tako bio zaduzen za transfere,kao i prodavas kroasana ispred stadiona. Sto se komentarisanja tice,NE komentarisem ni svaki dan,a kamoli pola dana,nego kada uhvatim vremena i kada mi je nesto zanimljivo da prokomentarisem,kao sto je ovo bilo :)