Milan bez pobede u Đenovi, Destro zadao lekciju Zvezdinim napadačima, Inter se opasno približio

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 16.12.2020.
22:44
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo veče na terenima širom Italije.

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Fudbaleri Đenove načinili su najveće iznenađenje 12. kola Serija A pošto su na svom "Luiđi Ferarisu" remizirali protiv Milana 2:2.

Ključna karija u remiju kluba iz najveće italijanske luke bio je upravo nekadašnji napadač Milana Matija Destro, dvostruki strelac protiv lidera dosadašnjeg dela šampionata.

Posle prvog poluvremena bez golova, italijanski napadač je u 47. minutu doveo Đenovu u vođstvo.

Golu je prethodio udarac Eldora Šomurodova koji je odbio Đanluiđi Donaruma, ali se Destro našao na pravom mestu zakucavši loptu u mrežu.

Samo pet minuta trajala je radost domaćih pošto je u 52. Davide Kalabrija postigao sjajan gol nakon udarca van šesnaesterca.

Serija golova u prvoj polovini nastavka meča nastavljena je novim golom Destra tačno na isteku jednog sata igre.

Na centaršut Giljonea Destro je bio najviši u skoku savladavši glavom nemoćnog Donarumu.

Pobedu Đenovi pokvario je mladi francuski defanzivac Milana Kalulu Kjantengva golom za izjednačenje u 83. minutu.

Remi Milana u Đenovi iskoristili su fudbaleri Intera koji su minimalnim rezultatom savladali Napoli u Milanu 1:0 nakon gola Romelua Lukakua sa penala u 71. minutu.

"Neroazuri" su stigli na samo bod zaostatka za do skoro suverenim liderom Serije A.

Ovo 12. kolo ostaće upamćeno i po golu srpskog napadača Dušana Vlahovića koji je u 35. minutu sa penala postigao pogodak za Fiorentinu nakon dva i po meseca.

Bio je to izjednačujući gol tima iz Firence koji su na Artemio Frankiju remizirali protiv Sasuola 1:1.

Prethodno je tim Filipa Đuričića stigao u vođstvo već u 13. minutu golom Hameda Traorea.

Fudbaleri Bolonje nastavili su sa serijom loših rezultata ove sezone pošto su poraženi na gostovanju u Speciji protiv istoimenog kluba sa 2:1.

Junak pobede novajlije u ligi bio je francuski napadač M'Bala Nzola, koji je postizao golove u 19. i 63. minutu.

Bolonja je unela neizvesnost golom mladog argentinskog veziste Nikolasa Domingeza u 72. minutu, ispostaviće se nedovoljno da se izbegne treći uzastopni poraz i samo pet bodova više od zone ispadanja.

Seriju loših rezultata prekinuli su fudbaleri Sampdorije koji su slavili na teškom gostovanju u Veroni sa 2:1.

Albin Ekdal je u 41. minutu doveo goste iz Đenove u vođstvo, a već u 54. napadač Valerio Vere uvećao je prednost Sampdorije.

Nadu timu našeg Darka Lazovića, koji je igrao do 62. minuta, dao je osam minuta kasnije Matija Zakanji, ali nedovoljno da se serija od tri meča bez poraza uveća.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 17.12.2020
10:49

Štoper, pod hitno!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 17.12.2020
12:04

I stoper (Romanjoli je sve gori i gori, sad cak i ja moram da priznam da bi njegovo mesto u timu moglo da bude i ugrozeno na duze staze) i spic (za rezervu koja bi kasnije mozda mogla da postane i nas starter), i centralni vezni (za rezervu) i desni bek (konkurencija ili odmah starter), i levi bek (za rezervu) i desno krilo, a onda mozda i bolji golman od one dvojice (za rezervu) pa i bolji ofanzivni vezni od Hakana, to je (najmanje) osam stvari koje bismo morali da resimo zakljucno sa letnjim prelaznim rokom '21...

Missing jigsaw pieces

There were a couple of areas that seemingly needed the most attention heading into the summer: the right wing and right-back positions. While Dalot has arrived to address the latter, he hasn’t played a lot of football and arguably doesn’t offer the same assurances that Dumfries or Aurier might have. Milan will again be left to rotate between Castillejo and Saelemaekers, too, as Chiesa joined rivals Juventus and no concrete move for Thauvin was made.

No deputy to Ibrahimovic was signed either, meaning the Rossoneri will have to persist with the inexperienced Colombo or Rebic and Leao, who both prefer playing as winger. If Jovic really was available on loan, would it have hurt to try?

Bakayoko didn’t end up joining nor did other reported targets like Soumare and Anguissa, so Milan will have Krunic as the fourth choice midfielder. No problem, you might say, but the club were actively looking to sell him presumable because they saw better out there. It could prove to be a big risk.

Finally, there is no proper deputy to Theo Hernandez in the squad. Dalot can play on that side but he is right-footed so would be inverted, so Laxalt’s departure (a simple dry loan which has no big financial incentive to Milan) could be costly. Also, no centre-back came, but more on that in the second point…

avatar
Boginja iz Bergama
Thursday, 17.12.2020
00:26

Ma ajde Rosoneri nemaju neki tim imaju srce bice u top 4 a volio bi da osvoje, potrebno malo vise iskustva Kjear i Ibrahimovic kad se vrate bice to drugi tim al moraju na ljeto planirat nekog top golgetera sa iskustvom tipa Imobile,Kavani i jos malo utegnut odbranu sa nekim iskusnim igracem takodje.Kako rekoh bar igraju fudbal dok u drugom dijelu Milana Inter sa igracem vise uputi ukupno 3 udarca na gol Napolija a od ta 3 jedan je sa penala, pa nekim jos nije jasno otkud da je Inter ispao iz evrope u jednoj smijesnoj grupi gdje su uz Real bili apsolutni favoriti bar po platama i igracima sa papira ...

avatar
crno-crveno
Wednesday, 16.12.2020
23:57

Oba gola kriv mladi kalulu
Jeste se malo iskupio sa drugim golom ali i na prosloj utakmici nas kostao 2 gola.

Pod hitno nam treba kjer u odbrani

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 17.12.2020
00:28

Jeste kriv za oba, ali, nije samo on kriv za prvi gol, krivicu snosi i Romanjoli.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 16.12.2020
23:54

I samo da vam kazem da ima komentara koji su vec osam dana na kontroli, to je stvarno potpuno besmisleno, cemu sluzi ova opcija i rubrika ako tako radite?

avatar
iL dRaGoNe
Wednesday, 16.12.2020
23:59

Tacno...ko neka obavestajna sluzba su, kao da mi ovde pisemo neke poruke koje su pretnja po drzavu, a ne sportske vesti sto komentarisemo...sramota sta rade ovi admini ,ovako samo teraju citaoce

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 17.12.2020
00:22

Kao obavestajna sluzba koja dugo vremena nije primila platu pa se inati kad je ipak dobije:-D

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 17.12.2020
00:04

I samo da dodam i to da nisam siguran da nije bio faul nad Kesijem na samom kraju tako da bih bas voleo da to vidim iz nekog idealnog ugla.

avatar
Paul Kersey
Wednesday, 16.12.2020
23:54

Inter ulazi u formu u pravom momentu. Milan pada, juve toplo-hladno.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 16.12.2020
23:53

Pjer Kalulu, kakav Kalulu Kjantengva, pusti sta pise na FS. Dno dna kao i uvek kad igramo u trenucima slavljenicnog i praznicnog raspolozenja, a prosto mi je neverovatno da smo u stanju da pobedimo Inter i Napoli, a da ne mozemo da pobedimo Parmu i Djenovu bez obzira na to sto smo u ove dve utakmice bili ZNACAJNO oslabljeni neigranjem nosilaca ekipe. Tek sad nam zapravo dolaze teski protivnici, Sasuolo, Lacio, posle toga i juventus na Badnji dan kod Srba. Samo da se molimo da se glavni aduti sto pre oporave i da ova bajka (ne znam kako bih drugacije nazvao ovo) traje sto duze ako je to ikako moguce i da se kockice poklope i u smislu pojacanja pa da u nastavku i siru i pristojniju rotaciju, a ne ovo krpljenje, Mnoge stvari u Milanu i dalje ne prilice velicini kluba kakav Milan jeste...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 16.12.2020
23:58

*slavljenickog

avatar
crno-crveno
Thursday, 17.12.2020
00:00

Pa sta bi ti povredjen prvi stoper povredjen drugi stoper igra decko koji je kupljen za primaveru
Mali ima potencijal ali je jos zelen.

Napad je bio dosta dobar opet ali kad rano primis gol od ekipe koja se vec brani od prvog minuta strasno je tesko pobediti.

avatar
Oldboy
Wednesday, 16.12.2020
23:52

Posle toliko nesrećnih utakmica, jedna sa gomilom sreće

avatar
petar8
Wednesday, 16.12.2020
23:51

tko je gledao Inter je potratio 90 min kao nikad u zivotu.sramota. jad i bijeda od tekme. napoli 3 mrtve,handa maestralan...penal iz nicega i eto gola. onda perika kod 1-0 i igraca vise vadi napadaca i uvodi bocnog. na kraju petagna pogodi stativ u,Inter centra nije prosao. mene je sramota danas reci da sam navijac Intera. ovakva igra(s obje strane) tjera djecu za kompjutere a a ne na igraliste

avatar
lol (NewProfile)
Wednesday, 16.12.2020
23:47

Lose, lose, em povrede em ne koriste kikseve konkurencije, bez pojacanja u januaru nista od LS.

avatar
No rules
Wednesday, 16.12.2020
23:46

Sramotna igra Intera! Siguran sam da navijaci ne zele ovu igru cak i da smo prvi. Koji ziheras i plasljivko onaj Konte!

avatar
Oldboy
Wednesday, 16.12.2020
23:52

Nismo još na nivou za kur.. nje

avatar
Mare91Inter
Wednesday, 16.12.2020
23:56

Odvratan je gadi mi se. Inter polako gubi dušu ni titula na ovakav Konteovski-merdaški nacin ne znači ništa!