Mijat i Fića asistencijama sprečili novu blamažu, pomračenje u Leverkuzenu!

Autor: Milovan Longinov
utorak 26.05.2020.
22:27
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava sa prošlogodišnjim polufinalistom Lige Evrope? Posle pet vezanih poraza, večeras su gubili 1:3 na svom terenu, ali na kraju uspeli da izvuku bod!

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Nakon "Der Klasikera", večeras je odigrano još tri utakmice 28. kola Bundeslige i obeležili su ga gosti, u Leverkuzenu, a umalo i Ajntrahtu, gde su asistencijama Filip Kostić i Mijat Gaćinović doneli veliki bod svom timu - 3:3.

Pravu senzaciju napravio je Volfsburg koji je u gostima razmontirao Bajer rezultatom 4:1!

Volfsburg je do pobede došao fenomenalnom igrom u drugom poluvremenu, ali je i pre odlaska na odmor najavio seznaciju, pošto je u 43. minutu Arnold asistirao za Pongrančića za 0:1.

I onda je, u drugom delu, za 11 minuta, Volfsburg dao još tri gola. Arnold je u 64. iz slobodnjaka pogodio Haverca u živom zidu, a lopta prevarila golmana i završila u mreži. U 68. je Štefen rešio sve dileme oko pobednika, da bi akteri kod prvog gola Arnold za Pongrančića povisili na ogromnih 4:0.

Počasni pogodak za Bajer postigao je Baumgatlinger u 89. minutu.

Bundesliga

Svoje navijače umalo je razočarao i Ajntraht, koji je nekako izbegao šesti poraz u nizu u Bundesligi, a danas ih je na domaćem terenu iznenadio Frajburg, na kraju ipak - 3:3 i to zahvaljujući Filipu Kostiću i Mijatu Gaćinoviću, koji su upisali po asistenciju.

Grifo je doneo prednost gostima u 28. minutu, ali je Andre Silva vratio Ajntraht sedam minuta kasnije.

Frajburg je u drugom delu igre, u razmaku od dva minuta postigao dva gola, prvo je u 67. pogodio Petersen, a potom i Oler u 69. za ogromnih 3:1.

Potom je u igru ušao Mijat Gaćinović da proba da pomogne Filipu Kostiću, a pet minuta kasnije, Ajntraht se vratio, pošto je Kamada pogodio za 2:3. Mijat je odlično izvršio presing i proigrao Kamadu, koji je iz drugog pokušaja pogodio.


U poslednjem meču, Verder i Borusija Menhengladbah odigrali su bez golova u duelu "davljenika" i ekipe koja juri Evropu. U timu Verdera koji je ostao u opasnoj zoni, svih 90 minuta odigrao je Miloš Veljković.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke