Mihina poruka iz bolnice, Roma između svađa i moranja, Kolarov vadi kestenje iz vatre!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 07.02.2020.
09:23
Izvor: Sportske.net

Bolonja večeras u Rimu, užarena atmosfera, dosta problema za Rimljane, Fonseka se okrenuo Srbinu. Mihe neće biti, sećanje na njegove rimske godine...

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Siniša Mihajlović će u petak uveče iz bolnice voditi Bolonju protiv Rome. Još jednom će se srpski trener suočiti sa svojom prošlošću, često se zaboravlja njegova dvogodišnja epizoda u "Vučici" posle odlaska iz Zvezde.

Iako je nosio dres Rome, odbio ih je pre par godina, kada su ga želeli za trenera, upravo da ne bi povredio navijače Lacija čiji je idol i gde je napravio najveće uspehe. I Aleksandar Kolarov koji će biti akter meča u petak je igrao za oba tima, jedan je od dvojice ljudi koji su dali golove za oba kluba, ali on nema takvih emocija, tri godine je proveo u Laciju krajem prošle decenije, sada je jedan od najboljih igrača Rome. Mnogi su Kolarova, videli kao naslednika Mihajlovića zbog stila igre, pozicije u timu, broja na dresu, ali Siniša je neuporediv u nekim stvarima, mada nije izgledalo tako kada je stigao u Italiju.

On je doveden kao velika zvezda u tada daleko najjaču ligu na svetu, a doveden je na zahtev Vujadina Boškova. Iako je bio standardan njegovo vreme u Romi poklopilo se sa krizom kluba. Naime, "žuto-crveni" su odigrali sezonu za zaborav, završili na polovini tabele, a prilika da se spasi sezona izgubljena je porazom u finalu kupa od Torina. Zanimljivo da je Torino dobio sa 3:0 kod kuće, da je Mihajlović bio strelac u revanšu, Roma je slavila sa 5:2, ali je odlučilo pravilo gola u gostima. Boškov je podneo ostavku, stigao je Karleto Macone, jedan od retkih rimskih trenera koji je dobio šansu da vodi Romu. Te druge sezone Miha je igrao levog beka, nije mu prijalo, nije ni Romi, pa je jednom rekao da nije mogao da dočeka da napusti Rim. Kasnije je u Sampdoriji prekomandovan u odbranu, ostalo je istorija.
 
Dve sezone u Romi su bile verovatno sa stanovišta rezultata najslabije u njegovoj karijeri, gubio je Derbi dela Kapitale, ali je u Laciju naplatio sve.

Sada će njegova Bolonja nakon serije dobrih rezultata biti rasterećena, ali će im verovatno nedostajati Srbin kraj klupe, sa njim su, kako kažu igrači mnogo jači.

No, Miha će gotovo sigurno narediti ofanzivu svojim pomoćnicima jer Bolonja je 14 bodova iznad zone ispadanja i sada ostaje drugi cilj, da završi u gornjoj polovini tabele. I Roma mora da pobedi, Fonseka je previše eksperimentisao, pružao šansu klincima, nije se isplatilo.Sada se Kolarov i par iskusnijih igrača vraćaju u tim.

U prvom delu šampionata je golom u nadoknadi Roma slavila na "Dal'Ari" sa 2:1, generalno lako pobeđuje Bolonju kod kuće, ali sa druge strane "Felsinei" su u dobroj formi i sigurno mogu da zatresu mrežu rivala, tim pre, kako smo rekli, što igraju bez opterećenja.

Baner


Mihajlović je poslao poruku iz bolnice igračima da se ne plaše i ne odustaju od svoje igre, zbog veličine kluba sa kojim igraju.

"Nastavite tako, promenili su mentalitet i nema razloga da odustajemo i da se plašimo", preneo je pomoćnik Di Leo poruku igračima.

U Romi situacija nije idealna, procurelo je da je Fonseka na poluvremenu meča u Sasuolu isterao iz svlačionice direktora Petrakija koji je vikao na igrače posle očajne partije. Ono što će Portugalac uraditi je da vrati iskusnije u tim, pa će Kolarov ponovo od početka u tim, od prvog minuta igra i Mihtarijan.

Roma mora da pobedi, gori su jedino bili u januaru kada ih je vodio Zeman, ovo je očajan početak godine za "Vučicu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke