Mihajlović - Uz otkaz i rasističke uvrede, šta stoji iza svega?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 05.01.2018.
10:38
Izvor: Sportske.net

Prava priroda italijanskog fudbala se pokazuje i u ovakvim slučajevima...

BETA/AP Photo/Paolo Giovannini
BETA/AP Photo/Paolo Giovannini

Povezane vesti

Siniša Mihajlović nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ni na odlasku nije pošteđen rasističkih komentara, a zanimljivo da je poslanik desnice, inače navijač Juventusa Masimo Korsaro na Tviteru, Srbina nazvao "Ciganinom".

To je ono što skandiraju Mihajloviću po celoj Italiji, ali je ovaj pripadnik "Frateli D'Italija", partije desnog centra na kraju bio prinuđen da se izvini.

Mnogo besnih komentara, i samih navijača Juventusa je usledilo posle ovog tvita, pa je Korsaro napisao da navijačka strast ponekad natera ljude da se ponašaju iracionalno.

Zvuči bedno, osim što Juventini ne vole Mihajlovića kao trenera gradskog rivala, ali i čoveka koji im je oteo titulu ispred nosa sa Lacijom početkom veka, svakako da vređati nekoga na rasnoj osnovi jeste čist primitivizam.


To je napisala i Mihajlovićeva supruga koja je gomilu neznalica poklopila rečima podrške suprugu, "Ti si moj omiljeni Ciganin".

Sa druge strane, jedna od Mihinih ćerki Virdžinija je napisala, "Hrabar si, i imaš karakter, iskren si i ne odustaješ. Uvek ću biti ponosna na tebe. Sjajan si tata", napisala je Virdžinija.


Sam Miha je rekao da nije očekivao smenu.

"Više sam razočaran nego besan", konstatovao je Miha, a mediji pišu da se iza svega krije njegov sukob sa direktorom Petrakijem koji mu je zamerao želju da angažuje Nijanga i par igrača koje nije uspeo da razigra.

Svejedno, dugo mu je spremana zamena, naime, ništa nije bilo idealno u odnosima u klubu, a hladan ispraćaj pokazuje da odluka nije doneta preko noći. Naime, tokom čitave jeseni je bio pod sumnjom, a klub je malo učinio da ga zaštiti od rasizma.

Doduše, sam Mihajlović iz igračkih dana nosi tu antipatiju koju izaziva među protivničkim navijačima, ali svejedno, način na koji je otpušten, i istupi koji se ne mogu podvesti samo pod političku nekorektnost bi možda mogli da ga osveste i nateraju da trenersku karijeru gradi van Italije, gde živi više od polovine života...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Friday, 05.01.2018
14:56

Ćerka mu je prava lepotica!

avatar
Mino Rajola
Friday, 05.01.2018
12:52

Vređaju ga oni koji rade u fabrikama za malu platu (po Italijanskom standardu) i jedva sastavljaju kraj sa krajem kada plate rate kredita za stan i auto (doduše za Srbiju je to sanak pusti). Pun para, divna porodica, živeće u Rimu - najlepšem gradu na svetu, gde je legenda Lacia. Neka uživa u njihovoj nemoći i besu dok ispija neko vrhunsko vino iz Toskane u riblje specijalitete i morske plodove na svojoj jahti.