Miha se provukao, Samp hit sezone, Hrvat spasao posao...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 15.10.2017.
16:55
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo popodne u Seriji A u isčekivanju "Derbija Madonine".

EPA-EFE/ALBANO ANGILLETTA
EPA-EFE/ALBANO ANGILLETTA

Povezane vesti

Zanimljivo popodne u Italiji, iako nije bilo velikih derbija, onaj najveći nas čeka večeras kada se sudare Milan i Inter u "Derbiju dela Madonina".

Ali, videli smo dosta golova, iznenađenje u Kalabriji gde je gostovao Torino.

Bez Belotija ne ide, Kalabrezi su srušili Mihin tim, poveli su golom Rodena u prvom delu. "Bikovi" su uspeli da se vrate, posle slobodnjaka Ljajića i sjajne odbrane Kordaza u sledećoj akciji je Jago Falke poravnao. Ali nije lako na "Šidi", Martela je pogodio, očigledno da je tim Davida Nikole prepun samopouzdanja nakon čudesnog načina na koji su izborili opstanak prošle sezone.

No u samom finišu, spas za goste, De Silvestri pogađa, pa bod putuje u Pijemont.

Sampdorija je hit prvenstva. Iako je golom Kristantea, Atalanta vodila na "Marasiju", usledio je preokret Dorijana, već par puta su ove sezone uspeli da stignu i prestignu protivnika. Za desetak minuta Duvan Zapata, Kaprari i Lineti su isprašili goste iz Lombardije.

Ivan Jurić je spasao posao na klupi Đenove, Ligurijani su odnelo bodove sa Sardinije.

Vodili su sa 2:0 i 3:1, na kraju se domaćin vratio preko Žoao Pedra, ali očigledno "Sardenja Arena" ne donosi mnogo sreće Kaljariju ove sezone.

Bolonja je došla do vrednih bodova protiv Spala, Poli je posle pola sata načeo regionalnog rivala da bi Salamon autogolom ugasio nade novajlije, važna pobeda za domaćina na "Dal'Ari" u ovakvim utakmicama se trči do opstanka. U samom finišu je SPAL smanjio preko Antenućija, ali je Donadonijev tim izborio pobedu i već se stacionirao čvrsto u gornjem domu.

Sasuolo i Kjevo su odigrali meč bez mnogo emocija, na kraju su i jedni i drugi bili zadovoljni bodom.

U prvom meču dana, Fiorentina je dobila Udineze, juče je Juve pao protiv Lacija kod kuće, Napoli je pobedom u Rimu otišao na +5.

Juventus - Lacio 1:2
Roma - Napoli 0:1
Fiorentina - Udineze 2:1
Bolonja - SPAL 2:1
Sampdorija - Atalanta 3:1
Kaljari - Đenova 2:3
Sasuolo - Kjevo 0:0
Krotone - Torino 2:2
Inter - Milan 20:45

Ponedeljak:

Verona - Benevento 20:45

Na tabeli Napoli ima 24 boda, Inter 19 i meč manje, Juventus i Lacio takođe 19, Roma 15 i meč manje, Sampdorija 14 i meč manje, Bolonja 14...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke