Miha lakše diše, Bolonja prekinula seriju poraza!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.03.2019.
14:24
Izvor: Sportske.net

Mihajlovićev tim danas pokazao da se ne predaje u borbi za opstanak, ni posle tri poraza u prethodna tri kola.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Današnji program u Seriji A otvorila je utakmica između Bolonje i Kaljarija na ''Renato Dal'Ari'', koju je domaći tim, pod vođstvom srpskog stručnjaka Siniše Mihajlovića dobio rezultatom 2:0.

Bolonja je od starta meča bila konkretniji rival, a prvu priliku propustio je Santander u šestom minutu.

Na vođstvo se čekalo još dvadesetak minuta. Nikolo Barela je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i za sudiju nije bilo dileme - penal za Bolonju u 33. minutu. Erik Pulgar je bio precizan sa bele tačke i Mihajlovićev tim je poveo sa 1:0.

Kaljari uzvraća pet minuta kasnije, posle centaršuta sa desne strane, pogodio je prečku Žoao Pedro, što je bila njihova najbolja prilika u prvom poluvremenu.

Početak drugog obeležile su tenzije na terenu, stvorila se velika gužva u 51. minutu, koškanja igrača dva tima, ali se sve brzo smirilo.

U 63. minutu Žoao Pedro je imao novu priliku da Kaljariju donese izjednačenje, odlično je šutirao glavom sa nekih šest metara, ali je Skorupski fenomenalno intervenisao i sačuvao vođstvo Bolonji.

Minut kansije odličan prodor Sansonea po levoj strani, ali mu je pobegla lopta u ključnom trenutku, golman gostiju Alesio Kranjo je istrčao i izbio loptu u korner.

Ofanziva Bolonje je nastavljena, usledila je još bolja, stopostotna prilika za Orsolinija, koji je bio oči u oči sa golmanom Kranjom, ali je loše šutirao, gostujući čuvar mreže je zaustavio ovaj njegov udarac.

Ipak, to je bila najava onoga što se dogodilo u 77. minutu ove utakmice. Još jedna akcija domaćih po levoj strani, Sansone na kraju asistira Robertu Sorijanu, koji sa ivice peterca nalazi put do mreže - 2:0.

Do kraja bez većih uzbuđenja, Bolonja je sačuvala dva gola prednosti i uvećala svoje šanse za opstanak u Seriji A.

Ipak, ostala je i dalje u zoni ispadanja, sa bodom manje i utakmicom više od Empolija, koji je prvi ''iznad crte''.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 10.03.2019
15:28

supertalenat barela...protiv intera promasio penal a evo danas napravio penal