Metla u Španiji i Italiji, nekada nezamenjivi, sada neće putovati na EURO!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 16.10.2019.
10:26
Izvor: Sportske.net

Novi selektori su napravili mnogo promena, sada počinju da prave spisak za završni turnir, biće čudno videti neke igrače van tima.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Kod Španaca Robert Moreno je nastavio put koji je započeo Luis Enrike. "Lućo" je posle Mundijala otpisao desetoricu, morao da se povuče zbog porodičnih problema, a njegov naslednik je nastavio da menja tim.

Marko Asensio sigurno zbog povrede, čak i da se oporavi neće putovati na EP 2020. a po svemu sudeći neće biti ni Iska. On je bio stub reprezentacije, no, neigranje u Realu ga udaljava od spiska, neka mesta su već podeljena, Moreno veruje Sebaljosu, Fabijanu Ruizu, Sarabiji, tu su Luis Albert iz Lacija, Saul, Tijago Alkantara, Rodri, iskreno tu za Iska nema mesta.

U napadu se očekuje da će među 23 biti i Ansu Fati iz Barse koji do sada nije pozivan, nema šanse za Dijega Koštu, on je precrtan, kako i saigrač iz Atletika Koke. Morata je na ivici, zavisiće od golova, ali veće šanse ima Pako Alkaser koji je sada bio povređen. Ojarzabal iz Sosijedada se nameće, teško da će i Jago Aspas biti pozvan, Rodrigo iz Valensije i Đerar Moreno imaju prednost.

Što se Italijana tiče, nekih 16 igrača se znaju, Kjelinija čeka mesto ako se oporavi od povrede, a moguće je da Manćini neće voditi Romanjolija ako ne popravi formu. Manćini će podmladiti tim, Verati je jedini siguran od starijih igrača, verovatno i Pelegrini iz Rome. Čeka se Zaniolova sezona, El Šaravi je odlaskom u Kinu otpisan, Kean iz Evertona ništa specijalno nije uradio u PL od odlaska iz Juventusa, nema više mesta ni za Berardija, ni za veterana Kvaljarelu, a ispao je i Politano jer nema mesta u Interu, a Kjeza je sličan tip igrača.

I na kraju Baloteli nema nikakvu šansu, čak ni da počne da daje golove, sigurni su Beloti, Imobile, Insinje i Kjeza kao četiri napadača za EP.

Ostali?

De Šilja više niko ne pominje, doduše povređen je, Galjardini iz Intera je takođe daleko od tima, Rugani nije odigrao ni minut za Juve, a teško će šansu dobiti i Emerson Palmijeri iako igra u Čelsiju.

Bernadeski igra bolje u reprezentaciji nego u Juventusu, mesta neće biti za nekada standardne golmane Bufona koji se oprostio i njegovu zamenu Perina, ali ni za povređenog Kranja. Manćini zna golmane, vodiće Donarumu, Sirigua kao i verovatno Mereta, dok će otpasti Golini iz Atalante.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Wednesday, 16.10.2019
14:39

Svi ovi vezni igraci koji su trenutno tu u Spaniju nemaju tu kreativnost kao Isko koji ce od sada igrati vise u Realu jer je oporavljen i siguran sam da ce se vratiti u repku za evropsko.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 16.10.2019
13:56

Emerson je siguran, nije bio zbog povrede sada. A Insinje, Zorzinjo su takodje iskusni.

avatar
REVØLT
Wednesday, 16.10.2019
12:46

Romanjoli da popravi formu, mesto mu je ugrozeno Haha I nije Bernadeski, Vombatimire, fali ti jedno slovo.