Mesi za Marku naširoko o Ronaldu, Inijesti, Gvardioli, Dembeleu...

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 27.12.2018.
20:29
Izvor: Sportske.net

Argentinac je bio raspoložan za priču.

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Fudbaler Barselone Leo Mesi iza sebe ima sjajnu polusezonu, a odešavanjima iz ove godine osvrnuo se i u opširnom intervjuu zaMarku.

Još jedna godina, još jedna zlatna kopačka – ukupno peta. Da li je umoran od pobeđivanja?

"Naravno uvek je lepo kada dobijete priznanje, ali naravno da je zasluga celog tima. To je nagrada za ceo tima, kao i kada golman dobije Zamora nagradu. Znači da je ceo tim na visokom nivou".

O saradnji sa Gvardiolom.

"Znam da je to teško za ostvariti, ali svakako bih hteo ponovo da radim sa Pepom. On je unikatan trener, svakako jedan od najboljih u Evropi".

Svi smo svesni spekulacija na dnevnom nivou oko dvojca Ajaksa, supertalentovanih De Lihta i De Jonga. Kako bi se snašli u Barseloni?

"Oba igrača dolaze iz veoma slične škole fudbala, dosta posvećuju pažnju radu sa loptom. Mogu reći da su veoma talentovani, odlično tehnički potkovani".

O odlasku Inijeste.

"Očigledno da mi nedostaje, i na terenu i van njega. Proveli smo mnogo godina zajedno, mnogo toga smo zajedno i prošli u fudbalu. Čudan je osećaj bez njega u svlačionici".

Mnogo prašine se diglo oko dodele Zlatne lopte, da li te je iznenadila tvoja pozicija na kraju?

"Da budem iskren nisam iznenađen. Ne dajem toliko važnosti tome, iako jeste u pitanju veliko priznanje. Znao sam da nemam šanse ove sezone da je osvojim tako da sam znao šta da očekujem".

Kada pričamo o Dembeleu pričamo o neverovatnom potencijalu, njegov gol protiv Totenhema je nešto neverovatno, ali izgleda da ima dug put pred njim da pređe dok konačno ne sazri.

"Mogu reći da je na terenu pravi fenomen, sve zavisi od njega ako želi da iskoristi priliku i napravi ime od sebe. Može biti jedan od najboljih. Sa druge strane govorimo o veoma mladom igraču koji se tek navikava na novi grad, novu ligu. Što se manje priča o njegovim drugim zanimanjima to je bolje za njega. Mediji ga moraju ostavili na miru kako bi mu dali mira kako bi napredovao. Mi, kao tim ćemo pomoći da se fokusira samo na fudbal", kazao je Argentinac o saigraču.

Nezaobliazno je pitanje o odlasku dugogodišnjeg rivala iz Real Madrida Kristijana Ronalda. Madriđani se teško navikavaju na život posle njega.

"Već sam izjavio da je Real jedan od najboljih klubova na svetu, ali svakom klubu će se uočiti odsustvo igrača posebno nekog poput Ronalda. On je igrač koji daje mnogo golova i još mnogo toga što se ne vidi na terenu, tako da mi je normalno ovo što se dešava u Madridu", završava svoj odgovor ’desetka’ Barselone.

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Friday, 28.12.2018
17:40

Gospodin coek. Samo je nebo granica za njega.

avatar
Liga BBVA
Friday, 28.12.2018
14:58

Lako je tako pričati kada si već deceniju na vrhu i kada nisi ego-manijak po prirodi. Video bih ja njega da mu je opsesija da bude najbolji (ili bar da tako drugi pričaju), a da zna da realno nije u top 20 i da zbog toga ne zna gde udara sa svojim skupo plaćenim marketingom.:D

avatar
esadesad samoesad
Friday, 28.12.2018
11:30

Sta je trebao da odgovori Messi? Da kaze kako novinari zele, da kaze da je najbolji, pa da ga teraju novinari po treninzima, da kazu Ronaldo je kazao ovo, Modric kazao ono itd. nikad kraja. Messi nema vremena za take price, njemu su sada dvije najvaznije godine u zivotu, Posle one sezone kad je skinu Gerd Milera (Bombardera), njega niko u Nemackoj ne zove bombarder poslije Messijevog rekorda. Zasto sam napisao da su najvaznije dvije godine. Pele vec godinama oseca strah, on uporno kruzi nekom pricom kao Neymar je najbolji igrac, on zeli da obmane fudbalsku javnost, ne zeli da kaze istini, ali nije daleko kad ce Messi potpisati svij dres, i poslati ga Peleu, jer tada ce Messi biti kralj, jer je postigao vise golova u jednom klubu Barsi, nego sto je to Pele za Santos. Kad se to dogodi, fudbalske neznalice ce reci vidite da je Messi najbolji, a oni sto hvale Ronalda, oni ce se tek tada probuditi i vidjeti da je Messi najbolji. A pravi poznavaoci fudbala znaju odavno da je Messi najbolji. Pozdrav za poznavaoce fudbala, a neznalice ce uvijek biti neznalice.

avatar
Žarko Petrović
Friday, 28.12.2018
02:53

Koliko realno gleda na stvari, toliko nerealno igra fudbal. Tata ovog sporta

avatar
Los Vikingos
Friday, 28.12.2018
01:54

Mogu reci samo da mi je drago da sam ziveo u eri galaktikosa, Zidana, Ronalda, Karlosa, Figa, Raula, Kasiljasa, zatim Kristijana, Ramosa, Modrica, Marsela itd ali mi je drago da smo za protivnike imali velike glave Pujola, Ronaldinja, Cavija, Inijestu i Mesija. Mozda sam neke i izostavio sada, ali ovo su sve same ikone fudbala i imaju ogromno postovanje od mene!