Mesi vodio kolo, Argentina nadigrala "karioke"!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 15.11.2019.
20:31
Izvor: Sportske.net

Pobeda "gaučosa" u velikom derbiju.

Beta/AP Photo
Beta/AP Photo

Povezane vesti

U Saudijskoj Arabiji su danas igrali Argentina i Brazil prijateljsku utakmicu, a slavili su "gaučosi" rezultatom 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Lionel Mesi nakon što mu je penal odbranio Alison, lopta mu se u tom 13. minutu odbila i nije mu bilo teško da postigne gol.

Prethodno velika šansa za Brazilce. Gabrijel Žezus je pao u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku, a isti igrač je promašio penal na neverovatan način, poslao je loptu dva metra pored stative.

Do kraja meča beležimo još jedan sjajan udarac Lionela Mesija kada je Alison sjajno odbranio, a mogao je i Lautaro Martinez da donese Argentini dva gola prednosti, ali je on prebacio gol.

Apsolutno zaslužena pobeda Argentine, Brazilci nisu bili na svom nivou danas.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Saturday, 16.11.2019
05:11

U konačnom da, nadigrali su ih, ali... nije to ostvareno ni kvalitetom niti nekom sjajnom strategijom, već isključivo borbenošću i zalaganjem.

U prvih 10-ak minuta Argentinci nisu bili toliko borbeni kao u 2. poluvremenu, pa je u tom, a i najvećem delu 1. poluvremena bilo primetno daleko bolje kretanje Brazilaca bez lopte, samim tim daleko brža i tečnija tranzicija, precizniji pasovi, a i tehnička superiornost Brazilaca. Sa druge strane Argentinci nisu stizali da kvalitetno zatvore ni sredinu, a kamoli bokove, pa su na momente (naročito u prvih 10-ak minuta) delovani smušeno i pogubljeno sa dosta grešaka u odbrani, pa je i penal za Brazil posledica toga. Kasnije su sve to uspeli da nadoknade borbenošću i zalaganjem, pa zahvaljujući tome budu i opasniji u 2. delu utakmice, uprkos tome što tada nisu postigli gol, a imali su više šansi od Brazila.

Sve u svemu Brazil je jasno kvalitetnija ekipa i bez Neymara, ali su borbenost i zalaganje izuzetno bitni u današnjem fudbalu i to se danas teško do nikako može nadoknaditi kvalitetom ili strategijom. Bilo kako bilo ni p od prijateljske utakmice (6 žutih kartona, 2 penala) u čemu se Argentina sve ukupno bolje snašla i zasluženo pobedila.

avatar
Steffmajster
Saturday, 16.11.2019
01:34

Bravo Argentina, konacno solidna odigrana utakmica i pored onako uzasnog terena. Messi fenomenalan kao i uvek

avatar
Stefi Pacijent!
Tuesday, 19.11.2019
03:33

Uvek? Ili nikad?

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 16.11.2019
01:06

Kako je los ovaj Paqueta...ne mogu da verujem da se pisalo da ga zeli Real Madrid...samo bi grejao klupu...mada i to tesko

avatar
REVØLT
Friday, 15.11.2019
21:39

Ne preteruj, mozda je metar pored stative prosla.

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 15.11.2019
21:34

kad ne moze u kvalifikacijama , kad ne moze na Kopi , moze u prijateljskom mecu iz izmisljenog penala... cekaju se strucni komentari stefmajstera,harija i nesudjenog talenta iz fk polet dorcol poznat i kao Logika i Argumenti (iako mu logika nije jaca strana a nema nikakve argumente).

avatar
Badr Hari
Saturday, 16.11.2019
01:33

Umesto da uživaš gledajući reprize golova svoga idola sa prave takmičarske utakmice, postignute na maestralne načine iz jedva 30-ak pokušaja, ti nam se ovde potresaš oko najobičnije prijateljske utakmice, samo zato što je Messi postigao gol nakon 2x čistijeg penala od najčistijeg ikada sviranog za tvoga idola. Lako je sa Brazilom u prijateljskoj, video bih ja njega protiv velesila poput Litvanije u takmičarskoj utakmici. 😂😂😂

Osim toga tvoj idol se nadavao golova tom Brazilu... punio ih je k'o Italiju, Englesku, Nemačku, Urugvaj, Čile, Francusku itd. Ukupno im je dao... ček da vidim, aha... dao im je ukupno 0 golova. 😂😂😂

avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 16.11.2019
20:12

bitno da je Ronaldo punio Spance,Holandjane,Belgijance a ne ko tvoj idol Panamu i Haiti u takmicarskim mecevima...😂😂😂

avatar
Monte_Kristo
Saturday, 16.11.2019
13:54

Kvalifikacije za SP je sam nosio Argentinu bukvalno,bez njega ne bi bili peti,nosio ih je i do tri velika finala,SP i Kopa Amerika,to su tri srebrne medalje,to sto su izgubili sva tri finala posle nesrecnih okolnosti je druga stvar,sva tri posle produzetaka i penala,veci je uspeh igrati finale SP nego osvojiti Evropsko,razmisli malo koliko je teze doci do finala SP