Mesi više nema alibi, teren je problem? Strašan pogleda u budućnost Barse...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 22.11.2020.
10:00
Izvor: Sportske.net

Jasno da u Madridu ne žele da gledaju probleme Reala, već Barsine muke. Šta se dešava sa Leom Mesijem?

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Madridski mediji smatraju da je glavni problem Barselone Mesi, ali ne samo van terena, već na njemu.

On je izgubio čak 23 lopte sinoć na "Vandi" protiv Atletika, tokom čitavog meča delovao nemoćno, što se itekako odrazilo na njegov tim.

Nije dao odlučujući gol na strani u čitavoj 2020. a njegovi problemio su sve veći. Da li se to što je nezadovoljan odražava na igre na terenu, jer mnogi smatraju da je potrošio opravdanja. Nema više Bertomeua, Abidala, Setijena, ponestaju mu razlozi da bude nesrećan.

"AS" smatra da je Leo potpuno van forme, da nije lider i da će strašna povreda Pikea stvari učiniti još težim. Analizira se čak i njegov govor tela, kao da jedva čeka da ode. List ide predaleko, smatra da je za Barsu bolje da ga proda i da šansu pruži mladima i podseća da su tako pomerili i Ronaldinja kako bi Mesi imao više prostora.

baner

Samo, otpisivati Mesija je glupo, prvo radi se o jednom od najboljih igrača svih vremena, drugo, čitav tim je u lošoj formi, dešavaju im se neverovatne greške, mnogi smatraju da je Barsa odigrala samo jedan dobar meč čitave sezone, onaj protiv Juventusa u Torinu, ali pitanje je koliko je i to merilo, Italijani su bili bez Ronalda.

U katalonskoj štampi smatraju da je Dembele bio jedini koji se trudio u Madridu, a zna se da njegov voljni momenat nije baš jak, to više govori o drugima. Niko ne zna šta je Mesiju u glavi, kakva će biti njegova odluka i to opterećuje klub.

baner

Da kažemo par stvari o Pikeu, samo dve solucije su, jednna da je izbegao najgore, i da bi par meseci mogao da bude odsutan. U slučaju da je povreda teža, moraće kao i Fati na operaciju, što s obzirom na njegove godine znači verovatno odsustvo do kraja sezone.

U situaciji kada su i ostali povređeni kada je Lengle jedini štoper kome veruje Kuman, Pikeova povreda je došla u najgori čas. Sada je još jasnije da će Barselona morati da reaguje i da kupi štopera u januaru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
alllex21
Sunday, 22.11.2020
16:57

Ovi su otišli, tj.napustili brpd koji tone. Ostavili su rasulo. U klubu je privremena uprava, izbori su tek u januaru. Obećavaju brda i dolove ali ko može da garantuje da će se išta ostvariti? Koliko vremema će trebati da se stvari dovedu u red. Njemu ističe ugovor i ima šansu da izabere klub. Nema on 27 godina pa da može da čeka da se stvari ispeglaju. Msm naravno da je pod pritiskom i da se to odražava i na igre na terenu, treba odlučiti ostati veran Barsi i nadati se da će se dogoditi čudo sa drugom upravom, ili promeniti sredinu... sa druge strane, lafe, za 40mil godišnje ima da plešeš na terenu, ne zanima nikog što ti umrla baba...

avatar
P. S.
Sunday, 22.11.2020
15:45

Ne zna se ko je luđi, da li Madrođani koji se bave optuživanjem Messija za sve ružno što se dešava Barsi ili Katalonci koji hvale Dembelea i njegov trud, a lik je bukvalno prestajao više od pola utakmice kraj desne aut linije.

Madriđani 'zaboravljaju' da je pre samo 3 meseca Messi želeo da napusti klub, sprečili su ga u tome i šta se inače dešava sa igračima koje klub spreči da odu? Vrate se u tim i igraju kao u najboljim danima? Pa neće baš biti, obično po kazni sede na klupi ili na tribinama i čekaju prvi prelazni rok kada mogu da odu i nisu više nikakav problem klubu. Za razliku od njih Messi igra, kako može i kako hoće, nisam primetio da traži ikakva opravdanja, alibije i slično, a kome se to ne sviđa može da ga parkira na klupu kao i sve druge 'disidente' koji su se drznuli da požele da napuste klub, pa su sprečeni u tome. I takav sa zilion izgubljenih lopti, trudu ravnom nuli, kreirao je ili direktno učestvovao u jedine 2-3 šanse koje je tim napravio protiv Atletika i sa nekoliko dobrih pasova stvorio mogućnost da se napravi još koja šansa, a što je narano propalo zahvaljujući onima kojima su ti pasovi bili upućeni.

O Dembeleu ne bih trošio reči jer je suludo da neko u njegovim nastupima vidi bilo šta pozitivno, a kamoli korisno za tim. Lik je potpuni promašaj, ne samo za Barsu već i za fudbal uopšte i teško mogu da verujem da bi od njega u ma kom drugom klubu i pod ma kojim drugim trenerom mogao biti ozbiljan, a kamoli dobar fudbaler.

avatar
Lecter
Sunday, 22.11.2020
13:17

Imalo bi smisla kriviti Mesija da su ostalih 10 igraca na terenu dobri i da prave razliku a ovako se i on utopio u sivilo.Vidi se da mu se ne igra fudbal i da nije srecan. Trebali su da ga puste da ide kada se zavrsila sezona.

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 22.11.2020
13:06

Kad sam pisao da je mesi glavni barsin problem meni badr hari pokloni 40 minusa i nakaci mi se sa deset naloga da me vredja, kad sam pisao da prosle sezone nece osvojiti nijedan trofej ista prica, kada sam pisao da ce ove sezone biti prosek opet se prica ponovila, ali vreme na kraju pokaze ko je strucnjak a ko derle sa 60 fake naloga, dzabe ste krecili hahahahahaah

avatar
Don Andres
Sunday, 22.11.2020
13:05

messi sinoc nije trebao da igra uopste, imao je naporne meceve sa reprezentacijom i let od 15ak sati, odradio jedan trening prije meca. doduse taj njegov voljni momenat svakako jeste problem i bojim se da je neresiv. prosto, nema tu vise hemije. mislim da je doslo vrijeme za novu epizodu u messijevom zivotu. jer on ima jos dosta fudbala u nogama. barsi je pod hitno potrebna devetka, ne moze se igrati ozbiljan fudbal bez napadaca. potrebni su stoperi. povreda pikea nije problem, ocajan je i 100% kriv za gol atletika. veci je problem sto je arauho povredjen. sasvim sigurno je bolji od pikea.

avatar
Stefmajster89
Sunday, 22.11.2020
12:08

ja mislim da je covek bio jasan letos da mu je preko glave i da hoce da ide... sad se neko cudi zasto nije na svom nivou LOL

avatar
Mangus
Sunday, 22.11.2020
11:51

Fudbal je timska igra. Davno je proslo vreme kada je jedan igrac mogao sam da vuce i nosi tim.
Mesi je prethodne sezone imao pored sebe Suareza. Defanzivci su morali da budu na oprezu jer ako ih ne unakazi Mesi unakazice i Suarez. Ranije je bio tu i Nejmar.
Sada je Mesi prakticno sam. Grizman je bezopasan, Demeble nije konstantan dok Kutinjo nije ni igrao, a Fatija nece biti skoro na terenu. Dakle samo Mesi je pretnja, a igra protiv defanzivno ultra jake ekipe.
Nije teska matematika.
A na sve to, tim je krs, niko ne radi nista, trener ne zna sta radi, konstatno kolaju oko njih price o izboru, losim rukovodiocima, bankrotu... Sve to utice na tim.