Mesi u patriotskoj ekstazi

Autor: Lazar Mitrović
petak 03.07.2015.
14:12
Izvor: Sportske.net

U penal seriji na utakmici 1/4 finala Kopa Amerike između Argentine i Kolumbije, Lionel Mesi je bio toliko pun emtivnog naboja što najslikovitije govori da je gladan uspeha u dresu reprezentacije.

Beta/AP Photo/Andre Penner
Beta/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

Skakao je, radovao se, nervirao, čupao kosu, grizao usne, čime je pokazao da se nije zasitio trofejima sa Barselonom ove godine i da želi da i nacionalni tim predvodi do trofeja na Kopa Amerika u Čileu.

Na meču četvrtfinala između Argentine i Kolumbije jedan od najboljih fudbalera današnjice pokazao je koliko mu je stalo da njegova reprezentacija prođe dalje.

David Ospina je činio čuda na golu i najveći je krivac što nakon 90 minuta igre nije bilo golova, a pravila na Kopa Amerika su takva da se odmah, bez produžetaka, pristupa izvođenju jedanaesteraca u kojima je usledila prava drama.

Posle nekoliko pogodaka na obe strane Luis Murijel je promašio za Kolumbiju, na šta su Argentici već krenuli da slave, ali je Lukas Bilja promašio šut za četvrtfinale. Potom Zuniga maši za Kolumbiju, ali i Argentinac Markos Roho. Štoper Kolumbije Helson Muriljo promašuje, a junak pobede Argentine je Karlos Tevez.

Ekipa Herarda Tate Martina je bila bolji rival na terenu, ali ipak su prošli tek nakon penala koji su bili za 'srčku' kako za Mesija tako i za celu Argentinsku naciju. Detalje sa meča pogledajte OVDE, a u video prilogu sa koliko je emocija Leo Mesi ispratio ovu penal seriju. Inače, Mesi je izveo prvi penal za 'Gaučose'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 03.07.2015
15:11

Svako poštovanje najboljem na Svetu :)

avatar
O\'Sullivan147
Friday, 03.07.2015
15:06

Ajde majstore,uzmi ovo,nadam se da ces kao kapiten da podignes trofej koji toliko zelis. Vamos

avatar
ppera 1
Friday, 03.07.2015
15:01

Koliko vidim nikome tu nije bilo svejedno, ali kamera snima samo Messi-ja. Valjda ljudi vole da pobede, kad su već tu na terenu. Ništa manje ne bi drhtao i radovao se ni da je Barsa izvodila penale protiv Bayerna ili Juve-a. I to je između ostalog ono što pravi veliku razliku između vrhunskih igrača i nekih tamo Matića, Ivanovića itd.

avatar
jovan1348
Friday, 03.07.2015
14:24

kao malo dijete, smijao sam se svo vrijeme dok sam gledao :DnBravo Leo, ajde osvajaj ovo :D

avatar
Barça el honor
Friday, 03.07.2015
14:23

Jeste da ga nece gol sem onog u prvom kolu ali je svaku utakmicu odigrao perfektno. Nije imao nesto ni puno prilika,uglavnom je on taj koji je igracima stvarao sanse,pravio visak,kreirao akcije... Mozda treba da igra malo blize golu. Mislim da je za njega najbitnije sto je podredjen ekipi i zato rezultati dolaze.