Mesi "senior" stigao! I zatvor je opcija za Bartomeua?!

Autor: Stefan Matić
sreda 02.09.2020.
09:56
Izvor: Sportske.net

Predsednik ne odustaje od borbe.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Sinoć je u Barselonu doputovao Horhe Mesi, otac Lea Mesija a ujedno i njegov zastupnik. Plan je da se danas susretne sa predsednikom Barselone, ali jasno je da će do 'pomirenja' dve strane teško doći.

Mesi ne odustaje od svojih zamisli, Argentinac jasno želi selidbu i aktiviranje klauzule koja mu omogućava odlazak bez naknade. Sa druge strane, Bartomeu i ostali čelnici sa "Nou Kampa" insistiraju na klauzuli koja iznosi 700 miliona evra ukoliko neko želi usluge njihovog kapitena.

Čak je i La Liga stala na stranu predsednika Barse, međutim njihov interes je u očuvanju Mesija u samoj ligi, jasno kakav bi marketinški udarac špansko prvenstvo doživelo ukoliko izgube klasu igrača poput omalenog čarobnjaka.

Pojedini španski mediji prenose da Bartomeu želi da 'veže' Mesija na još dve godine, ukoliko se ostvari odlazak kapitena i to bez nadoknade sadašnjem predsedniku bi pretio i boravak u zatvoru.

Mesi

Naime, izbori sa novog predsednika kluba se očekuju krajem marta, jasno da bi raniji odlazak Mesija ujedno i zapečatio Bartomeovu poziciju. Novi predsednik kluba bi mogao da aktivira "društveno odgovornu akciju" protiv trenutnog predsednika.

Klub već sada raspolaže sa ogromnim gubicima, zamislite šta bi bilo ukoliko i Mesi ode kao slobodan igrač. Igrači su preplaćeni, dok su veliki transferi promašeni (Kutinjo, Dembele, donekle i Grizman). Ostaje da se sačeka još malo, Primera se vraća za petnaestak dana, teško je očekivati i Mesija u startnoj postavi.

Mesi

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Wednesday, 02.09.2020
14:48

Drugim rečima kada neko zasedne na čelo Barse ne može niko da ga smeni, niti da ga natera da podnese ostavku, a sve što može da mu se desi je isključivo kada mu istekne mandat? A što se promašaja tiče najjača mi je rang lista tipa Kutinjo, Dembele, donekle i Grizman. U svim tekstovima se Kutinjo apostrofira kao najveći promašaj Barse od ove trojice, a zapravo je daleko najmanji. Valjda je na prvom mestu promašaja svakoga kluba igrač koji je plaćen preko 100 m€, a uopšte ne igra, pa zatim neko ko je isto toliko plaćen a igra toliko očajno da je to sramotno, pa tek na kraju daleko najbolji od te trojice.

avatar
Бојовић Милан
Wednesday, 02.09.2020
10:36

Zatvor je najbolja opcija, kriminal je šta su napravili od Barse

avatar
Stefmajster89
Wednesday, 02.09.2020
10:05

ne samo bartomeu, vise njih iz uprave ce ici u zatvor, kad se smeni uprava i proceslja rad prethodne uprave