Mesi odustao, Barsa bacila sezonu?! Kuman neće biti smenjen iz samo jednog razloga!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 06.12.2020.
10:50
Izvor: Sportske.net

Barselona kasni za Atletiko 12 bodova, gotovo 35 godna nisu ovako startovali...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Pike i Mesi su bili bebe, kada je 1987. u jesen Barsa startovala ovako loše kao u tekućoj sezoni. Ostali članovi tim nisu bili ni rođeni.

Posle 10 kola, Kumanov tim je na sedmom mestu sa 14 bodova, 12 manje od Atletika koji ima isti broj utakmica. Dramatični naslovi da su Katalonci samo tri boda iznad linije ispadanja služe da podignu frku, Barsa je šest bodova od Lige šampiona, može tako da se posmatra.

Ali, kada je to bilo dovoljno?

Naime, dobili su samo četiri utakmice, od  pobede protiv Selte, izgubili su od Hetafea, Atletika i Kadiza i uzeli bod Alavešu.

Baner

U poslednja četiri meča van "Kamp Nou" Kataonci su dali dva gola za 360 mimnuta. Te pomenute 1987. da su važila tri boda za pobedu, Barsa bi ih imala 13. U ovom veku, samo dva košmarna starta slična ovom, 16 bodova sa Lorenco Sera Fererom i 15 u drugom mandatu Van Gala. Prvi trener je završio sezonu, Holanđanin je smenjen u januaru 2003. tada je naš Radomir Antić preuzeo tim.

Kuman je u istoj situaciji kao njegov zemljak, Van Gal je te jeseni pobeđivao u Ligi šampiona, ali ga to nije spasilo.

Međutim, kada je Kuman u pitanju, situacija je drugačija. Barsa će ga teško smeniti, klub je u vakuumu, čekaju novu upravu, nemaju novca za novog trenera, pa sa te strane teško da mogu da nađu rešenje.

baner

Ipak, ovako loša jesen bi za posledicu mogla da ima da klub odustane od bilo kakvih pojačanja, pre svih Depaja i Erika Garsije...

Na stadionu "Karanca" videlo se koliko je Mesi van forme, izgubio je čak 29 lopti, on je pet od sedam golova dao iz penala. Situacija je loša i čini se da on po svaku cenu želi da ode. a ova sezona izgleda bačena.

Barselona igra sa Juventusom, mora da izgubi baš ubedljivo kako bi prepustila Italijanima prvo mesto, pa bi možda taj meč mogao da pomogne da podignu glavu. Jer, baš protiv italijanskog šampiona su odigrali najbolji meč u sezoni...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Sunday, 06.12.2020
19:08

Kuman totalno razocarao, Bartomeo je i posle njegove podnesene istavke ostavio klib barcu u katastrofalnoj krizi! Kad bude doslo novo tukovodstvo, treba da daju Bartomea na sud za sve sto je lose uradio klubu, pogotovu za sve lose ugovore po klub, pogotovu sad ovaj sa Kumanom! Kuman nije trener za barcu, on se nigde nije fobro pokazao kao trener ni u jednom klubu gde je trenirao! Kuman je ucio. Od Van Gala a svi znamo da je Van Gal isto dlab trener bio, zato sto pre smeniti Kumana, dovedti nekog mladog trenera koji je igrao za Barcu, kao sto du na primer, Cavi ili Onri, posto su oni do skoro igrali i to u ofanzivnoj Barci! Kuman jest da je i on igrao u barci ali on forsira defanzivnu igru, zato ga treba smeniti!

avatar
Don Andres
Sunday, 06.12.2020
15:26

kod messija nije pitanje forme vec voljnog momenta. a cak i ovakav je opet bio solidan, sve sto je barsa uradila da valja krenulo je od njega. bez obzira na sve sasvim je jasno da messi i barsa vise nemaju hemiju. i za njega i za barsu je najbolje da se rastanu. messi ima jos par sjajnih sezona u nogama a barsa ima ovih mladih igraca koje treba forsirati.

avatar
P. S.
Sunday, 06.12.2020
23:22

Za njega i Barsu je bilo najbolje da su se rastali još pre 3 godine. On bi sa novom motivacijom nastavio na vrhunskom nivou, verovatno došao i do pehara LŠ sa novim klubom, a Barsa bi bez ijednog trofeja morala najuriti Bartomeua još pre 2 godine, pa bi danas imali tim za vrh bar ovakve La Lige i za nešto bolje od debakla u 1/4 finalu LŠ. Ovako nakon Bartomeovog odbijanja da pusti Messija i katastrofalnog stanja u klubu koje je ostavio stvarno bi bilo neralno očekivati bilo kakvu hemiju i bilo šta bolje od ovoga što Messi (ne)pruža na terenu.

avatar
Bojan100
Sunday, 06.12.2020
12:41

Messi je jako jako bezobrazan momak , kako me je iznervirao ... posteno je reci , hocu na klupu , cekam kraj sezone , necu da igram vise ovde i cao ... Grizman ko govedo na ledu, Lengle , najgluplji fudbaler kojeg sam vidio svojim ocima na jednoj utakmici , Jordi Alba decko ne veze s fudbalom vec 5 godina ... Ter Stegen svaka druga utakmica kiks za gol , jaa ne znam sta se desava , ali zadnjih 20 godina nikada gora Barsa nije bila ... MESI KLUPAAA DO KRAJA SEZONE !

avatar
Stevan Lazić
Sunday, 06.12.2020
22:06

Ma sve je tako dečko, evo ja ću mu prvi najviše od svih zameriti takav bezobrazluk samo da mi nađeš jednog jedinog sportistu koji je rekao: tražio sam da idem, niste me pustili i sada ja neću da izađem na teren jer hoću da budem pošten, a vi me kažnjavajte kako god znate i umete jer odbijam odluku trenera da igram.

avatar
Bádr Hari
Sunday, 06.12.2020
12:01

Šta su uradili mom idolu Messiju duša me boli. :D