Mesi ne zna za granice

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 12.01.2015.
00:04
Izvor: Sportske.net

Argentinac večeras na 'Nou Kampu' ponovo dizao lestvice kada su pitanju dostignuća istorije španskog fudbala.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Barsa je tukla branica titule prvaka Španije rezultatom 3:1, Leo Mesi je bio centralna figura utakmice.

Učestvovao je u akcijama kod sva tri gola svoje ekipe, kod drugog je bio asistent, trećim je overio trijumf Katalonaca kao egzekutor.

Kad smo kod asistencija, Mesi ih je ostvario 100 u Primeri u svojoj karijeri. U poslednjih 25 godina to je jedino pošlo za rukom njemu i Luišu Figu.

Koliko je bio motivisan večeras možda najboje svedoči podatak da je imao čak 12 uspešnih driblinga, najviše od kako je Luis Enrike trener Barse.

Zanimljivo, omaleni Argenitnac je danas skrivio prvi penal u Primeri od kako igra za Barselonu. Utisak je da je sudija Maljenko bio prestrog kada je okaratkrerisao konktakt njega i Gameza kao prekršaj za najstrožu kaznu. Možda je to bila kompenzacija za nedosuđen 'enac' kojim je Mesi krenuo o akciju koaj se završila golom Suareza i pomenutom stotom asistencijom.

Još jedan interesantan podatak vezan za Mesija je da je večeras postigao 21. gol protiv Atletiko Madrida u karijeri. 'Jorgandžije' su sada njegova najbolja mušterija uz Real Madrid i Sevilju, čije je mreže tresao isto toliko puta.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke