Mesi na jednom meču skoro kao Ronaldo za dosadašnji deo sezone!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 20.03.2017.
18:40
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv podatak.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Debata o tome ko je bolji - Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo je uvek aktuelna.

Dok jedni govore da je Ronaldo kompletniji igrač, drugi veruju da je Mesi sa neke druge planete.

Po stilu igre nisu slični, osim što su nemilosrdni prema protivničkim golmanima.

Ipak, jedan podatak sa poslednje utakmice Barselone je posebno u centru pažnje, a to je broj kreiranih prilika za svoj tim.

Mesi je u pobedi nad Valensijom svojim saigračima kreirao čak 19 prilika, što je impozantan podatak za jednu utakmicu.

Poređenja radi, statističari su utvrdili da je ''sebičniji'' Ronaldo, kome zameraju da nije dovoljno timski igrač, od početka sezone do sada je svojim saigračima kreirao svega 23 prilike, dakle četiri više nego Mesi na samo jednoj utakmici!

Što se broja golova tiče, ove sezone u Primeri je Mesi ispred Ronalda, pošto je postigao 25 pogodaka, a Ronaldo ''samo'' 19.

Međutim, ono što je najbitnije, jeste plasman, a Real je dva boda ispred Barse, uz meč manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

86 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Esmin Kecap1
Tuesday, 21.03.2017
15:35

Mesiii kraljuu. E zbog ovoga, zbog toga sto je Mesi kompletniji igrac, zbog toga je daleko ispred Ronalda.

avatar
Povratak_Otpisanih
Tuesday, 21.03.2017
14:09

Ronimo dos santos Penaldo

avatar
Monday, 20.03.2017
23:40

đabe mesiju da pogađa sa centra ,kad ronaldo opet uzima zlatnu loptu,nepravda ali sta ce mo mi obični smrtnici

avatar
Alvi
Monday, 20.03.2017
23:12

Dodas prvom do sebe i ti si kreirao sansu, komedija. Pa i Fellaini bi imao protiv mocne Valensije koja je igrala sa 10 igraca. Inace boli me ona stvar i za Messijem i za Ronaldom, ali ne kontam zasto forsirate pricu da je Ronaldo skrt, a covjek vec nekoliko sezona ima najvise asistencija u Realu. Bar statistika ne laze..

avatar
Thierry Henry
Tuesday, 21.03.2017
00:27

Statistika ne laže u pravu si. Samo Mesi je, po najbitnijim statističkim parametrima, daleko ispred Ronalda u svemu sem u skok igri. Mada ni Mesiju nije strano da postigne gol glavom. Jedino ne može da pomogne kod kornera. Nisu ni meni bitni ali što ti reče, statistika. :)

avatar
Alvi
Tuesday, 21.03.2017
14:58

Ma da, brzi je, ima jaci sut, jaci je u duelu, ima bolji skok.

avatar
HHadzimontagic
Tuesday, 21.03.2017
11:31

Za tebe isto vazi,nikad neces nauciti fudbalsku azbuku. Ronaldo nikad nebi uzeo loptu da iszvodi Slobodan udarac, jer od Ronalda bolje sutiraju slobodne udarce: Bejl, Rodrigez, Ramos, Kros. Ronaldo mora da se promovise, zato i sutira slobodne, zato se oduzimaju golovi Ramosu i prepisuju Ronaldu.

avatar
Vedran Radanovic
Monday, 20.03.2017
22:46

Videli smo ko je mesi protiv psg,nepostojeci covjek,i sad je kao nrka faca protiv mrtvaka u spaniji gradi sebi reputaciju,ma dajte dosta je vise lionel gdjessi

avatar
Thierry Henry
Tuesday, 21.03.2017
00:28

Ej siroma... Pa zar je bitna jedna, dve ili tri utakmice? Da gledaš fudbal bar jedno dvadeset godina ne bi pisao gluposti ovde.

avatar
blackjack
Monday, 20.03.2017
21:53

Glupo je pricati o tome.Real ne zavisi od Ronalda kao Barselona od Messija.

avatar
HHadzimontagic
Monday, 20.03.2017
21:01

Hajde Benzema gurni mi loptu u peterac, gol bravo Ronaldo. Dajte Ronaldu penala. Pitanje za sve, Koliko bi Inzagi postigao golova da igra u ovom Realu? Sta mislite ko je bolji Inzagi ili Ronaldo? Ja mislim da je Ronaldo bolji zato sto je konstantan.

avatar
Monday, 20.03.2017
20:30

Videli smo mi njega protiv PSG,sve je tu lepo jasno... Rabio zna zasto je on samo dobar igrac... Da je bilo fer,bilo bi u revansu 3:3 , a sada bi svi pisali skroz suprotno...ali dobro,Uefalona je to...

avatar
Go Hard or Go Home
Monday, 20.03.2017
20:23

Kros je stvorio 61 sansu, Inijesta 16, da li je kros 3 puta bolji igrac? :) A i podatak je netacan, Mesi je juce stvorio 5 sansi, ali lepo je to sto koristite netacne podatke u korist Mesija, nije prvi put. :)

avatar
P. S.
Monday, 20.03.2017
20:22

To i nije neka vest, sa obzirom da je Messi na samo 2-3 ovosezonske utakmice bio jako loš i beskoristan kao Kiki na svakoj utakmici, a na svakoj od preostalih utakmica je pokazao više negoli Kiki u celoj sezoni. To naravno nisu mogli primetiti samo 'ljubitelji fudbala' koji prate fudbal isključivo na flashscore-u... :D

avatar
ugaseni zivoti
Monday, 20.03.2017
20:18

Dzaba to Ronaldo je mnogo bolji

avatar
Bat
Monday, 20.03.2017
20:15

ne samo ove sezone nego generalno je leo mesi bolji igrac..nije to neka stvar ukusa nego je cinjenica da je bolji fudbaler..ko je bolji covek ne znam jer ima i ta diskusija.. dosta je aktuelna do toga da neko poznaje mesijevog kuma ovaj neki drugi poznaje ronaldovog brata od tetke i slicno :D

avatar
Minhenski gigant ✅
Monday, 20.03.2017
20:45

Generalno receno ima boljih igraca i od Mesija i Ronada, ali im se ne posvecuje paznja, inace Mesi jeste bolji od Ronalda! 😉

avatar
mIadenq
Friday, 24.03.2017
01:19

Ja ne znam da li ti mene trolujes sa onim komentarima ili si stvarno mrtav ozbiljan. Ako je ovo drugo, neka ti neka visa sila pomogne, ti ne mozes normalno rezonovati ni neke druge stvari u zivotu kada imas ovoliko poremecenu fudbalsku percepciju.

avatar
mIadenq
Thursday, 23.03.2017
00:11

Ti si mrtav ozbiljan meni na drugom komentaru nabrojao sledece igrace kao bolje od Messija: Daglas Kosta, Roben, Azar, Nejmar, Rojs, Lewandowski, Auba, i pitao me dodatno da te prosvetlim po cemu su to ovi igraci gori od Barselonine desetke. Ja mislim, ali najozbiljnije, bez i najmanjeg trolovanja da ti ne bi trebao vise u zivotu da gledas fudbal.

avatar
mIadenq
Monday, 20.03.2017
23:52

a koji su to igraci? molim te prosvetli me :)

avatar
Lecter
Monday, 20.03.2017
20:04

A dobro rasprava kao rasprava ko je bolji jasno je i bez ovog podatka.Mesijev uticaj na igru je nemjerljiv.Kao sto rekoste u poslednjoj recenici ipak je plasman najbitniji a oce li prevaga Mesi sa Nejmarom i Surezom biti dovoljno za titulu vidjecemo.

avatar
John Cena
Monday, 20.03.2017
20:02

Glupo je vise porediti njih dvojicu. Samo budala ce reci da je Ronaldo bolji. Od kad je u Realu samo ga zanima individualna statistika i golovi, i poceo je i cesto da se baca i simulira u sesnaestercu samo kako bi dobio priliku da sutira penal. Da je ostao onaj isti kao iz Junajteda mozda bi i bio bolji od Mesija, tada je bio neverovatan igrac, imao je bukvalno sve. A sada su mu samo golovi bitni

avatar
Ronaldo da Lima
Monday, 20.03.2017
19:54

Glupost je reci da je Ronaldo kompletniji igrac od Mesija. Vidim svi koji to pricaju kazu da je kompletan zato sto sutira levom i desnom nogom i igra glavom. Pa mislim cista glupost, to uospte nije bitno kojom nogom igrac daje gol, bitno je da ga daje. I normalno je da Mesi ne igra mnogo glavom jer ne nizak. Kada se kaze kompletniji igrac tu se misli na parametre kao sto su dribling, golovi, asistentije, centar sutevi, dobijeni dueli, kreirane sanse, procenat tacnih dodavanja, oduzete lopte, a ne ko sutira levom i desnom nogom

avatar
Madridismo
Tuesday, 21.03.2017
10:11

Ja inace navijam ze Real Madrid a ne za Ronalda ili nekog drugog pojedinca,jer je klub ispred svih.Ali na cemu se onda zasniva tvoja terorija da je Messi bolji od Ronalda?Kazes Messi ne igra glavom jer je mnogo nizak,zanci da i Ronaldo nikad ne moze imati dribling kao Messi(slalom kroz igrace)jer je visi i ima duze noge od Messija.
Dobijeni dueli kazes!? Vjerovatno mislis koliko puta Messi prodje igraca kada ima loptu u nogama,i to je ok.A ako ukljucimo parametar u odbrani svog gola,onda tu Messi nikako ne moze parirati Ronaldu,jer je bitan segment u fudbalu i odbrana a ne samo napad.Dakle prijatelju glupost a i krajnje je djetinjasto sto se uopste ljudi raspravljaju oko toga ko je bolji,cinjenica je da unazad 10 godina njih dvojica postavljaju nove standarde u fudbalu koje ce tesko neko nadmasiti barem ne u skorijoj buducnosti.

Lijep pozdrav

avatar
Ronaldo da Lima
Wednesday, 22.03.2017
00:49

Glupost je raspljavljati ko je bolji jer je Mesi bolji. Evo ti si naveo 2 parametra gde je Ronaldo bolji, a to je odbrana svog gola i igra glavom. Evo ja ti navedem 8 gde je Mesi bolji: dribling, pas, golovi, asistencije, procenat uspesno izvedenih slobodnjaka i penala, dobijeni dueli, kreirane sanse.

avatar
Povratak_Otpisanih
Tuesday, 21.03.2017
14:11

Ali Messi je babo Roniju.

avatar
NIKE
Monday, 20.03.2017
19:49

Svake sezone imamo istu raspravu, je li važniji timski uspjeh za zl loptu ili bildanje statistike? Ja bi više vrjednovao timski uspjeh, jer kreirane šanse, golovi, asistencije, driblinzi i sve ostalo je samo oružje kako doći do pobjede, odnosno timskog trofeja, ali na svu žalost FIFA ne misli tako, pa su Snajder, Ribery, Xavi, Nojer... i mnoštvo njih ostali bez zl lopte iako svi znamo da su je zaslužili u prethodnim sezonama.

avatar
HHadzimontagic
Tuesday, 21.03.2017
11:10

Imam primedbu za prvog na spisku Snajdera. Sta je odusevila te igra Intera protiv Barse. Isto kao sto te je odusevila igra Celzija u godini osvajanja LS. Inter je te godine bio terorisan u grupnoj fazi LS, Barsa je razbila Inter sa 2:0, i Barsa je dosla do pobjede bez Mesija, a Inter je poraz dozivio tako sto centar nije prelazio. Inter je otisao u finale uz pomoc sudijskuih greski, a igra Intera je bila nula, Inter je igrao fudbal kao bokser koji boksuje, bokser koji je zauzeo gard i brani se, bokser koji ne uzvraca udarce, bokser koji se samo brani. A te turnire od mjesec dana nemoj previse uvelicavat, vidio se Portugal, zar treba nekog od igraca Portugala pohvaliti. Kakvu je igru imao Portugal. Za Riberija, Xavija i Nojera, nemam sta da Kazem. Znas i sam da Real hoce od Ronalda da napravi Mesija. Real od Ronalda moze samo da napravi plasticnog Mesija.

avatar
Alvi
Tuesday, 21.03.2017
15:29

Barsin fan prica o sudjenju, tragi-komicno.

avatar
Alvi
Tuesday, 21.03.2017
15:26

Ko brani titulu LS ? Fifa ne bira najbolji tim nego igraca. Gleda se sva statistika, ne samo golovi i asistencije. Izgubljene lopte, oduzete lopte, skokovi u odbrani, u napadu, itd...

avatar
NIKE
Tuesday, 21.03.2017
14:16

Snajder osim što je doveo Inter do 5 trofeja u jednoj sezoni, bio najbolji asistent u Evropi te sezone i dao čak 5 golova na World kupu i doveo Holandiju do finala, osim toga ništa nije napravio, a Messi dao 90 golova Levanteu, Getafeu, Osasuni... i osvojio ligu i obrukao se na World kupu.

avatar
Monday, 20.03.2017
19:47

tiki taka fudbal ,puno dodavanja i normalnoda svako od tih dodavanja moze da se zavrsi golom , dok u agresivnijem realovom stilu nema svaki igrac toliko prilike da asistira

avatar
dock
Monday, 20.03.2017
20:10
avatar
Barca4ever
Monday, 20.03.2017
20:49

U prevodu je hteo da kaze-Budimo ljudi.

avatar
Don Andres
Monday, 20.03.2017
20:20

zamalo vise kreiranih sansi u jednom mecu nego ronaldo u citavoj sezoni ahahhah

avatar
Monday, 20.03.2017
20:19

znas ti sta je tiki taka , posed,kreiranje prostora ,fleksibilan fudbal i to je ono sto mesiju daje na ostrini , u drugom klubu,sistemu i taktici se ne bi ni video ( kao u reprezentaciji)

avatar
Don Andres
Monday, 20.03.2017
19:45

od danasnjih fudbalera ne postoji niko ko je i priblizno kvalitetan da bi se mogao porediti sa leom. ono sinoc je bio cas fudbala. one serpentine ka golu, driblinzi, asistencije kroz sumu nogu, presing. sve je bilo savrseno i potpuno nedokucivo za 'konkurenciju'

avatar
O\'Sullivan147
Monday, 20.03.2017
19:53

Kad mu se igra,nema tog tima koji ga moze zaustaviti...Za mene licno najbolji u istoriji. Genije...

avatar
Di Magia
Monday, 20.03.2017
20:01

Pogotovo kad imas igraca vise... lako je tada izivljavati se nad nemocnim... bistagaustaBarca