Mesi i Grizman najveći problem Barselone?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 06.11.2019.
10:15
Izvor: Sportske.net

Navijači očajni, zvižduci dovoljno govore, a realnost na terenu se teško može sakriti.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Zvižduci za Barselonu, remi protiv Slavije ne bi trebalo da bude opasan kada je prolazak u drugu fazu, ali i prvo mesto u grupi u pitanju, i dalje drže prvo mesto u svojim rukama.

Ali, igra je loša, očigledno da ima problema, svlačionica poziva na strpljenje, no, mediji su jednoglasni, Barsa ne liči na sebe. Valverde je na meti kritika, umnožavaju se pitanja da li strahuje za svoj posao i da li će podneti ostavku.

Kako komentariše zvižduke?

"Svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje", kaže Baskijac.

Zameraju mu što ne igraju Dembele i Fati, što kao da ne drži konce u svlačionici.

To se pre svega odnosi na Mesija i Grizmana.

Sve je vidljivije da se njih dvojica ne slažu, čak navijači veruju da postoji netrpeljivost. Pravdaju to brojka, četiri puta su dodali loptu jedan drugom u prethodnim mečevima.

Naravno da Mesi preferira Suareza i jasno je da je potrebno vreme, ali navijači insistiraju da se loš odnos van terena odražava i na saradnju dvojice fudbalera.

Njih dvojica demantuju, pre nekoliko nedelja je Grizman rekao da su i on i Mesi ljudi koji malo pričaju, a Argentinac da nema problem sa najvećim pojačanjem.

Ipak, protiv Slavije u nekoliko navrata Mesi je sam hteo da završi akciju, jednom pogodio okvir gola, iako je imao samog Grizmana.

"U ovakvim situacijama uvek dodaje Suarezu", kažu navijači, možda tražeći i opravdanje za loše rezultate.

Ali, nakon poraza protiv Levantea i remija sa Slavijom, Barsu čeka duel sa Seltom koja je očajna, ali probaće da iznenadi. Ako ne dobiju i taj meč, mnogo će pitanja, čak i o Valverdeovoj sudbini biti postavljeno tokom pauze.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Steffmajster
Wednesday, 06.11.2019
20:54

Messi je dodao 4 puta Grizmanu, a ovaj Messiju 1... u onoj navedenoj situaciji ne dodaje uvek Suarezu (saigracu), jer veca je sansa da sam Messi pogodi i realizuje, nego saigrac ma koliko god saigrac bio u boljoj poziciji (Messi je to). I krivac za stanje i igru Barselone nisu ni Messi ni Grizman niti neki treci igrac, vec trener! Trener je taj koji postavlja taktiku i organizaciju igraca, a i resava sukobe (probleme) ako postoje izmedju igraca

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 06.11.2019
15:51

dok god budu podredjivali sve kmesiju nastavice da se brukaju u LS.

avatar
Don Andres
Wednesday, 06.11.2019
15:34

sasvim je prirodno to sto messi ima mnogo bolju saradnju sa suarezom. najbolji su prijatelji van terena, provode mnogo vremena zajedno logicno je da dobro saradjuju na terenu.. grizman je nov, treba vremena da skapiraju jedan drugog ali mislim da ce grizman biti bolji kako vrijeme bude odmicalo.. makar se trudi, trci, pomaze u defanzivi.. dembele sa druge strane ne pokazuje nikakvu zelju recimo, ovaj mali fati je za 25 minuta pokazao vise nego dembele za 65. a protivnik je bio postavljen tako da je morao da izdominira. oslobadjati ga se pod hitno..

avatar
P. S.
Wednesday, 06.11.2019
15:24

Grizman inače igra 'fantastično', trudi se više od dva Vidala, sjajno šutira, još bolje se ubacuje u prazan prostor, nenadmašan je u solo akcijama i milimetarski preciznim pasovima ka saigračima u srcu šesnaesterca, samo... samo mu Messi ne da loptu, a bio je u sjajnoj situaciji da šutira u golmana ili pored gola.

Da nije toga 'problema' ne bi Slavija mogla da se sprda na Camp Nou sa poslednjom linijom odbrane na 40m bez ikakvih posledica, niti bi Levante mogao da ih razbije. A koliko je to veliki 'problem' najbolje se videlo još pretprošle i prošle sezone protiv Rome i Liverpoola, kada smo imali taj 'problem u najavi' - Messijev animozitet prema Grizmanu i njegovom dolasku o kome se pričalo je naprosto 'okovao' ekipu i u Rimu i na Anfieldu, do te mere da čak ni sjajna Valvedeova taktika nije mogla da pomogne, kao ni sada protiv Levantea i Slavije.

avatar
Matara
Wednesday, 06.11.2019
12:53

Da sam predsednik obojicu na transfer listu sa trenerom zajedno,na sta to lici da primaju 50 miliona godisnje i zakeraju meni se igra sa ovim...pa alo nije vrtic ovo,tako mami i tati kod kuce. Ovde si profesionalac. Messi je legenda kluba najbolji igrac svih vremena ali ne moze on da bira postavu i da minira dolazak igraca kao sto mediji pisu ili lazu. A trener pojma nema ni koga trenira ni sta radi. Dobar je on za neku manje ambicioznu ekipu ovde nema prastanja ides na svaku pobedu sem Levantea ono je namesteno u to nema sumnje..

avatar
Visca Barca
Wednesday, 06.11.2019
11:58

Ono kad ti Mesi upropasti gledanja fudbala u zadnjih 15 godina i ne ostaje ti nista drugo nego pricati kako covek odregjuje ko ce doci a ko otici iz Barcelone ili ko ce biti pozvan a ko ne za reprezentaciju Argentine. Bezpotrebno i ocajnicki se trazi problem tamo gde taj problem uopste ne postoji pa makar napisao jos 101 ovakav tekst kao produzetak na prethodnih 95 sto napisani za to kako Mesi eskivira Dibalu, Grizmana, Icardija..... Ibrahimovica, Davida Villu .

avatar
deki trbic
Wednesday, 06.11.2019
11:49

pa naravno da je Messi problem..pa onda Grizman ispadne kriv sto je uopste i dosao u barsu....

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 06.11.2019
11:39

Mesijev ego ih kostao pobede