Mesi 'het-trikom' poslao poruku pred dodelu 'Zlatne lopte'

Autor: Boban Filipović
subota 09.01.2016.
17:50
Izvor: Sportske.net

Istina je da se prestižno priznanje dodeljuje na osnovu rezultata u 2015. godini, ali čudesni Argentinac je fenomenalno otvorio 2016-tu.

BETA/AP Photo/Emilio Morenatti,File
BETA/AP Photo/Emilio Morenatti,File

Povezane vesti

Granada je isrpaćena sa 'Nou Kampa' sa četiri gola u mreži, prva tri je Andalužanima spakovao Leo Mesi.

Na samom startu utakmice Luis Suarez se obrukao promašivši zicer sa peterca, ali već u 8. minutu Mesi je počeo da postavlja stvari na svoje mesto.

Gol za vođstvo Argentincu je namestio Arda Turan, to je prva Turčinova asistencija u dresu Barse na zvaničnim utakmicama.

Šest minuta kasnije već je 2:0, Mesi ponovo egzekutor, Suarez se iskupio za pomenutu blamažu asistencijom.

Leo Mesi rešava sve dileme u 58. minutu utakmice i tako stiže do prvog het-trika u 2016. godini.

Zanimljivo, Mesi je direktno učestvovao kod prvih sedam golova Barse u Novoj godini, što golovima, što asistencijama.

Nejmar je u samom finišu postavio konačnih 4:0 svojim 15. golom u sezoni izjednačio se na čeelu liste strelaca sa Luisom Suarezom. 'El Pistolero' je upisao svoju drugu asistenciju na utakmici.

Katalonci su se ovom pobedom vratili na čelo tabele, videćemo koliko će tu ostati pošto Atletiko Madrid sutra gostuje u Vigu i eventualnim trijumfom na 'Balaidosu' 'Jorandžije' bi ponovo bile lideri. Ipak, Barsa ima i zaostali meč potiv Hihona, koji je odložen zbog nastupa na Svetskom klupskom prvenstvu.

Granada je prva 'iznad crte', ali bi mogla da sklizne u opasnu zonu ukoliko Sporting Hihon ili Rajo Valjekano trijumfuju u svojim utakmicama u okviru 19. kola Primere.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ter-Stegenn
Saturday, 09.01.2016
20:38
avatar
ppera1
Saturday, 09.01.2016
19:53

Poslao je on poruku da se još uvek zabavlja igrajući se fudbala, a što su majstori oko njega veći time je veća i njegova zabava (a i naša)...

avatar
Pique0811
Saturday, 09.01.2016
19:49

Igra fantasticna golovi Messija manje vise njemu je ono usput,Neymar odlican toliko voli asistirat da to nije moguce,Arda je perfekcija samo mu jos snage treba za 90min,Suki zadnje tri tekme ko da ne spava navecer nikako al za njega se nebrinem in daje kad je najvise potrebno

avatar
proyectant
Saturday, 09.01.2016
19:32

Joj Arda Turan je takvo pojacanje da mnogi toga nisu svesni. Mesija necu da komentarisem. Na to fudbalsko savrsenstvo nema se puno reci. :)

avatar
MESSSIKING
Saturday, 09.01.2016
19:16

Pisali ste kako Barsa u ovoj sezoni bila malo bolja bez Mesija a evo dve utakmice je Mesi sam resio uz pomoc svoj trija SN i ostale ekipe. Mesi je Mesi i da ne da gol na 10 utakmica opet je to Mesi i on ce kad tad briljirati. Malo sam gledao danasnju utakmicu ali video sam golove i lepe su akcije kako samo Barselona zna. Cestitke Mesiju za petu zlatnu loptu. Primetio sam da Barselona konacno ima jaku klupu i rotaciju igraca. Danasnji sastav je bio jak a na klupi su bili jos i Iniesta, Busketc, Alves, Stegen, Andriano, Sandro i Mathieu. Jos je Masherano bio na stadionu. Sada Enrike moze rotirati kako pozeli, Nadam se da ce Real pobediti veceras i uhvatiti prikljucak. I Ronaldo dati neki gol. Videcemo

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 09.01.2016
19:27

Messi se ne mjeri po golovima,on evo vec 10 godina je umjesan u skoro svaku kaciju svog tima,sto asistencija,kreiranjem akcija,golovima,ljudi nisu nisu ni svjesni kakva je fudbalska velicina,tek kada ode u penziju ce shvatiti.

avatar
NIKE
Saturday, 09.01.2016
19:11

Messi je osvojio ovu nagradu još onom pobjedom protiv Juvea u Maju, a ovaj het-trik protiv amatera iz Granate i nije sad nešto što je kao dokaz najboljeg, ima bar 5 ili 6 igrača koji su to u stanju učiniti, ali Messi je to samo rutinski dodao onoj dominaciji iz prošle sezone. Po meni zaslužena zl lopta za 2015tu #M10

avatar
ProudKnight
Saturday, 09.01.2016
19:09

Uživanje je gledati ga. Barselona zaslužuje prvo mjesto bar po svemu do sada prikazanom, zlatna lopta sigurno odlazi u ruke najboljem na svijetu već duži niz godina. Draže mi je da Barsa osvoji titulu, nego Atletiko koji stilom igre podsjeća na škotskog premijer ligaša. Nadam se da će ih Selta pobjediti i da će konačno početi da pada onaj njihov anti fudbal koji forsiraju, mučno ih je gledati, sve po 1-0 pred kraj utakmice i oni kao prvi na tabeli. Ono što me više raduje je činjenica da Barsa nije mnogo odmakla Realu, s ozbirom da je Real odigrao očajnu polu sezonu, a često znaju kiksnuti protiv manjih timova, što ostavlja prostor za nadu u neke bolje dane Reala, nadam se bez Ronalda u timu. Tell the children the truth!

avatar
LuisSuarezFB
Saturday, 09.01.2016
19:07

Sasvim dobra utakmica. Drugo poluvreme je bilo rutinski ali dobro. Mesi najbolji i dao je pravu uvertiru za petu zlatnu loptu. Odlicno je poceo 2016u godinu a isto ovako dobro je poceo i prosle godine. Ukljucice se Mesi za borbu za zlatnu kopacku jer kada si Mesi sve je moguce pa i ako si povredjen dva meseca. MSN odlican. Neymar je opet pravio lepe poteze i krunisao golom. Suarez nije dao gol iako je mogao u onoj situaciji kada mu je pobegla lopta i nekako noga kliznula. Ali dao je veliki doprinos pri prvom golu propustanjem lopte pa onda dve asistencije. Dovoljno. Turan sve bolji i Aleix nije lose igrao. Jos jedna tekma bez primljenog gola i sve bolje i bolje deluje Barsa. Dobro je Enrike uklopio ekipu i ne gresi sa pojacanjima. I to treba znati. Visca Barca!

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 09.01.2016
19:30

Zlatna kopacka ide ego manijaku,jer svi znamo da on igra u Realu iskljucivo zbog statistike,to cinimi se polako shvataju i navijaci Reala.Ali Messi se ne opterecuje individualnim nagradama,njemu je prije svega na prvom mjestu uspjeh tima,zato i Barsa ima ovako fantasticne rezultate vec godinama.

avatar
zeks
Saturday, 09.01.2016
19:01

Odlicna utakmica.Arda i Vidal se sjajno uklapaju u igru.MSN nastavlja da puni protivnicke mreze.

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 09.01.2016
18:59

MSN u 2016 godini vec dao 7 golova...Ne pise se dobro rivalima u nastavku sezone.:)Sada da fino ispratimo kako se Leu urucuje 5 zlatna lopta i nagrada za najbolji gol u sezoni.

avatar
-=f4kj3a=-
Saturday, 09.01.2016
18:59

roberto pokidao na zadnjeg veznog danas

avatar
Don Andres
Saturday, 09.01.2016
19:29

strasan igrac..

avatar
barça mes que un clu
Sunday, 10.01.2016
02:16

Bas me fino iznenadio kako je odigrao danas.

avatar
barça mes que un clu
Saturday, 09.01.2016
18:57

Jednostavno najbolji, sa i i bez zlatne lopte. Cela Barsa je bila dobra veceras. Nemam sta, niti koga od igraca Barse komentarisati.

avatar
REVOLT SPT
Saturday, 09.01.2016
18:53

Neka K. Ronaldo osvoji ZL ako ga nije sramota:-D Odlicno se drzi AM...