"Merci Arsène"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 13.05.2018.
21:50
Izvor: Sportske.net

Legendarni francuski stručnjak oprostio se od voljenog kluba.

Beta/Mike Egerton/PA via AP
Beta/Mike Egerton/PA via AP

Povezane vesti

Arsen Venger je danas odradio svoju poslednju utakmicu na klupi Arsenala.

Njegova ekipa je slavila na gostovanju Hadersfildu, više o tom susretu OVDE, a uprava "Terijera" mu je pripredila i špalir kao i poklon za oproštaj od "Tobdžija" nakon 22 godine.

Iznad stadiona u Hadersfildu su preletali i avioni sa porukama za francuskog stručnjaka, više o svemu tome OVDE.

Za više od dve decenije, Venger je Arsenal predvodio u 1235 mečeva, ostvario je 707 pobeda, "Tobdžije" su pod njegovom palicom mreže rivala tresle u 2298 navrata.

Osvojio je za 7895 dana Venger sedam trofeja u FA kupu, tri u Premijer ligi, u dva navrata je uspevao do dođe do duple krune, u sedam navrata je osvojio i Komjuniti Šild.

Danas se oprostio od voljenog kluba, poklonio se navijačima pred poslednji meč u Arsenalu, navijačima koji su ga obožavali i kovali u zvezde, ali su ga i neretko osporavali i terali iz kluba.

Na kraju su se ipak rastali u dobrim odnosima, Venger se nakon susreta sa Hadersfildom i prvim osvojenim bodovima u gostima u 2018. godini, pozdravio sa najvernijim "Gunerima", koji su sa tribina pratili njegov oproštaj.



"Naravno da sam vrlo emotivan posle 1.235 utakmica u jednom klubu. Da bismo uživali, morali smo da pobedimo. Pobede su ono što me čini srećnim i momci su to uradili.

Da li osećam olakšanje? Ne baš, tužan sam. Biće mi teško da se prilagodim, ali moraću da se nosim s tim
", izjavio je Venger nakon poslednje utakmice u klubu iz Severnog Londona.

"Rekao bih da imamo nešto zajedničko i to će tako ostati. Nisu se uvek slagali sa mnom, ali mi imamo nešto zajedničko, nešto sam želeo da pokažem da poštujem i delim sa njima, a to je ljubav prema fudbalskom klubu Arsenal. To mora biti iznad svega", poručio je Venger navijčima Arsenala na oproštaju.

Hvala ti Arsene!




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 14.05.2018
09:21

Hvala Arsenu Vengeru za prelijep fudbal koji je Arsenal promovisao, za 'nepobjedive', za popularizaciju Premiijer lige i sve sto je uradio za fudbal!

avatar
Непобедиви
Monday, 14.05.2018
09:20

Bergkamp, Anri i Venger. To su tri osobe zbog kojih sam zavoleo Arsenal. Prvo je otisao Denis, ali su se pojavili neki novi ljudi, koji su mi bili dragi. Potom je otisao Anri, ali opet su se pojavili novi ljudi. Posle toga i ti novi ljudi odose, a Arsen ostade do samog kraja. Sada, 22 godine kasnije i on ide. Nekako je sve cudno, a siguran sam da ce biti jos cudnije kada pogledam utakmicu i vidim da on nije vise na klupi. Hvala ti Profesore za sve. Za revoluciju ne samo Arsenala, nego i Premier Lige. Za sve kupove. Za titulu na Old Trafordu, za Nepobedive. Ali, najvise hvala za to sto sam uz tebe zavoleo fudbal koji se igra na drugaciji nacin. Nije bilo samo bitno pobediti, vec i nacin na koji se pobedi. Merci Arsène.

avatar
GoxyArsenal86
Sunday, 13.05.2018
23:13

Hvala ti za prelepo detinjstvo, hvala ti za vernost kada si imao ponude svih najvecih klubova i hvala ti za uzivanje u svakom mecu Arsenala! Nista vise nece biti isto...

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 13.05.2018
22:49

Mersi Arsen , za sve sto si uradio za Arsenal , a jos vise za fudbal generalno ! Jedan je Venger !!!