Menja se FFP, mnogi će se obradovati, PSŽ bi mogao da postane prava noćna mora!

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.02.2019.
14:13
Izvor: Sportske.net

Čeferin je govorio o potencijalnim promenama Finansijskog fer pleja.

Epa/Laurent Gillieron
Epa/Laurent Gillieron

Povezane vesti

Juče je Slovenac Aleksander Čeferin dobio novi mandat na čelu Uefe, predvodiće Evropsku fudbalsku uniju i u naredne četiri godine.

On je bio jedini kandidat na izboru, dobio je jednoglasnu podršku, a danas je govorio i o prvim promenama koje bi mogle da se dogode tokom njegovog drugog mandata.

U pitanju je FFP, kojim je UEFA pokušala da napravi balans između najbogatijih i onih manje bogatih klubova.

Najveće probleme FFP je pravio italijanskim klubovima, Milan je bio pred zabranom transfera, dok je recimo PSŽ uvek uspevao da nađe rupe i dovede željena pojačanja bez posledica.

Čeferin je istakao da bi Finansijski fer plej mogao da se promeni tako, da klubovi lakše iskoriste svoj platežni potencijal.

"Prvi potez će biti reforma FFP, kako bi stvorili novi balans u Evropi. Svaki klub mora biti slobodan da ostvari svoj potencijal", rekao je prvi čovek Uefe.

Njegov predlog je da klubovi koji budu potpisali dogovor o novim pravilima imaju veću slobodu kada su transferi u pitanju, kako bi dokazali da imaju raspoloživa sredstva, a ne da su u dugovima.

Na taj način će Uefa doneti nova sredstva u fudbal zahvaljujući injekciji svežeg kapitala.

Klubovi poput Milana i Intera će raširenih ruku dočekati ovakav razvoj situacije, ali će to biti i slučaj sa PSŽ, koji svakako ima sredstva da svakog leta dovodi najbolje svetske igrače u svoje redove, ali su u prethodnih godinu dana zbog FFP bili sprečeni u tome, mada su ipak uspeli da se pojačavaju, jer su leta 2017. godine doveli igrače u vrednosti od preko 400 miliona evra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paris Saint Germain
Friday, 08.02.2019
20:19

na sve nacine pokusavaju da nas ugase ali ne ide. kupicemo i milan i inter ako treba :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 08.02.2019
17:42

Ostavite nas vise na miru, pobogu. Mislim i na uefu i na vas sa ovog portala.

avatar
UGASICE SE partizai
Friday, 08.02.2019
15:23

Ovo je nesto najbolje sto su uradili i ovo odgovara celom svetu,samo ne odgovara navijacima malih klubova,a oni ionako nisu ni bitni. Lepo ce tipa vlasnici Sautemptona zaradjivati 100m po igracu,umesto nekih 20-30 koje bi dobijali pre par godina,samim tim vlasnici srecni,lepo ce Real,Barsa,UTD dovoditi koga god zele,a neki tamo Celziji,Interi,Milani,mogu dovoditi otpatke velikih klubova,pa ko zna,mozda nekada nesto i osvoje,ako nista,bar ce razigravati igraca,za stvarno najbolje klubove.

avatar
NikkiCFC
Friday, 08.02.2019
15:57

Koliko su gluposti sada napisao.

avatar
Friday, 08.02.2019
18:13

haahahhahahhahhahahahah umirem

avatar
UGASICE SE partizai
Friday, 08.02.2019
16:32

Dobro ste se pojacali ove godine,golman od 100 miliona eura iz nekog sklj kluba i gomila engleskih drva,ali ko zna,ako bude srece,Real vam mozda proda Kovacica za 100m,a daju za Azara cak 80 :D Koja sprdnja od kluba