Menez probudio Milan, Fiorentina i Đenova kao maljem!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 30.11.2014.
16:55
Izvor: Sportske.net

Francuz srušio Dekijev Udineze u nastavku. Na Sardiniji i u Ćezeni gosti bez milosti! Parma potonula još dublje na Siciliji, u Empoliju dosadni remi.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Milan je bio bolji tim u prvom poluvremenu. Ređale su se opasne situacije pred golom Karnezisa, šanse su propuštali Menez i Honda, a Grk je bio savladan, kada je Rami šutirao glavom. Lopta je završila u golu, ali sudija Valeri se nije oglasio.

U nastavku se Udineze branio, nije bilo nekih prilika, ali je posle jedne gužve u kaznenom prostoru Domici bio u duelu sa Hondom. Japanac je pao, čini se malo i teatralno, iako je kontakta bilo, defanzivac Udinezea je dobio crveni, a Menez sa bele tačke doveo Milan do prednosti.

Posle toga je brojčana ravnoteža uspostavljena kada je Esijen posle udaranja Konea prestrogo dobio crveni.

Međutim, ubrzo je posle sjajne solo akcije sjajni Menez nastavio golgetersku seriju, njegov treći gol u dva meča i Milan je stigao do toliko željene pobede. Na kraju ovacije za Montoliva koji se posle sedam meseci vratio na teren.

Golove sa "San Sira" možete videti ovde.

Na Sardiniji je Montela očitao lekciju Zemanu. Sarde je načeo Mati Fernandez, isti igrač je u nastavku duplirao vođstvo, a Mario Gomez i Kvadrado potvrdili pobedu i naneli katastrfou domaćima. "Ljubičasti" nalaze formu, a Kaljari će pod Zemanom, kao i sve ekipe iskusnog Čeha biti nepredvidljiv.

I Đenova je protutnjala Ćezenom, još je Matri promašio penal, pa su Romanjoli i dobro prošli. Za desetak minuta je bilo 2:0 za Ligurijane koji su u velikoj formi, a Volta je autogolom pred poluvreme oduzeo svaku nadu Ćezeni.

Đenova je sada preskočila Napoli i Samp, makar do sutra, kada ova dva tima zatvaraju kolo na "Marasiju".

Slab meć na "Kastelaniju", mada su oba tima imala po par prilika, završilo je bez pobednika i bez golova.

Palermo je poveo protiv davljenika Parme golom Dibale, Paladino je izjednačio, ali se "Barbera" radovao u finišu kada je Paragvajac Bareto iz slobodnjaka, posle greške golmana Jakobućija doneo Sicilijancima novo vođstvo i ispostavilo se pobedu. Parma je zbog isključenja Felipea ostala sa desetoricom, ali je imala par dobrih šansi da izjednači rezultat. I Palermo je završio sa desetoricom, na kraju je isključen strelac pobedonosnog gola Bareto.

U 18 časova je Derbi dela Mole, Juventus dočekuje Torino, Inter će gostovati u Rimu protiv drugoplasirane Rome od 20:45, kako rekosmo sutra Miha čeka Napoli u poslednjem meču 13. kola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lol
Sunday, 30.11.2014
18:03

Neverovatno dobro prvo poluvreme igraca Milana steta samo je gol falio,drugo poluvreme pad u igri ali nas je spasio penal koje je bio ali mislim da je crveni previse strog za taj faul,iako je Honda imao gol sansu.Crveni (tj, drugi zuti) Esijena cist ko suza mozda je i to prestrogo ali ga je udario laktom.E sad onaj gol Ramija ne znam zasto nije priznat neverovatno da nam se opet to desava ali sreca pa nije uticalo na rezultat.Takodje mogao je sudija glat penal da svira Udinezeu kada je jednog igraca Udinesea Armero sapleo ali i to je sudiska odluka oce ili nece svirati.Kako god Milan je apsolutno zasluzio pobedu a Inzagiju pitanje zasto ti Armero neigra ?! A sta tek reci za Van Ginkela,mastore svaka cast.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Monday, 01.12.2014
00:09

Nazalost, Honda je pre tog faula (faul kao faul je postojao) igrao rukom i sudija nam je tu pomogao. Em je svirao penal, a nije za njih, em je iskljucio Domicija, a tesko da bismo ih pobedili da je bilo 11 na 11. Mozda i bismo, ali pomogao nam je da ih pobedimo. Ramijev gol nije priznat jer nije presla liniju celim obimom:-D

avatar
Rossonero
Tuesday, 02.12.2014
05:20

Sta pricas covece lopta je celim obimom presla gol i to se jasno videlo?

avatar
Homer J.Simpson
Monday, 01.12.2014
17:09

A sto je Milan igrao u ovim dresovima zutim?Sta je sa srveno-crnom bojom?NA prvi pamet mi je palo to sto i Udine ima prugaste dresove,ali oni su bili gosti,tako da ne znam sta je sa prugastim crveno-crnim dresovima?